• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۱۲۱۶۰
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۰
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

الزام بانک‌ها برای پرداخت ۵۰ درصدی منابع به دست آمده در همان منطقه

با توجه به تاکیدات انجام شده در زمینه توسعه سواحل مکران و ایجاد توازن توسعه در مناطق مرزی الزام پرداخت ۵۰ درصد منابع بانکی در منطقه به همان بخش ابلاغ شده است.

به گزارش خبرگزاری صداوسيما، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در جلسه امضای تفاهم‌نامه وزارت اقتصاد و ستاد توسعه سواحل مکران گفت: آن چیزی که برای ما از جهت توازن سرزمینی مطرح است این است که تمام مسیر‌هایی که از دهه هفتاد در کشور طی شده، این عدم توازن را تشدید کرده است. نتیجه این توسعه بی‌قواره این شده است که تمام نیرو‌هایی که باید کمک کنند تا بتوانیم از ظرفیت‌های مرزی استفاده کنیم تبدیل به تهدید شده‌اند.

وی افزود: دیدگاه دولت سیزدهم این است که ما قدم به قدم به سمت تنظیماتی حرکت کنیم که نظام انگیزشی مردم را به سمت نقاط مرزی ببریم. تلاش ما این است که حداقل بازگشت سهم مناطق را به دستور کار بازگردانیم. یکی از این موارد استفاده از منابع مالی هر استان در همان منطقه است. ابلاغیه اول این بود که حداقل نصف منابع بانکی جذب شده در هر استان در همان منطقه استفاده شود. تلاش ما این است که این عدد را به ۸۰ درصد در بانک‌های دولتی برسانیم.

خاندوزی ادامه داد: در اقتصاد جدید هر جایی که کانون گردش پول باشد، کانون حرکت جمعیتی و تمرکز قدرت نیز خواهد بود. در نتیجه اگر می‌خواهیم به سمت توازن برویم باید این کانون‌ها را در سطح کشور گسترده کنیم.

وی در خصوص اقدامات انجام شده در راستای ایجاد توازن توسعه گفت: در حوزه مالیاتی الزام کردیم که هر آنچیزی که به عنوان مالیات و مالیات آلایندگی به دست می‌آید باید به همان استان بازگردد. اتفاقات بسیار بزرگی در همین یک سال رخ داده که برخی بی‌سابقه است. به طور مثال در خوزستان توانستیم حدود پنج هزار میلیارد تومان از معوقات دولت قبل را وصول کنیم.

این اقدامات حداقل‌هایی بوده است که در وزارت اقتصاد انجام شده است. از جمله اقداماتی که می‌تواند سبب جهشی شدن این فرآیند شود اقدام دولت در حوزه توزیع منابع در جهت ایجاد زیرساخت‌ها در مناطق مرزی است. باید به مرور ترکیب جمعیتی مناطق جنوب کشور را متحول کنیم. هر دولتی اگر از این ظرفیت‌ها مطلع بود تا امروز چند برابر وضعیت فعلی ظرفیت‌ها فعال شده بود. باید تمرکز مدیریتی لازم برای تحقق توسعه این مناطق ایجاد شود. روز پایان دولت باید بتوانیم تصویری را منتشر کنیم که تغییرات این منطقه را به وضوح نشان دهد.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: نه تنها در زمینه تامین مالی مانند بورس بلکه از سایر ابزار‌ها استفاده می‌کنیم تا اگر ظرفیتی وجود دارد هماهنگ با سیاست‌های دبیرخانه توسعه سواحل مکران از آن استفاده شود. امیدوار هستیم با اختیارات ویژه‌ای که داده شده است، شاهد یکی از اقدامات تحولی ملموس باشیم.

شاهد غفلت تاریخی و غیرقابل جبران در سواحل مکران هستیم

سردار حسین دهقان دبیر ستاد توسعه سواحل مکران با بیان اینکه اعضای حاضر در این جلسه معاونین دستگاه‌های مختلف هستند تا بتوانیم مباحث اجرایی لازم برای توسعه مکران را هماهنگ کنیم، گفت: یک غفلت تاریخی و عقب‌ماندگی غیر قابل جبران را از ظرفیت این منطقه شاهد هستیم.

