• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۱۳۰۳۱
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۹
علمی و فرهنگی » معارف

پوستر جشنواره تئاتر رضوی در تبریز رونمایی شد

پوستر جشنواره تئاتر رضوی با حضور نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی بنیاد بین المللی امام رضا (ع)، حجت‌الاسلام محمدعلی آل‌هاشم در مراسم رونمایی از پوستر شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی که در تبریز برگزار شد، اظهار کرد: ویژگی اصلی و محوری تئاتر ارتباط با مخاطب است، به همین دلیل می‌بایست چگونگی این ارتباط مورد پژوهش و شناسایی قرار گیرد تا براساس آن به ترغیب و تشویق مخاطبان برای حضور در این عرصه برنامه ریزی شود.

وی با اشاره به ماهیت و اهمیت هنر در جامعه گفت: هنر در عین اینکه مقوله‌ای احساسی، فلسفی و فکری است، می‌تواند فرهنگسازی جامعه را نیز بر عهده بگیرد. هنر به عنوان بخشی از فرهنگ می‌تواند در قالب ساختار، محتوا و شکل‌دهی فرهنگ در عرصه‌های مختلف، چون قوانین، اخلاقیات، باورها، آداب و رسوم ایفای نقش کند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره تئاتر رضوی به عنوان یکی از زیرشاخه‌های جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) اضافه کرد: جشنواره تئاتر رضوی در ایفای نقش اساسی خود در ابتدا نیازمند شناخت فرهنگ رضوی است تا بتواند در پرتو آن به نمایش‌های متناسب با آن بپردازد.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم افزود: هنر دینی نظریه‌ای است که هنر را با مضامین و محتوای دینی درآمیخته و آن را جلای قدسی و معنوی می‌دهد و پیام اصلی این نظریه این است که دین می‌تواند طریقت دینی و قدسی شدن در هنر را بیاموزد.

وی تصریح کرد: فرهنگ رضوی به عنوان بخشی از فرهنگ دینی و امام رضا (ع) به عنوان پرچمدار دین می‌تواند تاثیرات گسترده و عمیقی بر نظام هنری به صورت عام و بر نمایشنامه‌نویسی به صورت خاص داشته باشد.

امام جمعه تبریز ادامه داد: مهمترین تاثیرات فرهنگ رضوی در این عرصه می‌تواند دین‌گرایی و حضور نماد‌های دینی، معنویت گرایی، اخلاق‌گرایی، عفت‌افزایی، علم گرایی، خردورزی، شخصیت پردازی، روایت‌سازی و سمبل گرایی و ... باشد.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم گفت: جشنواره تئاتر رضوی باید رسیدن به جامعه آرمانی در پرتو سبک زندگی رضوی را دنبال کند که ضرورت آن در جامعه احساس می‌شود.

وی اضافه کرد: جامعه آرمانی جامعه‌ای است که رشد مادی و معنوی بشر، کرامت انسان‌ها، و عدالت و تقوای الهی در همه شئون آن رعایت می‌شود. در جامعه آرمانی از همه مواهب الهی به درستی برای رصد فضایل و کمالات بشری استفاده می‌شود.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی تصریح کرد: از آنجایی که همه ائمه نور واحد هستند، گفتار و کردار و رفتار امام رضا (ع) از سایر معصومین (ع) جدا نیست و مجموعه آموزه‌های قرآن و عترت با تاکید بر گفتار و رفتار امام رضا (ع) فرهنگ رضوی را مطرح می‌کند. فرهنگی که امام رضا (ع) با حکمت و تدبیر از آن پاسداری کردند و در راه آن به شهادت رسیدند. فرهنگی که آدمی را در رسیدن به هدف به تکاپو وا می‌دارد.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم با اشاره به نقاط قوت و ضعف جشنواره در سال‌های پیش، ادامه داد: در نمایش‌های دوره‌های قبلی جشنواره، عدم پژوهش و مطالعه فرهنگ غنی رضوی یکی از آسیب‌ها بود که جبران این نقیصه ابتدا بر عهده نمایشنامه‌ نویسان و کارگردانان و سپس متولیان فرهنگ و هنر در استان و کشور است.

