• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۳۶۰۴۴
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

نظام‌ پزشکی صلاحیت تعیین تعرفه‌های پزشکی در بخش خصوصی را دارد

عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور صلاحیت تعیین تعرفه‌های خدمات بهداشتی و درمانی در بخش غیردولتی را بر عهده سازمان نظام‌پزشکی دانست که مورد تایید و تصدیق وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درسال ۸۷ نیز قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما و به نقل از سازمان نظام پزشکی، محمد رضا جباری، با بیان این که یکی از قوانین مترقی در حوزه مدنی، قانون سازمان نظام‌پزشکی در سال ۱۳۸۳ بوده است که از ویژگی‌ها و نقاط ممیزی این قانون، بند ک ماده ۳ قانون و تعیین تعرفه‌ها در بخش خصوصی توسط سازمان نظام‌پزشکی است؛ افزود: پیش از این به موجب ماده ۸ قانون بیمه همگانی خدمات درمانی، مصوب ۱۳۷۳/۰۸/۰۳ تعیین تعرفه‌های خدمات سلامت، به پیشنهاد مشترک وزارت بهداشت و سازمان برنامه‌وبودجه، برعهده شورای‌عالی بیمه خدمات درمانی پس از تصویب در هیئت‌دولت بود و سازمان نظام‌پزشکی نیز به‌عنوان یکی از اعضای این شورا در تعیین تعرفه‌های مذکور همکاری می‌کرد.

وی با اشاره به این که در سال‌های بین ۸۴ تا ۸۸ اوج انتظام تعرفه‌ای را شاهد بودیم؛ گفت: تقریبا همه دستگاه‌های بخش اجرایی درمانی، در بخش خصوصی نگاهشان معطوف به تعیین تعرفه‌ها در چارچوب‌های تعرفه‌ای سازمان نظام‌پزشکی بود که زمزمه‌های سلب این حق، با توجیهات مختلف به گوش رسید ومطالبی در باب تشکیک این حق مطرح شد؛ ازجمله این که تعرفه‌ها فقط با تصویب هیات وزیران قابلیت اجرا پیدا می‎کند و سازمان نظام‌پزشکی جز تعیین تعرفه‌های بخش غیردولتی، آن هم با لحاظ ضوابط بند۸ ماده یک قانون بیمه همگانی، به لحاظ قانونی اختیاری ندارد و بند "ک" موصوف، جواز تعیین تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی بخش خصوصی است، نه تصویب آن! در پی این توجیهات، بیان شدکه اقدام سازمان نظام‌پزشکی در تعیین تعرفه‌ها منطبق با ضوابط قانونی نیست و بنابراین تعدیل اعداد اعلامیِ نظام‌پزشکی ازطریق تصویب‎نامه تاریخ ۸۷/۰۳/۰۸ مورد توجه قرار گرفت و با تفسیر اختیارات حاصله از تبصره۳ ماده‌واحده قانون اصلاح تعزیرات حکومتی در مجمع تشخیص مصلحت نظام دلایلی تکمیلی برای انطباق این تعدیل با موازین قانونی نیز مطرح شد که از آن جمله می‌توان به ماده ۸ قانون بیمه همگانی خدمات درمانی و ماده ۹۰ قانون برنامه چهارم توسعه اشاره کرد.

نایب رییس اول هیات مدیره نظام پزشکی مشهد و عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور در تشریح دلایل موافقین تعدیل تعرفه اعلامی از سوی سازمان نظام پزشکی گفت: دولت اعتقاد داشت به موجب بند "ک" ماده۳ قانون سازمان نظام‌پزشکی، اختیار سازمان مذکور، در تعیین تعرفه بخش غیردولتی، محدود به رعایت بند۸ ماده یک قانون بیمه همگانی خدمات درمانی کشور مصوب ۱۳۷۳/۰۸/ ۳ است و باتوجه‌به ماده۸ قانون بیمه همگانی خدمات درمانی، تفاوت تعرفه‌های‎ غیردولتی با تعرفه‌های دولتی نباید بیش از مابه‎‌ازای سود سرمایه و استهلاک باشد. همچنین به‌موجب ماده۹۰ قانون برنامه چهارم توسعه" توزیع منابع و امکانات بهداشتی و درمانی باید به‌نحوی صورت گیرد که شاخص مشارکت عادلانه مالی مردم به ۹۰درصد ارتقا یابد و سهم مردم از هزینه‌های سلامت، حداکثر از ۳۰ درصد افزایش نیابد... "؛ درحالی‌که اعمال تعرفه‎‌های مدنظر سازمان نظام‌پزشکی، موجب چندبرابر شدن هزینه‌های درمانی می‌شود که در این صورت، یا باید حق بیمه سرانه خدمات درمانی به‌طور غیرمتعارف افزایش یابد یا فرانشیز بند۷ ماده یک قانون بیمه همگانی خدمات درمانی، دچار افزایش غیرمتعارف خواهد شد که خلاف ماده۹۰ قانون برنامه چهارم است و موجب کاهش جدی اثربخشی خدمات صندوق‌های بیمه‌ای و نارضایتی مردم خواهد شد، درحالی‌که تعرفه‌های مصوب سازمان نظام‌پزشکی چندبرابر تعرفه‌های دولتی بوده و بنابراین دولت برای اصلاح آن اقدام کرده است.