وی افزود: از یک طرف پشتیبانی کامل مقام معظم رهبری را در این مسئله داریم و از سوی دیگر حمایت‌های دولت را. این به این معنا است که این موضوع اهمیت و ضرورت دارد. ضمن اینکه یک فشار جدی ناشی از عقب افتادگی را شاهد هستیم.

در حال از دست دادن ظرفیت کریدور‌های مزیت دار هستیم

دهقان با اشاره به اینکه رخ دادن این اتفاق نیازمند عزم یکپارچه و تکیه بر اسناد بالادستی است، گفت: نکته دیگر این است که اگر بخواهیم پشت جریان اداری کشور بمانیم هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد. هر دستگاهی باید یک فایل جداگانه‌ای برای توسعه منطقه مکران باز کند. در این مدت دچار مشکلات متعددی در حوزه ادارات داشتیم. زمان به هیچ عنوان به نفع ما نیست و کشور‌های اطراف ظرفیت‌های متعددی را فعال کردند. همچنین کریدور‌هایی در موازات کریدور‌های مزیت دار ما در حال شکل‌گیری است.

در نتیجه معتقد هستیم باید فرآیند‌های اداری را دور بزنیم تا کار سریعتر پیش برود. باید موضوع توسعه سواحل مکران از یک موضوع دسته چندم ارتقا پیدا کند. یکی از موتور‌های محرک در توسعه سواحل مکران در حوزه بانک، گمرک، مالیات و فضای کسب و کار در حیطه وزارت اقتصاد قرار دارد. یک گام بلندی باید برداریم تا این عقب ماندگی را تا حد ممکن جبران کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فاصله بخش کشاورزی با احکام برنامه هفتم
۲۲ آذر ، ماندگار برای مردم قاینات
بزرگداشت مقام مادر و روز زن در سلسله لرستان
بهره برداری از بخش نخست باغ موزه دفاع مقدس و مقاومت خوزستان تا پایان امسال
طراوت طبیعت پاییزی در خراسان جنوبی
همایش ورزش تکواندو در بیجار
افتتاح سه اتاق بهداشت در مدارس قم
بازدید دادستان تهران از زندان‌های استان و آزادی ۱۱۳ محکوم واجد شرایط
دستگیری ۲۵ محکوم فراری در لنجان
انهدام باند بزرگ توزیع گوشت‌های آلوده در اصفهان
در پی ۳ نرخی شدن بنزین؛ جایگاه‌های عرضه سوخت در گیلان عادی است
کرایه تاکسی در مشهد گران نمی‌شود 
هیچ مانعی نباید در مقابل برگزاری رویداد‌های حوزه هویتی و اصالتی قرار گیرد
تخریبگر محیط زیست در بند قانون
پایان برداشت زعفران در شاهرود
راه‌اندازی سه دانشکده جدید در دانشگاه رازی کرمانشاه
گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه لرستان
اسنوکر شوت آوت در انگلیس؛ حذف وفایی از دور دوم، سرخوش صعود کرد
از تمدید المپیاد‌های علمی تا درخشش مستند «گاهی عشق کافیست» در جشنواره
رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، مهم‌ترین عامل قطع زنجیره گسترش بیماری حاد تنفسی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
سامانه بارشی در راه گیلان/ اواخر وقت فردا بارش‌ها آغاز می‌شود
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
دایر بودن مدارس آذربایجان غربی
مجروح شدن فرمانده انتظامی مشهد و یک مامورپلیس، حین انجام وظیفه
برپایی نمایشگاه یلدای ایرانی در کرمانشاه
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراوزنه برداری دختران؛ حسینی طلایی شد، ایمانی نقره‌ای  (۱ نظر)