• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۵۰۳۲۶
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۶:۵۵
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

کارگردان فیلم سینما متروپل: داستان این فیلم برایم اتفاق افتاده است

نشست رسانه ای فیلم «سینما متروپل» به کارگردانی محمدعلی باشه‌آهنگر دیروز برای اصحاب رسانه و جامعه منتقدان در سینمای رسانه (پردیس سینمایی ملت) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در نشست خبری فیلم سینمایی «متروپل»، محمدعلی باشه‌آهنگر (کارگردان)، سیدحامد حسینی (تهیه‌کننده)، حامد باشه‌آهنگر (نویسنده)، علیرضا زرین‌دست (مدیر فیلمبرداری)، حمید باشه‌آهنگر (تدوین‌گر) و کامران خلج (طراح چهره‌پردازی)، فرید قبادی و شهریار فرد از جمله بازیگران این فیلم در این نشست حضور داشتند.کارگردان فیلم سینما متروپل: داستان این فیلم برایم اتفاق افتاده است

در ابتدای این نشست، کارگردان فیلم «سینما متروپل» گفت: سال ۵۹ آبادان به محاصره افتاد و آنچه بایستی مقاومت مردم را برجسته می‌کرد حضور و نگاه فرهنگی بود که در خود سینما متروپل انجام می‌شد. من بچه همان متروپل هستم. شاید آنجا سی قدم هم نبود. همان زمان ما و تعدادی از بچه‌ها تصمیم گرفتیم سینما راه بندازیم و فیلم را به نمایش بگذاریم و یقیه این ماجرا‌ها را در فیلم می‌بینید.

محمدعلی باشه‌آهنگر فیلم ادامه داد: نسخه اصلی ۱۹۰ دقیقه است، اما نسخه‌ای که شما تماشا کردید، ۱۳۷ دقیقه است. فیلم هنوز ۴۰ درصد از کار‌های جلوه‌های ویژه‌اش مانده است. درباره اکران فیلم هم نمی‌دانم چه زمانی فرصت پیش آید. ما اکنون در وضعیت محاصره‌ای هستیم و از آینده خبر نداریم.

محمدعلی باشه آهنگر کارگردان فیلم در پاسخ به این سوال که آیا در فیلم، آبادان نماد ایران و سینما نجات بخش اوست، گفت: فیلم پیچیدگی خاصی ندارد و من معتقدم فراتر از هر چیزی فرهنگ و هنر، روح‌ها و قلب‌ها و انسان‌ها را به ویژه در کشور ما نزدیک کند.

وی افزود: «متروپل» درامی با داستانک‌های مختلف است که هر کدام با درام اصلی پیش می‌روند. در واقع، در یک شهر محاصره شده، قصه‌های متعددی وجود دارد و پیش می‌روند. حتی فکر می‌کنم نکاتی وجود داشت که باید بیشتر درباره آن‌ها در فیلم صحبت می‌کردیم.

کارگردان «سینما متروپل» در پاسخ به سوالی مبنی بر نبود حضور رضا کیانیان در نشست فیلم «سینما متروپل» و اینکه ایشان جشنواره را تحریم نکرده است، اظهار کرد: با خودشان تماس بگیرید و بپرسید. ایشان خوب هم جواب می‌دهند.

کارگردان «سینما متروپل» در پاسخ به این سوال که مخاطب در سینمای شما کجاست و فیلم‌های دیگرتان مثل فیلم «سرو زیر آب» با هزینه کلان ساخته شده است، اما مخاطب ندارد، اظهار کرد: هر فیلمی مخاطب خودش را دارد. شما که سوال پرسیدید، می‌دانید هزینه فیلم «سرو زیر آب» چقدر شده است؟ و کسی پاسخگو نبود. اگر «سرو زیر آب» در زمان و شرایط مناسب‌تری اکران می‌شد، حتما شرایط بهتری را تجربه می‌کرد. این فیلم سند تاریخی در حوزه شهدای اهواز است. شما سندی گویاتر از این فیلم درباره این موضوع نمی‌بیند. آیا با این پژوهش تاریخی هم مخالفید؟ هر فیلمی مخاطب خودش را پیدا می‌کند.

باشه‌آهنگر در جواب به این سال که آیا فیلم «سینما متروپل» شبیه به «سینما پارادیزو» است، اظهار کرد: برخی اتفاق‌هایی که در فیلم می‌بینید، برای شخص من در دهه شصت افتاده است. ما تلاش کردیم ارجاعاتی به «سینما پارادیزو» نداشته باشیم. فیلم‌های زیادی درباره سینما ساخته شده است و در آینده هم حتما ساخته خواهد شد.

کارگردان فیلم در پایان درباره ایده گرفتن از فیلم‌های دیگر خاطرنشان کرد: من جز یکی از فیلم‌ها، بقیه آثار را ندیدم که از آن‌ها ایده بگیرم. داستان فیلم برای خود من اتفاق افتاده است یعنی هر آنچه که می‌سازم، درصد بالایی از آن برایم رخ داده است و من در خلا فیلم نمی‌سازم. حتی عکس آپارتچی آن زمان و آن داستان را دارم.


