• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۴۴۸۷۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۳
اقتصادی » اقتصاد کلان

مولدسازی دارایی‌های یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، مولدسازی دارایی‌های راکد دولت را یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر دانست و گفت: با شفاف سازی فرآیند مولدسازی، این حواشی از بین خواهد رفت

مولدسازی دارایی‌های یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شادا، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، مولدسازی دارایی‌های راکد دولت را یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر دانست و با اشاره به برخی تجارب بد خصوصی‌سازی در گذشته، اظهار کرد: شبهاتی که درباره مولدسازی مطرح می‌شود ناشی از تجارب منفی گذشته است که با شفاف سازی فرآیند مولدسازی، این حواشی از بین خواهد رفت.

غلامرضا مرحبا ، در ارزیابی خود از مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولتی و مزایای اجرای آن اظهار کرد: بهره‌وری بخش دولتی بسیار پایین است که مقام معظم رهبری نیز به درستی در فرمایشات خود به این نکته اشاره کرده‌اند و کارشناسان نیز در این مورد اتفاق نظر دارند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: دولت به جای اینکه خودش بنگاهدار باشد و یا در کسوت رقیب بنگاه‌های تجاری عمل کند، باید دست و پای خودش را خلوت‌تر کند تا با فراغ بال بیشتری به نظارت و اجرای قوانین بپردازد.

این نماینده مجلس افزود: با توجه به همه این موارد و منطقی که در دنیا در خصوص کوچک کردن دولت وجود دارد و اتفاقاً جوابگو هم بوده است، به این نتیجه می‌رسیم که دولت باید بسیاری از دارایی‌های خودش را که یا در دست مدیران فاقد اهلیت و کارایی است و یا بازدهی مناسبی ندارد، به نحو مناسبی مولدسازی کند.

نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هیات ۷ نفره مولدسازی باید کاری کند که دستگاه‌های دولتی بتوانند از دارایی‌های خود به خوبی استفاده کنند و یا آن دارایی را واگذار کرده و به این شکل نقش خود را در برون رفت از مشکلات اقتصادی ایفا کنند.

مرحبا با یادآوری اینکه پیش از این مصوبه نیز در گذشته اقداماتی برای خصوصی‌سازی انجام شده بود، متذکر شد: حتی زمانی که موضوع اصل ۴۴ مطرح شد، انتقاداتی به عملکرد دولت در واگذاری اموال و املاک دولتی وارد شد که بسیاری از این انتقادات نیز درست بود.

وی با اشاره به مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت اضافه کرد: طبق این مصوبه، باید بخشی از اموال و دارایی‌های دولت را که بهره‌وری مناسب ندارند، به دست اهلش بسپاریم تا این دارایی‌ها بتوانند کارکرد واقعی‌شان در اقتصاد را داشته باشند؛ بنابراین منطق این کار، درست و ضروری است و هر روزی که تأخیر در انجام این کار داشته باشیم، خسران کرده‌ایم.

این نماینده مجلس با اشاره به نگرانی‌هایی که در خصوص نحوه واگذاری اموال دولت وجود دارد، بیان کرد: زمانی که به موضوع نحوه واگذاری‌ها می‌رسیم؛ با نگرانی فزاینده مردم به دلیل تجربه بد گذشته مواجه می‌شویم که رفع این دغدغه و اطمینان بخشی به جامعه از طریق شفافیت و نظارت امکان پذیر است.

مرحبا در خصوص انتقاداتی که درباره موضوعاتی مانند مصونیت قضایی اعضای هیأت ۷ نفره و اختیارات کاملی که اعضای هیأت دارند، مطرح می‌شود، بیان کرد: همه اقدامات این هیأت باید تحت نظارت‌های قانونی و صحیح از طرف مراجع مختلف باشد و راهکار رفع این دغدغه این است که فرایند‌های ما در نحوه واگذاری از شفافیت لازم برخوردار باشد. زمانی که این فرایند‌ها شفاف شد، دیگر حدس و گمان و شایعه در اطراف آن شکل نمی‌گیرد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تبیین کرد: در حقیقت وقتی که یک سیستم، پاسخگو بوده و در تصمیم‌گیری‌ها شفافیت وجود داشته باشد و برای اقداماتی که در سیستم انجام می‌شود، دلایل منطقی ارائه شود، دیگر نگرانی نیز وجود نخواهد داشت.

این نماینده مجلس تأکید کرد: درخصوص نحوه واگذاری‌ها باید توضیح لازم به مردم داده شود و دستورالعمل‌ها و نحوه عمل این هیأت کاملاً شفاف در اختیار کارشناسان قرار بگیرد.

وی خاطر نشان کرد: اگر این اتفاق رخ دهد، دیگر شاهد دغدغه‌ها و انتقادات نخواهیم بود و ما هم امیدوار خواهیم بود که با عملکرد صحیحی که انجام می‌گیرد، بسیاری از این دارایی‌هایی بلوکه شده و راکد به نحو مطلوب مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
واگذاری بلوک پتروشیمی خلیج فارس در آذرماه 1401 ، نامش مولدسازی دارایی است ؟؟!!

آیا مولدتر و ثروتسازتر از پتروشیمی هم در ایران داریم ؟؟!!
در ایران فقط سیستم دولتی قوی جواب میدهد

نتیجه واگذاریها همین است که میبینیم
فساد و فساد

مطابق اعلام رسمی ، وزیر دولت قبل و خانواده اش ، عضو هیات مدیره و سهامدار 17 شرکت پتروشیمی و نفتی بودند .
نظر شما
آخرین اخبار
ورود ۴۳ میلیون متر مکعب آب در اثر فعالیت دو سامانه بارشی اخیر به سدهای استان
بازگشت بانوان کرمانی از رقابت های کشوری با خوشرنگ ترین مدال ها
آغاز هفته دهم رقابت‌های لیگ دسته دوم با شکست بندر آستارا در ماهشهر
آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌های آذربایجان‌شرقی
توزیع ۱۲۰ بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی در پویش یلدای مهربانی
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی خراسان جنوبی
پژو پارس سرقتي از رفسنجان در بم توقيف شد
جای خالی زغال سنگ در سبد انرژی ایران
تأخیر در آغاز به‌کار ادارات و مدارس فریدونشهرو مدارس گلپایگان
ماندگاری سرمای هوا در سمنان
مدارس ۵ شهرستان خراسان شمالی یکشنبه غیرحضوری شد
برنامه های یلدایی در قاب تلویزیون لرستان
کشف محموله سوخت قاچاق در رشت
نمایشگاه بین المللی کتاب استان کرمان
سردار وحیدی: جرات ندارند حزب‌الله را خلع سلاح کنند
اولویت دولت برای مسکن کارکنان نیرو‌های مسلح
گام تازه وزارت راه و شهرسازی برای تأمین زمین و تمرکززدایی
نظارت بر بازار رشت در آستانه‌ی شب یلدا
دریافت پایان کار، مشروط به اخذ رده انرژی
شور و اشتیاق خرید شب یلدا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
پوشش ۲۸۰ هزار کیلومتر راه در شش روز اخیر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)