• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۱۳۳۵۸
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۳
بین الملل » آمریکا

ایروانی: یکجانبه گرایی آمریکا، نقض منشور سازمان ملل است

سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل گفت اقدامات یکجانبه غیرقانونی آمریکا عليه جمهوری اسلامی ایران، تضعیف حاکمیت قانون و نقض منشور سازمان ملل است.

  به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، از نيويورک، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل اظهار داشت: اقدامات یکجانبه غیرقانونی آمریکا علیه کشور‌های مستقل عضو سازمان ملل مانند جمهوری اسلامی ایران، تضعیف حاکمیت قانون و نقض منشور سازمان ملل است.

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت با عنوان ترویج و ارتقای حاکمیت قانون در حفظ صلح و امنیت بین المللی افزود: حاکمیت قانون برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی ضروری است، زیرا پیش‌بینی پذیری، ثبات و عدالت را در یک نظم حقوقی بین‌المللی ارتقا می‌دهد.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: منشور ملل متحد هنجار‌ها و اصولی را برای کشور‌های عضو تعیین می‌کند که آن‌ها متعهد می‌شوند برای حفظ صلح و امنیت بین المللی و حاکمیت قانون از آن‌ها تبعیت کنند.

ایروانی گفت: اصول اساسی منشور ملل متحد، مانند برابری حاکمیتی همه کشورها، ممنوعیت تهدید یا توسل به زور در روابط بین‌الملل و حل و فصل مسالمت‌آمیز منازعات و اختلافات باید به عنوان چارچوبی برای پیشبرد حاکمیت قانون در سازمان ملل عمل شود.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: برخی از کشور‌های عضو بویژه آمریکا به طور مداوم از اختیارات و قدرت سازمان ملل سوء استفاده کرده و از سازمان ملل به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بر دولت‌های مستقل در تعقیب اهداف سیاسی غیرقانونی خود و برای پیشبرد اقدامات یکجانبه خود استفاده می‌کنند.

وی تصریح کرد: وقتی صحبت از تصمیمات شورای امنیت به میان می‌آید، چنین اقدامات غیرقانونی تأثیر مخربی بر صلح و امنیت بین المللی خواهد داشت. این امر به ویژه در خاورمیانه مشهود است، جایی که شورای امنیت اقدام موثر و لازمی را برای رسیدگی به جنایات مداوم و نقض حقوق بشر توسط رژیم اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطین، از جمله نقض مداوم قطعنامه‌های سازمان ملل و قوانین بین‌المللی اتخاذ نکرده است.

ایروانی ادامه داد: علاوه بر این، شورای امنیت در رسیدگی به اقدامات تجاوزکارانه، اشغالگری، و نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شکست خورده است.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: در افغانستان، دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) تحقیقات در مورد جنایات نیرو‌های خارجی در طول حضور ۲۰ ساله آن‌ها را نادیده گرفته است، در همین حال، شورای امنیت به عواقب خروج عجولانه و غیرمسئولانه نیرو‌هایی نظامی آمریکا و ناتو از افغانستان رسیدگی نکرده که این کشور را با چالش‌های جدی مواجه ساخته است.

ایروانی تصریح کرد: یکجانبه گرایی تهدیدی جدی برای حاکمیت قانون و منشور ملل متحد است و همچنین مانع همکاری بین المللی و صلح و امنیت می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران گفت: اقدامات یکجانبه غیرقانونی آمریکا، عضو دائم شورای امنیت، علیه کشور‌های مستقل عضو سازمان ملل، مانند جمهوری اسلامی ایران و اجبار سایر کشور‌های عضو به مشارکت در این اقدامات غیرقانونی یا تهدید به تحریم و تنبیه آنها، تضعیف حاکمیت قانون و نقض منشور سازمان ملل متحد است.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: خروج آمریکا از برجام، اعمال مجدد اقدامات قهری یکجانبه، نقض فاحش قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، اقدام غیرقانونی در سلب حقوق ایران به عنوان عضو منتخب کمیسیون مقام زن سازمان ملل و سرپیچی آشکار از اجرای قرار موقت دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر لغو تحریم‌های مرتبط با اقلام بشردوستانه، نمونه‌های بارز این است که چگونه ایالات متحده حاکمیت قانون را در سیستم سازمان ملل تضعیف می‌کند.

