• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۱۸۹۲۵
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

انتظار موجودات فضایی برای تماس با زمین

دانشمندان در مورد اینکه چرا بیگانگان هنوز با ما تماسی برقرار نکرده‌اند، این فرضیه را مطرح می‌کنند که شاید آن‌ها منتظر یک زمان مناسب برای این کار هستند.

انتظار موجودات فضایی برای تماس با زمینبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از اسپیس، دانشمندان پیشنهاد کرده‌اند که بیگانگان ممکن است منتظر یک زمان مناسب باشند تا علائم خود را برای ما ارسال کنند.
پژوهشگران در یک مطالعه جدید، به دنبال علائم بیگانگان در لحظاتی هستند که سیارات فراخورشیدی از دید زمین مستقیماً از مقابل ستاره خود عبور می‌کنند. این لحظات می‌توانند فرصتی عالی برای یک دنیای بیگانه باشد تا سیگنالی را به ما زمینی‌ها ارسال کنند.
سوفیا شیخ، پژوهشگر فوق دکتری در نجوم رادیویی در موسسه جستجوی هوش فرازمینی (SETI) و سرپرست این مطالعه گفت: گذر‌های سیاره‌های فراخورشیدی از مقابل خورشید خود، خاص هستند، زیرا می‌توانند توسط ما روی زمین به عنوان ناظر و همچنین هرگونه فناوری بالقوه در آن منظومه فراخورشیدی به عنوان فرستنده محاسبه شوند. بنابراین، این گذر‌ها یک زمان قابل پیش‌بینی و تکراری هستند که طی آن بیگانگان ممکن است به ارسال پیام فکر کنند و زمینی‌ها می‌توانند به دنبال دریافت آن‌ها باشند.
وی افزود: این راهبرد به ما کمک می‌کند تا این سوال بزرگ را محدود کنیم که کجا و چه زمانی به دنبال پیام در پهنه‌های وسیع فضا بگردیم.
از زمانی که فناوری رادیویی در اواخر قرن نوزدهم اختراع شد، زمین پیام‌هایی را به فضا ارسال کرده است و گاهی مانند پیام معروف آرسیبو (Arecibo) در سال ۱۹۷۴، آن‌ها را از روی عمد به امید تماس با هر موجود فرازمینی هوشمند فرستاده است.

پژوهشگران با امید به اینکه تمدن‌های بیگانه هوشمند نیز سیگنال‌هایی را به فضای بیرونی خود ارسال کنند، کهکشان‌ها را برای یافتن امواج رادیویی که ممکن است از فناوری بیگانگان سرچشمه گرفته باشد، بررسی می‌کنند.

اما کهکشان مکان وسیع و بزرگی است، بنابراین یک سوال کلیدی این است که باید دقیقا به کجا نگاه کنیم. سوفیا شیخ و گروهش به بررسی سیارات فراخورشیدی دوردست هنگام عبور از مقابل خورشیدشان اتکا کرده‌اند. به عبارت دیگر، لحظه گذر یک سیاره از مقابل ستاره خود از نقطه دید ما، لحظه‌ای منطقی برای اتصال میان فرستنده و گیرنده به نظر می‌رسد.
سوفیا شیخ و همکارانش از تلسکوپ گرین بنک رابرت سی. برد (Robert C. Byrd Green Bank) در ویرجینیای غربی برای جستجوی هشدارهای رادیویی از ۱۲ سیاره فراخورشیدی استفاده کردند که گذر آن‌ها در یک پنجره کوتاه در مارس ۲۰۱۸ قابل مشاهده بود. آن‌ها تعداد زیادی سیگنال رادیویی را شناسایی کردند (تقریباً ۳۴ هزار سیگنال)، اما در واقع ۹۹.۶ درصد از آن‌ها را می‌توان به عنوان تداخل ارتباطات زمینی نادیده گرفت. گروهی از شهروند-دانشمندان آموزش دیده بررسی این سیگنال‌ها را انجام دادند.
در نهایت همه سیگنال‌ها به جز دو مورد به عنوان تداخل شناسایی شدند و دو سیگنال باقی مانده که چند انفجار کوتاه از Kepler-۱۳۳۲b و Kepler-۸۴۲b که هر دو سیارات سنگی بالقوه بزرگ‌تر از زمین هستند، شایسته پیگیری بیشتر تلقی شدند. با این حال، سوفیا شیخ می‌گوید این دو سیگنال نیز تقریباً به طور قطع ناشی از تداخل هستند و پیام‌های واقعی از جانب بیگانگان نیستند.
با این حال، او می‌گوید که این مطالعه اثباتی بر این بود که این روش جستجو می‌تواند کارساز باشد. پژوهشگران قصد دارند در آینده با آرایه تلسکوپ آلن (Allen) در کالیفرنیا به مشاهدات بیشتری بپردازند.
این مطالعه جدید که در پایگاه پیش‌چاپ arXiv منتشر شده و برای انتشار پس از داوری در مجله Astronomical برنامه‌ریزی شده است، هیچ مدرکی از موجودات بیگانه پیدا نکرده اما این مطالعه فقط ۱۰ سیاره دوردست را جستجو کرده است و در آینده قصد دارد با تلسکوپ‌های مختلف، ژرف‌تر نگاه کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گشایش نمایشگاه نقاشی خط در مراغه
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای در تبریز
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
ارتقای کیفیت زندگی، محور اصلی توسعه در شهر‌های جدید
راه‌اندازی سامانه نوبت‌دهی برخط مرکز شماره‌گذاری خودرو منطقه آزاد انزلی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴
تأکید محیط‌زیست بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در واحدهای صنعتی ابهر
زنجان با ۱۳۰۰ شرکت تعاونی فعال، پیشرو در ۱۵ رشته تخصصی
اوقات شرعی اهواز، ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴
افزایش سهمیه کلیه واحد‌های پخت نان بربری و سنگک استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان (۲۶ بهمن ۱۴۰۴)
رفع تصرف از اراضی ملی در رحیم‌آباد
توزیع کالا‌های اساسی و اقلام ضروری در بهبهان
رسانه و خبرنگار چشم و گوش مسئولان هستند
خروج سامانه بارشی از سمنان
نوسازی ناوگان فرسوده اتوبوس در لرستان
ضرورت تعیین حساب بانکی هزینه انتخاباتی داوطلبان انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد
سرلشکر حاتمی: دافوس قدمگاه بزرگان ارتش است
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام
واکسیناسیون تب برفکی دام‌ها در طارم ، زنجان
دوازدهمین نمایشگاه سالانه گل ارکیده در شیکاگو
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی
امروز هوای ۲۰ شهر خوزستان آلوده است
رفع تصرف چند هزار متر مربع از اراضی دولتی در خوزستان
حادثه مرگبار بر اثر برخورد پراید و تریلی در میمه
نبرد با ایران برای ترامپ درس عبرت خواهد شد
قالیباف خطاب به وزیر تعاون: نحوه دهک بندی را اصلاح کنید
مراسم چهلم شهدا و جانباختگان فتنه آمریکایی - صهیونی دی
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز
متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سال آینده به ۹۰ درصد می‌رسد
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۶ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۳ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۳ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
افزایش ۲۱ درصدی ورودی سدها و کاهش ۵ درصدی ذخایر آبی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
حضور داور کردستانی در کلینیک داوری جهانی رشته کاراته  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)