جباری در همین راستا با توجه به مشروح مذاکرات مجلس شورای اسلامی گفت: طبق بند "ک" ماده۳ قانون تشکیل سازمان نظام‌پزشکی جمهوری اسلامی ایران، «اظهارنظر و مشارکت فعال به هنگام تعیین یا تجدیدنظر در تعرفه‌های خدمات بهداشتی و درمانی بخش دولتی و تعیین تعرفه‌ها در بخش غیردولتی، در زمره وظایف و اختیارات سازمان نظام‌پزشکی قلمداد شده است و مشروح مذاکرات مجلس شورای اسلامی و عدم تصویب پیشنهاد حذف عبارت «تعیین تعرفه‌ها در بخش غیردولتی»، مفید اختصاص صلاحیت تعیین تعرفه‌های خدمات بهداشتی و درمانی در بخش غیردولتی به سازمان نظام‌پزشکی است که مورد تایید و تصدیق وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز قرار گرفته است.

خدشه دار شدن قانون نظام پزشکی و سلب اختیار تعرفه گذاری خدمات تشخیصی و درمانی

نایب رئیس اول هیات مدیره نظام پزشکی مشهد با بیان این که نهایتا در دوره ششم نظام‌پزشکی و هم‌گام با برنامه پنج‌ساله پنجم، طبق بند "ه" ماده۳۸ قانون مذکور، تلخ‌ترین اتفاق صنفی در این دوره رخ داد؛ اظهار کرد: در این دوره خدشه‌دار شدن قانون نظام‌پزشکی و سلب اختیار در تعرفه‌گذاری خدمات پزشکی شکل گرفت و حق تعرفه‌گذاری سازمان نظام‌پزشکی براساس پاره‌ای اطلاعات غلط با آمار‌های مخدوش آن زمان به‌صورت غیرمنصفانه از سازمان گرفته شد و تعیین تعرفه خدمات سلامت (اعم از بخش‌های غیردولتی، دولتی و خصوصی) مجددا به شورای‌عالی بیمه سلامت (شورای‌عالی بیمه خدمات درمانی) واگذار شد و درنهایت تکلیف مذکور در بند "الف" ماده۹ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور در تاریخ ۱۳۹۵/۱۱/۱۰ تصویب و تحکیم شد.

وی با اشاره به این که طبق تبصره۳ ماده۳۸ قانون برنامه پنجم توسعه کشور، مقرر شد نام شورای عالی بیمه خدمات درمانی به شورای عالی بیمه سلامت تغییر یابد و ترکیب اعضا، وظایف، اختیارات و مسئولیت‌های این شورا و دبیرخانه آن، به پیشنهاد معاونت برنامه‌ریزی ریاست‌جمهوری با تأیید هیات‎وزیران به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد؛ افزود: در همین راستا، در اسفند۹۱ لایحه پیشنهادی درزمینه ترکیب شورای عالی بیمه سلامت به مجلس تقدیم شد که ترکیبی ۱۳ نفره متشکل از افراد قدیم و جدید از جمله رییس‌جمهور، نماینده انجمن‌های علمی‌تخصصی، نماینده خدمت‌گیرندگان، نماینده ارائه‌دهندگان خدمت (با ۱۰عضو دارای حق رأی) در آن دیده شد، ولی این لایحه از سوی دولت یازدهم در مهرماه ۹۲ از مجلس بازگشت داده شد و این موضوع کماکان بعد از حدود ۱۱سال لاینحل و مسکوت مانده است و همان ترکیب شورای عالی بیمه خدمات درمانی در بحث تعرفه‌ها تصمیم گیری می‌کند.