ایروانی ادامه داد: برای ارتقای حاکمیت قانون در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی، همه کشور‌های عضو باید به تعهدات خود تحت حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل و همچنین معاهدات و موافقت‌نامه‌های بین‌المللی پایبند باشند، از ابزار‌های دیپلماتیک و گفتگو برای حل و فصل مناقشات و اختلافات به صورت مسالمت‌آمیز استفاده کنند و برای یافتن راه حل‌هایی که قوانین و اصول صلح و امنیت بین المللی را رعایت کرده و به آن‌ها احترام می‌گذارد، با سایر کشور‌ها همکاری کند.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: همه ارکان سازمان ملل باید به مسئولیت‌های منشور خود پایبند باشند و شفافیت و پاسخگویی را در کار خود در اولویت قرار دهند. این امر، اعتماد و همکاری بین ارگان‌های سازمان ملل را تسهیل می‌کند.

نماینده ایران در سازمان ملل افزود: ادعای نماینده انگلیس در مورد برنامه‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران را رد می‌کنیم. فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح‌آمیز و مطابق با حقوق و تعهدات آن بر اساس معاهده منع اشاعه است.

ایروانی همچنین با توجه به اشاره ناموجه و ادعای بی اساس امارات متحده عربی در خصوص جزایر سه گانه ایرانی در خلیج فارس تاکید کرد: چنین ادعای بی اساسی که به طور قاطع رد می‌شود، مغایر با اصول حقوق بین الملل از جمله اصول حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی سایر کشور‌ها است. احترام به این اصول برای ترویج حاکمیت قانون در سازمان ملل ضروری است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان ثبت‌نام منازل شخصی استیجاری شهر اصفهان برای نوروز ۱۴۰۵
اتصال هوشمند محلات کمتر برخوردار به صنایع بزرگ با هوش مصنوعی
مساجد در تدارک ماه میهمانی خدا
تامين 80 درصد منيزيت صنايع مادر کشور، از معادن منيزيت سیستان و بلوچستان
تمرکز البرز بر توسعه صادرات به اقلیم کردستان عراق
رتبه ۵۳ برای آخرین اسکی‌باز ایران در المپیک زمستانی ۲۰۲۶
آیین اهدای نشان سروسیمین پارسی جان
 افزایش۱۰۶ کرسی به کرسی ها شورا‌ی شهر و روستای استان زنجان
افزایش حجم ذخیره آب سد مهاباد با پرآب شدن رودخانه‌ها
خبر خوش برای خانوار‌های عشایری و روستایی
توقیف محموله کالای قاچاق در اندیمشک 
غبارروبی مساجد خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان
انتقال بیش از ۲۴ تن پسماند شیمیایی به مراکز مجاز امحاء
خراسان‌رضوی، قهرمان پاراتیراندازی ایران
قرار روزه‌داران با «قرار» مستحکم‌تر می‌شود
صرفه‌جویی ۱.۵ میلیون دلاری داروسازی اکسیر برای کشور
نقش کلیدی سد بالارود در کنترل سیلاب
اخبار کوتاه گلستان؛ چهارشنبه ۲۹ بهمن
آلومینیوم اراک قهرمان لیگ برتر فوتبال امید‌های باشگاه‌های کشور
میزبانی «سحر زمزمه سی» از مهمانان ماه خدا در صداوسیمای آذربایجان غربی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف
ارتش برای مقابله با دشمن آماده است
افتتاح هتل مجموعه رفاهی فرهنگیان شیراز
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
پزشکیان: نیرو‌های انتظامی مایه عزت و امنیت کشورند
تلاش برای اجرای خط ۳ مترو مشهد
درخشش قصه‌گویان خوزستانی در بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی
نشست پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴
لزوم آمادگی بخش کشاورزی آذربایجان شرقی برای مقابله با موج سرما
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۱۴ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۵ نظر)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
مراسم تحلیف سردفتران اسناد رسمی گیلان در رشت  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
ویژه‌های رمضانی شبکه چهار  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)