• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۱۱۷۰۶
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ارتقا نقش دانش‌بنیان‌ها در مدیریت بهره‌وری کشور

نخستین جلسه «استفاده از ظرفیت اقتصاد دانش‌بنیان در مدیریت بهره‌وری کشور» با حضور جمعی از مدیران و معاونان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.

ارتقا نقش دانش‌بنیان‌ها در مدیریت بهره‌وری کشوربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ هاشم آقازاده دستیار معاون علمی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در این جلسه با ارائه گزارشی و با اشاره به اینکه شکل‌گیری این ساختار در بسیاری از کشور‌ها از سال‌ها پیش آغاز شده است، گفت: در ایران هم با مساعدت و همراهی شخص رییس جمهوری این فرآیند شروع شده است و تلاش خواهیم کرد با کمک همه افراد اثرگذار در این زمینه کار‌ها و اقدامات اجرایی را تعریف کنیم.
وی افزود: نیم‌رخی از وضعیت موجود بهره‌وری در کشور تهیه کردیم که این گزارش نشان می‌دهد باید برای بهبود بهره‌وری در حوزه انرژی گام‌های مثبت و فناورانه برداشته شود. بهترین گزینه برای انجام این کار هم شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوران هستند.
آقازاده گفت: با توجه با تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش سهم اقتصاد دانش‌بنیان در بخش‌های مختلف، به دنبال این هستیم که نقش دانش‌بنیان‌ها در بهره‌وری را ارتقا دهیم و از همه توان کشور در این راه استفاده کنیم.
وی افزود: بهره‌وری را در حوزه‌های مختلفی، چون «سرمایه ملموس و ناملموس»، «بهره وری نیروی کار»، «بهره وری انرژی»، «بهره وری سبز» و «بهره وری کل عوامل» اندازه گیری می‌کنند. بهره وری در واقع برآیند مجموع شاخص‌های اصلی اقتصاد هر کشور است. در ادبیات جدید؛ بهره‌وری در حوزه محیط زیستی و اجتماعی هم سنگ با شاخص‌های اقتصادی قرار گرفته است و سیمای مدیریت جامعه را به تصویر کشیده شده است.
دستیار معاون علمی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در این جلسه با اشاره به جایگاه بهره وری در اسناد و قوانین بالادستی، گفت: این موضوع در «قانون عضویت دولت ایران در سازمان بهره وری آسیایی»، «قانون مدیریت خدمات کشوری»، «قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی»، «سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی»، «قانون جهش تولید دانش بنیان»، «قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی» و ... دیده شده است.
آقازاده معتقد است که شرکت‌های دانش‌بنیان و ظرفیت‌های موجود می‌توانند نقش اثرگذاری در تحقق افزایش بهره وری در کشور داشته باشند و این زیست بوم؛ توانمندی خود را طی سال‌های اخیر برای داشتن ردپای موثر در حوزه‌های فناورانه و نوآورانه کشور که برخی از اولویت‌های اصلی هستند به اثبات رسانده است.
وی ادامه داد: دانش بنیان‌ها می‌توانند متولی اصلی افزایش و بهبود بهره وری در کشور باشند و این کار را باید زودتر آغاز کنیم و نرخ بهره وری در ایران را ارتقا دهیم. دانش بنیان‌ها اثبات کرده اند اگر جایی به آن‌ها اعتماد شود پاسخ درستی به این اعتماد می‌دهند. ما معتتقد هستیم که شرکت‌های دانش بنیان تا ۱۰ سال دیگر گذرگاه اصلی اقتصاد کشور خواهند بود و مفهوم نوآوری آینده کشور را خواهد ساخت.
بنا بر اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در ادامه این جلسه؛ پیشنهاداتی برای اجرایی شدن این مهم در کشور و با راهبری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان مطرح شد که «مرور و بازنگری بر قوانین حاکم بر حوزه بهره‌وری»، «تعیین مصادیق ریز و جزیی مدنظر برای بهبود بهره وری»، «اولویت قرار دادن ارتقای بهره وری از منابع طبیعی به جای منابع انسانی در گام نخست»، «بهبود بهره وری در حاکمیت»، «شناسایی و استفاده از توانمندی شرکت‌های دانش بنیان به شکل درست و کاربردی»، «رفع چالش‌های صادرات حوزه بهره وری»، «ارتقای سطح فرهنگی در این زمینه»، «توجه به مباحث و زمینه‌های مغفول مانده برای ارتقای بهره‌وری» و ... از جمله موضوعاتی بود که بر آن‌ها تاکید شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
امضا تفاهمنامه ساخت خانه جودو وکمپ تیم ملی در قم
همایش پیشگامان رهایی در زاهدان
تشییع پیکر مطهر شهید گمنام در قزوین
محمدعلی فروغی، روشنفکری در خدمت قدرت و نفوذ خارجی
توسعه فضاهای آموزشی در دارخوین شادگان
کشف ۴۵ دستگاه ماینر غیرمجاز در خرمشهر
کمک فعالان مجازی تفت به آزادی یک زندانی
اتوبوس اماراتی‌ها دیر رسید؛ تأخیر یک ساعته در بازی استقلال - الوصل
بازداشت یک پیمانکار و گزینه شهرداری دورود در پرونده تخلفات مالی
واکنش روسیه به انتشار فایل مکالمه محرمانه با آمریکا
بهورزان در کنار مردم برای ارتقاء شاخص‌های سلامت
کشف بیش از ۱۰۰ کیلوگرم تریاک در شهرضا
تذکر به رئیس‌جمهور برای نحوه اجرای قانون «هوای پاک»
رفع تعرض حدود ۳ و نیم هکتار از زمین‌های ملی در گیلان
دستگیری قاتل مرد ۵۰ ساله در گتوند
همه مؤسسات نظرسنجی کاهش محبوبیت ترامپ را گزارش کردند
معرفی برترین‌های مسابقات کورس سوارکاری پاییزه کشور در گنبدکاووس
قطع جریان گاز ۷ آذر در شهرک صنعتی شکوهیه قم
حذف پینگ پنگ بازان ایران از جدول دونفره نوجوانان جهان
برگزاری مسـابقات قهرمـانی و انتخابی بانوان ووشو خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مدارس سمنان غیر حضوری شد
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)