• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۵۰۵۶۶
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۵
اجتماعی » حقوقی و قضایی

تلاش دستگاه قضا برای ایجاد صلح و سازش در پرونده‌ها

رئیس کل دادگستری استان کرمان، شورا‌های حل اختلاف را یکی از دستاورد‌های انقلاب اسلامی و مولود نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: مهمترین مرجع برای رفع اختلافات و ایجاد صلح و سازش، شورا‌های حل اختلاف هستند.

تلاش دستگاه قضا برای ایجاد صلح و سازش در پرونده‌هابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حمیدی شورا‌های حل اختلاف را یکی از دستاورد‌های انقلاب اسلامی و مولود نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: مهمترین مرجع برای رفع اختلافات و ایجاد صلح و سازش، شورا‌های حل اختلاف هستند که در استان کرمان از سال ۸۱ و با تاسیس چند شعبه در بردسیر شروع به کار کرده اند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان افزود: بزرگترین دستاورد تشکیل شورا‌های حل اختلاف، کاهش مراجعات مردم به محاکم قضایی و مشارکت مردم در رفع اختلافات است.

وی با اشاره به این مطلب که در دین، شریعت، قانون و سیاست‌های کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مستمرا بر موضوع ایجاد صلح و سازش در نهاد قضایی تاکید شده است، یادآور شد: این مهم تا جایی است که بر اساس قانون، قاضی پیش از تشکیل دادگاه، باید طرفین را به صلح و سازش دعوت کند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: در حال حاضر در سطح استان کرمان تعداد ۱۳۵۶ نفر در ۲۲۹ شعبه رایی و صلحی شهری و ۸۴ شعبه روستایی مشغول خدمت رسانی به مردم هستند که ۶۷ درصد از کارکنان شعب با مدرک لیسانس و بالاتر در شعب شورا‌های حل اختلاف مشغول فعالیت هستند.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی ادامه داد: قضاتی که به صورت پاره وقت با شورا‌های حل اختلاف همکاری می‌کنند ۱۲۰ نفر، و قضات تمام وقت در استان ۵ نفر و در مجموع ۱۲۵ قاضی در شورا‌های حل اختلاف مشغول به خدمت رسانی به مردم شریف هستند.

وی با بیان اینکه از بدو تاسیس شورا‌های حل اختلاف تا پایان دی ماه ۱۴۰۱ تعداد ۲ میلیون و ۹۲۲ هزارو ۶۵۴ فقره پرونده به شورا‌های حل اختلاف وارد شده است، ادامه داد: از این تعداد پرونده دو میلیون و ۹۰۹ هزار و ۴۳۷ فقره پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته و مختومه شده است.

وی بیان کرد: یکی از برکات انقلاب در حوزه رسیدگی به دعاوی مردم تشکیل شورا‌های حل اختلاف بوده است و از ابتدای تاسیس تاکنون توانستند بار دستگاه قضایی را کاهش دهند به طوریکه قریب به ۹۰۰هزار پرونده در شورا‌های حل اختلاف از بدو تاسیس تاکنون منجر به سازش شده است.

رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: صلح و سازش‌های صورت گرفته در پرونده‌های قتل‌های عمدی، غیر عمدی و نزاع‌های دسته جمعی را هم باید مد نظر قرار داد، زیرا ایجاد صلح و سازش در اینگونه پرونده‌ها نسبت به صدور رای کار بسیار سخت و دشواری است و خوشبختانه اعضا و کارکنان شورا‌های حل اختلاف استان موفق شدند تعداد شش هزارو ۴۴۵ نفر از مددجویان را از بدو تاسیس شورا‌های حل اختلاف تاکنون از زندان آزاد کند و ۱۶ هزارو ۱۸۷ فقره پرونده را با سازش مختومه کنند.

وی یکی از بارزترین و مهمترین و درخشان‌ترین نماد‌های صلح و سازش در شورا‌های حل اختلاف را مربوط به عملکرد شورا‌های حل اختلاف ویژه زندان دانست و افزود: با تلاش خستگی ناپذیر کارکنان و تشکیل جلسات مکرر با هدف ایجاد صلح و سازش و با حضور شاکی و متشاکی در شعب ویژه زندان‌های استان تعداد ۱۲۷ زندانی محکوم به قصاص نفس بخشیده شدند.

وی یکی از شاخه‌های مهمی را که به مرکز توسعه حل اختلاف واگذار شده موضوع داوری و میانجیگری و ستاد صبر دانست و گفت: مهمترین هدف تشکیل این نهاد‌ها افزایش مصالحه میان اصحاب دعوی و ارتقای فرهنگ مدارا و مروت، کاهش ورودی پرونده به دادگستری و به تبع آن کاستن از جمعیت کیفری زندان‌هاست در همین راستا تعداد ۲۶۸ صلح یار دارای ابلاغ و تعداد قبول شدگان آزمون داوری و میانجی گری به ترتیب ۱۳۷ و ۱۲۶ نفر است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایلام در رقابت‌های ورزشی منطقه ۳ کشور، خوش درخشید
برگزاری جشن «روزه اولی ها»
تشییع شهید ایمان شهنوازی در خاش
برگزاری جشن تکلیف دانش آموزان دختر در یامچی مرند
فردا اعلام نتایج بررسی داوطلبان شوراهای شهر
ایجاد اشتغال مولد برای ۳۳۲۰ زندانی در آذربایجان غربی
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان انتخابات شورا‌های شهر‌ها؛ فردا
روایت دانشجویان یزدی از «کربلای ایران»
ماه رمضان در بوسنی و هرزگوین
گام تازه بنیاد تکریم ادیان در دیپلماسی دینی
یارانه بهمن‌ماه دهک‌های ۴ تا ۹ واریز شد
روزی شاد و مفرح برای کودکان سیستان و بلوچستان
برپایی جشن تکلیف دختران در چاروسا و مارگون
پایان المپیاد فرهنگی ورزشی دانش آموزان مددجوی کمیته امداد در سمنان
پایان کار نمایشگاه توانمندی‌های طوایف در زاهدان
ساخت سریال اجتماعی فرجام در قم
روستاهای گلستان، مقصد تازه برای زندگی
همایش ملی حکمرانی قضائی حمایتی
محفل جزء خوانی قرآن حرم حضرت معصومه (س) هرروزه میزبان هزاران روزه‌دار
کشف ۹۵۰ کیلوگرم مواد مخدر در استان یزد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود
۱۸۶ معلم به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند
برنامه ریزی برای برگزاری رویداد‌های علمی ورزشی
تداوم اجاره همسر در اروپا
خبر خوش برای خانوار‌های عشایری و روستایی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه و تردد روان در جاده‌های شمالی
قیمت خرید تضمینی گندم در بودجه ۱۴۰۵
پیش‌بینی جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق کشور
رویت هلال ماه مبارک رمضان ۱۴۰۴ در قم
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)