• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۲۰۸۷۳
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ژنراتور‌های هسته‌ای مینیاتوری منبع قدرت کیوبست‌ها در اعماق فضا

پروژه جدید ناسا سعی دارد که ژنراتور‌های مینیاتوری را در فضاپیما‌ها به کار بگیرد تا علاوه بر حجم کمتر، قدرت کافی را برای تامین قدرت مورد نیاز داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری صداو سیما ، ، ناسا در اقدامی که می‌تواند ظهور نسل جدیدی از ماهواره‌های مکعبی موسوم به «کیوب‌ست» (CubeSat) را در اعماق فضا به همراه داشته باشد، پروژه‌ای را آغاز کرده است که توسط «موسسه فناوری راچستر» (RIT) انجام می‌شود تا به توسعه یک منبع انرژی هسته‌ای به اندازه یک دهم منابعی که در حال حاضر برای مأموریت‌های سیاره‌ای استفاده می‌شوند، بپردازد.
بیشتر ماهواره‌هایی که در حال حاضر استفاده می شوند ، انرژی خود را از پنل‌های خورشیدی می‌گیرند که نور خورشید را با جذب فوتون‌ها به الکتریسیته تبدیل می‌کنند تا یک عدم تعادل بالقوه را در مواد سلول‌های پنل به وجود بیاورند و  جریان الکتریکی تولید کنند .
این پنل‌ها کار خود را به خوبی انجام می‌دهند، اما در فضای عمیق فراتر از مدار مریخ یا در شرایط ناملایم مانند طوفان‌های گرد و غبار مریخ یا شب‌های طولانی ماه، نور خورشید به سادگی نمی‌تواند انرژی مورد نیاز را تولید کند.
بنا بر اعلام « نیو اطلس» ، بسیاری از فضاپیما‌ها به عنوان یک جایگزین، به «ژنراتور‌های حرارتی رادیوایزوتوپ چند مأموریتی» (MMRTG) مجهز هستند که از دما برای تولید برق استفاده می‌کنند. به عبارت دیگر، رادیوایزوتوپ گرما تولید می‌کند و ترموکوپل‌ها گرما را مستقیما به الکتریسیته تبدیل می‌کنند.
این اصول برای مهندسان آشنا هستند و روی زمین به طور گسترده برای چیز‌هایی که می‌توانند دستگاه‌های تلفن همراه را نیز شارژ کنند، استفاده می‌شوند.
مشکل سیستم‌های MMRTG این است که نسبتا حجیم هستند. به عنوان مثال، دو سیستم مورد استفاده در مریخ‌نورد «استقامت» (Perseverance) ناسا، هر کدام ۶۴ سانتی‌متر قطر، ۶۶ سانتی‌متر طول و ۴۵ کیلوگرم وزن دارند.
در نتیجه، سیستم‌های MMRTG برای فضاپیما‌های بسیار بزرگ در نظر گرفته شده‌اند، و مریخ‌نورد استقامت به اندازه یک خودروی شاسی‌بلند است. یک خودروی خانوادگی دارای توان ویژه ۵۰ تا ۱۰۰ وات بر کیلوگرم است؛ در حالی که یک هواپیمای جنگنده حدود ۱۰ هزار وات بر کیلوگرم توان دارد. در مقابل، یک MMRTG دارای نسبتی در حدود ۳۰ وات بر کیلوگرم است.
با نگاهی به ترمودینامیک «اندازه، وزن و توان» (SWaP) یک MMRTG احتمالی، ناسا امیدوار است که این نسبت را به تنها سه وات بر کیلوگرم کاهش دهد و حجم را نیز کم کند.
سیستم این کار را با استفاده از یک اصل جدید انجام می‌دهد که در آن، یک پنل خورشیدی به صورت معکوس کار می‌کند. هنگامی که یک پنل خورشیدی نور را جذب می‌کند، بخشی از آن به برق و بیشتر آن به گرما تبدیل می‌شود. منبع انرژی رادیو ایزوتوپی جدید براساس ایده سلول حرارتی کار می‌کند که در آن، گرما به شکل نور مادون قرمز به صفحه‌ای حاوی عناصر ایندیم، آرسنیک، آنتینومی و فسفر در ترکیبات گوناگون برخورد می‌کند. این یک تفاوت احتمالی را با آنچه در سلول‌های خورشیدی یافت می‌شود، ایجاد می‌کند.