وی افزود: اگر فرهنگ رضوی نیاز جدی جامعه امروز ماست باید در قالب هنر و به تبع آن تئاتر دینی به نمایش گذاشته شود. در این حوزه فقدان کیفیت و غنای محتوا، موجب ارائه کار‌های سطحی می‌شود و از این رو باید درخصوص پژوهش، مطالعه و نقد در این حوزه دقت بیشتری شود تا به سوی بهتر شدن حرکت کنیم.

امام جمعه تبریز تاکید کرد: برای دوری از این تهدید و چالش بزرگ نمایشنامه نویسان و کارگردانان در اقدامی هماهنگ با همکاری، همدلی و همفکری برای ارتقای جشنواره رضوی اقدامی مناسب را در دستور کار خود قرار دهند و دستگاه‌های متولی نیز همکاری لازم را برای تحقق این امر داشته باشند.


حجت‌الاسلام آل‌هاشم اظهار امیدواری کرد تا جشنواره تئاتر رضوی با پیشینه خوب خود نقش موثری در جریان‌سازی هنر دینی ایفا کند.

وی تاکید کرد: گسترش فرهنگ ناب رضوی، بارور ساختن اندیشه و تعمیق اعتقادات دینی مردم و همچنین تغییر سبک زندگی فردی و اجتماعی مبتنی بر آموزه‌های دینی و اسلامی، می‌تواند از برکات جشنواره تئاتر رضوی باشد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی برای برگزاری بهتر جشنواره تئاتر رضوی راهکار‌هایی چون: پذیرش نمایش‌هایی در خور شان فرهنگ رضوی، پرهیز از پرداختن به متون سطحی و کم محتوا و تحریف شده، تخصصی کار کردن اهالی تئاتر با تکیه بر محتوای علمی و متقن تاریخی، عبور از سیاست آزمون و خطا، ایجاد فضا برای هنرمندان جهت نگاه جستجوگرانه و کارشناسانه، استمرار اجرای نمایش‌ها در طول سال، پرهیز از عوام‌زدگی در نمایش‌ها، شناسایی چهره‌های جوان و تقویت آن‌ها و ایجاد زمینه برای انجام پژوهش‌های جدی در حوزه فرهنگ رضوی را مطرح کرد.

در این آئین پوستر شانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی رونمایی شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صنایع دستی خوزستان زینت بخش سفره سحر و افطار حرم مطهر رضوی
طرح جهادی آبرسانی به یک هزار و ۴۷۰ روستای خوزستان
تجهیز کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای میانه
طنین جمع خوانی کلام وحی در حسینیه اعظم زنجان
وزش باد و بارش‌های پراکنده در راه لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳ اسفند ۱۴۰۴
تخصیص ۲۲۲۰ میلیارد تومان از اعتبارات سفر رییس جمهور در زنجان
دعای هر روز و روز چهارم ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۳ اسفند ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
حضور مردم در صحنه‌های انقلاب سرمایه اصلی نظام اسلامی است
محدودیت جاده ای در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
تأکید نماینده بروجرد بر پیگیری مشکلات اصناف و بازاریان
پیش بینی هوای گرم و غبارآلود در سمنان
توقیف موتورسیکلت قاچاق در صومعه سرا
معرفی رئیس هیئت هاکی لرستان
رفع خاموشی جاده شهر چم‌گلک با پیگیری دادستان اندیمشک
تدارک میراث فرهنگی ایلام برای گردشگران نوروزی
بسته خبر‌های کوتاه دوم اسفند ماه ۱۴۰۴
جباری: امیدوارم فردا پیروز شویم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
واکنش عراقچی به ادعا‌های ترامپ؛ با مدرک صحبت کنید
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت
زلزله دقایقی پیش گیلان را لرزاند
ساپینتو اخراج شد؛ استقلال درپی سرمربی جدید
تأکید ایران، عربستان و روسیه بر همکاری‌های دوجانبه دریایی
ممنوعیت ثبت قولنامه دست نویس
اعلام ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ‌
رسیدگی به پرونده متهمان آتش زدن و تخریب مسجد جعفری
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۰ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)