به گفته جباری درحال‌حاضر، دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت در وزارت بهداشت مستقر است و با ۹ عضو هرساله با تعیین تعرفه خدمات سلامت برای همه ارائه‌‎دهندگان اعم از دولتی و غیردولتی و خصوصی اقدام و مراتب را پس از تایید سازمان برنامه‌وبودجه کشور، برای تصویب به هیئت‌وزیران ارائه می‌کند و سازمان نظام‌پزشکی صرفا یک رأی در ترکیب این شورا دارد. سایر اعضای شورا متشکل از وزارت رفاه و تعاون، وزارت اقتصاد، وزارت بهداشت، سازمان برنامه‌وبودجه، کمیته امداد، بیمه‌های سلامت، تأمین‌اجتماعی و خدمات درمانی نیرو‌های مسلح هستند.

عضو شورای عالی نظام پزشکی در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط فعلی اصلاح تعرفه‌های خدمات پزشکی باید از چه محور‌هایی دنبال شود؛ بیان کرد: قدم اول تلاش در جهت تغییر نگرش دولت‌مردان و نمایندگان مجلس مبنی بر توجیه پذیری هزینه‌های بخش سلامت، اهمیت سلامت در توسعه و اختصاص منابع کافی و سهم بیشتر از GDP به حوزه سلامت است.

وی ادامه داد: ضروری است پی گیری تغییر ترکیب شورای عالی بیمه سلامت از طریق بازبینی و پی‌گیری ارسال مجدد لایجه به مجلس به منظور جانمایی ترکیبی آگاه و تخصصی‌تر نسبت به مشکلات حوزه سلامت و تغییر وزن نفرات شورا از بین ارائه دهندگان خدمت، سازمان نظام پزشکی و انجمن‌های علمی تخصصی انجام شود.

جباری باز تعریف قیمت تمام شده، رعایت وحدت در تعریف، رفع چالش‌های محاسبه بهای تمام شده خدمات سلامت و تدوین استاندارد، شاخص‌ها و مدل‌های یکسان جهت محاسبه آن و سپس مذاکره و رایزنی و جلسات اقناعی با اعضای فعلی شورای عالی بیمه سلامت، مبنی بر پذیرش و لحاظ محاسبه علمی قیمت تمام شده در تعیین تعرفه‌های پزشکی را راهبرد نهایی در شرایط فعلی دانست و عنوان نمود که این اطلاعات در مورد هزینه و بهای تمام شده خدمات سلامت می‌تواند در تخصیص بهینه منابع و اصلاح بودجه نیز موثر باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
احتمال بازگشت وبا به انگلیس پس از ۱۲۵ سال
آغاز ۲۸ مین دوره مسابقات قهرمانی هاپکیدو کشور جام فجر انتخابی تیم ملی در رشت
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۴
کلنگ‌زنی ۴۲ میلیارد تومان پروژه با حضور معاون عمرانی استاندار
اعزام کاروان دانشجویان دانشگاه ملی مهارت به اردوی زیارتی راهیان نور
سفر معاون وزیر ارتباطات به برخوار و بررسی مشکلات ارتباطی شهرستان
تساوی سپیدرود و شکست بندرآستارا در تقابل با حریفان در لیگ دسته دوم فوتبال
ابراز خوشحالی مردم استان از بارش باران
برگزاری سیزدهمین سالگرد ارتحال آیت‌الله خوشوقت در تهران
تقدیر نماینده ولی فقیه در استان و استاندار گلستان از مردم برای حضور باشکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن
از ظهر شنبه: صدور هشدار دریایی سطح نارنجی
توزیع جهیزیه و تانکر آب در سرخه
برگزاری نشست نظارتی انتخابات شوراهای شهر و‌ روستا
حضور باشکوه مردم در جشن انقلاب؛ پاسخی محکم به جریان‌های بدخواه ایران
تقدیر مردم و خانواده‌های شهدا از حضور حماسی ملت در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
تاکید ایران و ترکیه بر توسعه همکاری‌های حمل‌ونقلی
الحاق یک دستگاه آمبولانس‌ به بیمارستان رازی ماهنشان
گرامیداشت یاد و نام شهدای فجرآفرین در گنبدکاووس
تداوم تندباد و بارش پراکنده در اصفهان
۲۲ بهمن تجلی گاه خروش و غیرت مردم کهگیلویه و بویراحمد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)