• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۵۴۰۹۱
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

اثربخشی نوعی مداخله گروهی در غلبه بر ترس از زایمان

پژوهشگران ایرانی در یک مطالعه جدید، نقش نوعی مداخله گروهی«گروه درمانی حمایتی» غلبه مادران بر ترس از زایمان را بررسی کردند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، پژوهشگران کشورمان در یک مطالعه جدید که در حوزه روان‌شناسی زایمان انجام داده‌اند، نقش نوعی مداخله گروهی به نام «گروه درمانی حمایتی» را بر غلبه مادران بر ترس از زایمان بررسی و تایید کرده‌اند.

 احساس ترس و نگرانی که مادر با نزدیک شدن به موعد زایمان با آن رو به رو می‌شود، «ترس از زایمان» می‌نامند.

این پدیده، یک مشکل شایع در زنان باردار است و در بسیاری از موارد به سزارین منجر می‌شود.

بر همین اساس، تحقیقات در ایران نشان داده‌اند یکی از علل مهم افزایش زایمان سزارین، ترس از زایمان طبیعی است.

در واقع، انتقال فیزیولوژیک از مرحله بارداری به مرحله مادری، ترس از زایمان را در مادران بر می‌انگیزد.

با آن که به دنیا آمدن کودک برای مادران یـک اتفـاق هیجان‌انگیز محسوب می‌شود، اما در کنار احساسات مثبـت مـادر، حس ترس، اضطراب و نگرانی از زایمان و عواقب آن باعث اضطراب بیشتر او می‌شود.

بنا بر گفته‌های متخصصان و طبق تحقیقات، نزدیک به ۸۳ درصد از زنان باردار، ترس از زایمان را تجربه می‌کنند. ترس، اضطراب و درد سه عاملی هستند که هنگام زایمان نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

این در حالی است که اگـر تـرس و اضطراب برطرف شوند، آرامش روحی و جسمی جــایگزین شده و زایمانی با وضعیت مناسب‌تر را برای مادران رقم می‌زند.

ترس از زایمان بر سلامت جسمی و روحی زنان اثرات مخربی دارد و موجب افزایش شیوع عوارض دوران بارداری، درد هنگام زایمان، طولانی شدن مدت زایمان، استفاده از بیهوشی هنگام زایمان و سزارین در آنان می‌شود. 

از این رو توجه بیشتر به آن و یافتن راه‌های کنترلش، دارای اهمیت زیادی هستند.

در همین زمینه، یک تیم پژوهشی چهار نفره از دانشگاه علوم پزشکی شاهرود اقدام به انجام مطالعه‌ای کرده است که در آن، تاثیر یک مداخله روان شناختی به نام «گروه درمانی حمایتی» بر رفع ترس از زایمان زنان باردار مورد ارزیابی علمی واقع شده است.

این تحقیق، یک مطالعه مداخله‌ای است که روی ۹۰ مادر باردار مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان کردکوی واقع در غرب استان گلستان انجام شده است.

مادران فوق به دو گروه تقسیم شدند و برای یکی از این دو گروه، مداخله گروه درمانی حمایتی به صورت ۵ جلسه یک ساعته انجام شد و سپس وضعیت ترس از زایمان افراد آن، با گروه دیگر که صرفا مراقبت‌های روتین بارداری را دریافت کرده بودند، مقایسه شد.

نتایج این بررسی‌ها که در «فصل‌نامه مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا» متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان همدان منتشر شده است، نشان می‌دهد که مشاوره مامایی به شیوه گروه درمانی حمایتی، تاثیر قابل توجهی بر کاهش ترس از زایمان دارد.

ناهید بلبل حقیقی، پژوهشگر گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود و همکارانش می‌گویند: «گروه درمانی حمایتی، نقش پررنگی در کاهش ترس از زایمان زنان ایرانی دارد و از این رو، با انجام برنامه‌ریزی‌های لازم درخصوص به‌کارگیری روش‌های کاهش ترس از زایمان ازجمله آموزش گروه درمانی حمایتی می‌توان از بسیاری از عواقب ترس از زایمان جلوگیری کرد».

آن‌ها می‌افزایند: «پیشنهاد می‌شود تحقیقات دیگری انجام شود و تأثیر گروه درمانی حمایتی در گروه‌هایی همراه با همسران و گروه‌هایی بدون حضور همسران مقایسه شود. چرا که در این تحقیق مشاهده شد برخی از زنان باردار پس از دریافت مداخله و کاهش ترس از زایمان، به علت مخالفت همسر، باز هم مجبور به زایمان سزارین شدند. به همین دلیل لزوم انجام مطالعات به صورت ترکیبی در زنان و مردان یا خانواده احساس می‌شود».

گروه درمانی حمایتی، روشی است که در آن، طی یک‌سری ملاقات‌های منظم گروهی، افراد هم درد و دارای مشکل یکسان، دشواری‌ها و مشقت‌هایی که در آن قرار دارند و همچنین مشکلات و مسائلی که با آن رو به رو هستند را در کنار تجربه‌های خود در خصوص شیوه‌های مواجهه و حل مسائل با یکدیگر و در حضور یک شخص متخصص در میان می‌گذارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور مدیران آذربایجان غربی در سامانه سامد برای پاسخگویی به سؤالات مردم
مسابقات کشتی آزاد در شهر اقبالیه
پروژه گازرسانی به دو روستا و چهار واحد تولیدی درکنگاور افتتاح شد
امیر خلیفه اصل: فقط خدا را شاکریم که بازیکنانم مصدوم نشدند
برداشت چغندر قند از ۱۴۰۰ هکتار اراضی کشاورزی
شکست نمایندگان فوتسال استان در لیگ دسته یک باشگاه‌های کشور
واترپلوئیست‌های یزدی در مسیر المپیک ۲۰۳۲
توزیع ۹۵۴ تُن برنج تنظیم بازاری در استان 
تقویت بهداشت عمومی با مسدود سازی چشمه‌های خروجی فاضلاب در دررود
پرداخت ۸۰ درصد مطالبات وزارت بهداشت از طریق نهادهای بیمه ای
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
برگزاری محفل انس با قرآن در پاتاوه
اوسمار ویه‌را: پرسپولیس تیمی است که همه با هم پیشرفت می‌کنند
جبران ناکامی پلیس انگلیس در بازداشت محکومان با گزارش‌های مردمی
برگزاری محفل انس با قران در گچساران
برگزاری دوره تشکل تراز در دانشگاه یاسوج
اختتامیه جشنواره مالک اشتر با معرفی برترین ها در دهدشت
برگزاری نشست هم اندیشی جوانی جمعیت در لنده
شکست خانگی نماینده بسکتبال استان در لیگ برتر
برگزاری همایش دیار عارفان در بسطام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)