• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۱۴۳۴۷
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

روش ارتباط با فرازمینی‌ها چالشی برای محققان حوزه فضا

ستاره‌شناسان هنگام رصد فضا با استفاده از تلسکوپ‌های خود سیگنال‌های ضعیف، اما پایداری را می‌شنوند که نشان از وجود تمدنی پیشرفته در آن سوی کهکشان‌ها دارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از گاردین، وجود بیگانگان فضایی از کودکی بسیاری از ما را درگیر تخیلات مربوط به آن کرده است و همین تخیلات باعث خلق فیلم و انیمیشن‌های جذابی مانند «ای. تی. موجود فرازمینی»، «کشتی جنگی» و «لوییس و بیگانه ها» شده است.

ارتباط گرفتن با موجودات بیگانه رویدادی دگرگون کننده برای نوع بشر خواهد بود؛ رویدادی که کشور‌های جهان باید برای آن آماده باشند، زیرا ظهور ناگهانی ویروس کرونا به ما درس داد که برای هر اتفاق ناگهانی آماده باشیم.

آماده نبودن زمین برای تماس با حیات در جا‌های دیگر، زیربنای ایجاد مرکز «ستی» (جستجو برای هوش فرازمینی) در سنت اندروز است.

جان الیوت، زبان شناس رایانشی در دانشگاه سنت اندروز قصد دارد یک تیم اصلی از محققان بین‌المللی را گرد هم آورد. آن‌ها کار تجزیه و تحلیل سیگنال‌های مرموز و بررسی هر جنبه‌ای از نحوه واکنش ما به ارتباط گرفتن بیگانگان را برعهده خواهند گرفت.

تا به حال، تمرکز بر جستجوی سیگنال‌ها بوده است؛ اما در تمام طول این مدت نیاز به دانستن این موضوع وجود داشت که با آن سیگنال چه کنیم؟ برای جواب این سوال به استراتژی‌ها و سناریو‌هایی برای درک نحوه عملکرد و نوع آن وجود دارد.

پیشرفت‌های انجام شده در ۳۰ سال گذشته، شور و شوق‌ها را برای جستجوی موجودات فرازمینی افزایش داده است. زمانی که اخترشناسان برای اولین بار از سال ۱۹۹۲ وجود سیاره‌ای فراتر از منظومه شمسی را تایید کردند، بیش از ۵ هزار منظومه کشف شد. الیوت گفت: «تصور اینکه در سیارات دیگر زندگی وجود ندارد کاملا برخلاف جریان نظرات علمی است.»

با این حال، فراوانی سیارات و این ظن که حداقل برخی از آن‌ها قابل سکونت هستند، تنها بخشی از داستان است. تلسکوپ‌های بسیار قوی‌تر اکنون بخش‌های بزرگی از آسمان را برای استراق سمع اخترشناسان باز می‌کنند.

محققان ستی در حال حاضر دستورالعمل‌هایی در مورد چگونگی رفتار با بیگانگان (درصورت دریافت نشانه یا هر سیگنالی از آن ها) تهیه می‌کنند. بیانیه آکادمی بین المللی فضانوردی در سال ۲۰۱۰ از تشخیص دهندگان سیگنال‌های مرموز می‌خواهد که ابتدا منابع غیر بیگانه و غیرعادی را رد کنند و سیگنال‌های درست را به عموم مردم گزارش دهند.

ارتباط گیری بیگانگان با زمین.

اما در صورت ارتباط گیری با بیگانگان سوال‌هایی پیش می‌آید که پیام را چگونه باید مطالعه کرد؟ آیا قبل از رمزگشایی باید به طور کامل منتشر شوند؟ آیا دولت‌ها این اجازه را می‌دهند؟ آیا بشریت باید پاسخ دهد؟ اگر چنین است، چه کسی تصمیم می‌گیرد که چه چیزی را برگردانیم؟

یکی دیگر از اهداف اصلی مرکز ستی تشویق مشارکت جدی سازمان ملل برای هماهنگ کردن مدیریت زمین و نوع پاسخ به پیام بیگانگان است. فاصله زیاد بین ستاره‌ها به این معنی است که احتمالا مکالمات در طول نسل‌ها انجام شود. الیوت امیدوار است که تمدن‌های پیشرفته هر پیامی را با راهنمای زبان آغاز کنند؛ اما حتی اگر سیگنالی غیرقابل رمزگشایی باشد، محققان می‌توانند اطلاعاتی درباره هوش فرستنده و پیچیدگی ساختار آن به دست آورند.

در میان اینهمه تلاش برای ارتباط گیری، میچیو کاکو، استاد فیزیک نظری در سیتی کالج نیویورک، گفت که دستیابی به موجودات فضایی بزرگترین اشتباه در تاریخ بشر خواهد بود.

لوئیس دارتنل، اختر زیست شناس و استاد ارتباطات علمی در دانشگاه وست مینستر، گفت که هر موجود بیگانه باهوشی احتمالاً صد‌ها یا هزاران سال نوری از ما فاصله دارد؛ به این معنی که زمان ارتباط در مقیاس چندین قرن خواهد بود. حتی اگر فردا سیگنالی دریافت کنیم؛ تیم بین المللی متشکل از کارشناسان مختلف زمان کافی برای رمزگشایی معنای پیام و بررسی اینکه زمین چگونه باید پاسخ دهد را خواهند داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (سی ام آبان ۱۴۰۴)
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
استحمام کوتاه‌تر، صرفه‌جویی ۷ میلیون مترمکعبی آب در زنجان
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت
هیدج ،شهری با گام های کتانی
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده است
برپایی نمایشگاه اسوه بسیج در اهر
لزوم حفظ وحدت و اطاعت از رهبری در جامعه اسلامی
رتبه برتر شهرستان میانه در جذب اعتبارات بانکی
معاون وزیر صمت: سیاست کاهش توقف تولید در فولاد و صنایع معدنی در صدر دستور برنامه‌های ایمیدرو است
رونمایی از مجموعه وصایای کامل شهدای آذربایجان‌شرقی
مقاومت پیروز اصلی انتخابات عراق بود
راه اندازی سامانه راه نیکان مراکز نیکوکاری در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان؛ ۳۰ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۳۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش از دریچه دوربین
معرفی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه نهایی تنیس ساحلی BT۵۰
درخشش دانش آموز شاهین‌دژی در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز
بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان باروق
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
سفر رئیس جمهور به قزوین
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)