سیدحامد حسینی تهیه‌کننده فیلم سینمایی «سینما متروپل» بیان کرد: بخش‌هایی از فیلم کامل نبود، زیرا فرصت ما بسیار محدود بود. از شما بابت این کاستی عذرخواهی می‌کنیم. مسلما فیلم در بخش‌های صدا، موسیقی و مونتاژ کمی نقص دارد که باید درست شود.

تهیه‌کننده فیلم در جواب به این سوال که آیا پیشنهاد شما باعث حذف سیمرغ مردمی شد، توضیح داد: ما مخالف حذف سیمرغ مردمی نبودیم بلکه جلسه‌ای همراه با دبیر جشنواره فیلم فجر و رییس سازمان سینمایی تشکیل شد. دو دلیل برای حذف سیمرغ مردمی وجود داشت؛ اول این‌که برخی فیلم‌ها دیر به جشنواره می‌رسید و عدالت در جمع‌آوری آرا وجود نداشت. دلیل دوم هم دسترسی سخت به اینترنت و فضای مجازی بود. در آن جمع، رای‌گیری ایجاد شد و اکثر تهیه‌کنندگان به حذف سیمرغ مردمی رای دادند.

حسینی تهیه‌کننده این اثر درباره هزینه تولید فیلم عنوان کرد: اینکه می‌گویند ۲۷ میلیارد هزینه ساخت فیلم شده، اشتباه است. مساله برآورد هزینه در حوزه فیلم‌های دفاع مقدس، متفاوت است. یعنی هرآنچه از خزانه کل برداشته می‌شود، مجدد بازمی‌گردد. هیچ فیلمی در حوزه دفاع مقدس وجود ندارد که به خزانه کل ضربه بزند.

علیرضا زرین دست مدیر فیلمبرداری این اثر در بخش دیگری از نشست مطرح کرد: من فکر نمی‌کردم مردم خود خبرنگار و دوربین باشد. وقتی فیلم «ملکه» را کار می‌کردیم آن زمان آقای آهنگر داستان فیلم برای من تعریف برایم کرد.

وی افزود: محوریت عشق به سینما در این فیلم انگیزه‌ای بیشتر از مضاعف برای من ایجاد می‌رد. ما در برخی مواقع مجبور شدیم با شرایط و امکانات کنار بیاییم، اما قسمت فیلمبرداری واقعا سخت بود.

حسین باشه‌آهنگر یکی بازیگران این فیلم سینمایی عنوان کرد: یکی از پارامتر‌هایی که ممکن است نقشی را برای بازیگر جذاب کند، موضوع فقدان یا از دست دادن است. هما‌ن‌گونه که مانند کاراکترم در فیلم مدام تلاش می‌کردم تا سینما را زنده نگه دارم، الان هم در واقعیت تلاشم را می‌کنم.

شهریار فرد دیگر بازیگر این فیلم گفت: امیدوارم همه از فیلم لذت برده باشند. هر حرفی باعث خلل اثر جادویی در فیلم می‌شود. ترجیح می‌دهم ببینید و به داستان زمان دهید.

فرید قبادی بازیگر دیگر فیلم درباره حضورش در «متروپل» عنوان کرد: این فیلم سینمایی دومین همکاری من با سیدحامد حسینی و همچنین کار کردن با آقای باشه‌آهنگر برای من بسیار لذت‌بخش بود. گروهی از بهترین‌های سینما در این فیلم حضور داشتند و هر کدام تلاششان را کردند.

حمید باشه آهنگر تدوینگر فیلم با اشاره به اینکه برای تدوین اثر مراحل فوق سختی را پشت سر گذاشته‌اند که در کلام نمی‌گنجد، مطرح کرد: نسخه‌ای که شما دیدید، در یک فرصت ده روزه آماده و موازی با آن ساخت انیمیشن، موسیقی، جلوه‌های ویژه و… در همین مدت انجام شده است. من در ده روز گذشته، نزدیک پنجاه بار فیلم را نگاه کردم و الان حالت اشباع به آن دارم و نمی‌توانم درباره بازخورد و تاثیر آن روی مخاطب حرف بزنم.

کامران خلج طراح چهره‌پرداز نیز بیان کرد: «سینما متروپل» دومین همکاریم با محمدعلی باشه‌آهنگر است و امیدوارم که فیلم ما مقبول همگی باشد.










بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سیاست های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
از خزر تا شانگهای؛ ایران مسیرهای تازه همکاری منطقه‌ای را می‌گشاید.
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
برگزاری همایش ملی بهداشت حرفه‌ای، ایمنی کار و محیط زیست در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
مشارکت در مسیر مدیریت شهری
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)