به طور خلاصه، سلول حرارتی از گرما الکتریسیته تولید می‌کند و انرژی زائد را به شکل فوتون‌های مادون قرمز تخلیه می‌کند. این سلول نه تنها به صورت معکوس نسبت به یک پنل خورشیدی کار می‌کند، بلکه راندمان بسیار بیشتری نیز دارد. نتیجه این کار، یک «ژنراتور ترمورادیاتیو» (TRG) جدید است.
اگر بتوان این فناوری جدید را عملی کرد، بدان معناست که ماموریت‌های آینده به مقصد سیاره مشتری و فراتر از آن یا به دهانه‌های همیشه سایه‌دار مناطق قطبی ماه می‌توانند از فضاپیما‌هایی به اندازه کیوب‌ست با ژنراتور‌های کوچک استفاده کنند که تمام نیروی مورد نیاز را به آن‌ها می‌دهد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مذاکره ادامه دارد بدون عقب‌نشینی از حقوق هسته‌ای
کلنگ‌زنی نخستین مدرسه ۱۲ کلاسه ویژه اتیسم استان البرز
وزش باد و بارش‌پراکنده در لرستان
زندان رجایی‌شهر به شهرِ زندگی، فرهنگ و دانشگاه تبدیل می‌شود
برپایی بیمارستان صحرایی در رومشکان لرستان
مراسم ترحیم مادر سردار جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان
تأکید نماینده بروجرد بر تسریع اجرای سد آبسرده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۹ اسفند ۱۴۰۴
افزایش ظرفیت تولید مرغ در زنجان با صدور مجوز‌های جدید
عروسک‌های بومی و محلی با پوشش لباس محلی استان زنجان، جلوه‌ای از هنر دست هنرمند ابهری
۱۲۷ دستگاه اتوبوس آماده جابه‌جایی ایمن مسافران زنجان
دعای هر روز و روز دهم ماه مبارک رمضان
کاهش تصادفات فوتی در لرستان
محفل انس با قرآن در خرم آباد
ادامه روند افزایشی دما در سمنان
کشف بیش از ۱۲ هزار مواد محترقه غیر مجاز در لاهیجان
تجلیل حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی با حضور علمای دین و مسئولین
قدردانی فرمانده انتظامی لرستان از حضور مردم در تشییع پیکر شهید فتح‌الهی
احتمال بارش باران در چهارمحال و بختیاری
ثبت نام دوره بدون آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ (ویژه استعداد‌های درخشان) دانشگاه آزاد اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزینه‌های ترامپ درباره ایران در حال محدود شدن است
هشدار سازمان همکاری اسلامی درباره تشدید تنش‌ها علیه ایران
هشدار زرد بارش باران و تندباد‌های لحظه‌ای در خوزستان
ادعای ترامپ: می‌خواهم با ایران توافق کنم
تخریب دیوار «زندان رجایی‌شهر» کمتر از ۴۸ ساعت
گزارش عراقچی از دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا
رویترز: ادعای ترامپ با ارزیابی نهاد‌های اطلاعاتی مغایر است
معدوم‌سازی ۲۷۷ کیلوگرم فرآورده دامی فاسد در زنجان
عبدی به نشان برنز رسید
تامین حداکثری منافع ملی، راهبرد ایران در مذاکرات است
عراقچی افغانستان و پاکستان را به گفت‌و‌گو دعوت کرد
مسیر جاده‌ای شیراز به جنوب کشور ، ۶۰ کیلومتر کوتاهتر می‌شود
گزارش جدید آژانس انرژی اتمی در خصوص ایران منتشر شد
هدف قانون جوانی جمعیت؛ رسیدن نرخ باروری به بیش از ۲.۱
اطلاعیه تأمین اجتماعی درباره واریز حقوق و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۱۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
گزینه‌های ترامپ درباره ایران در حال محدود شدن است  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
توزیع یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال در آذربایجان شرقی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
تقویت چشمگیر ایمنی تردد شبانه در محورهای خوزستان با اتمام پروژه‌های روشنایی  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
هدف قانون جوانی جمعیت؛ رسیدن نرخ باروری به بیش از ۲.۱  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)
پایش و شناسه کردن واحد‌های بهره برداری کشاورزی  (۱ نظر)