• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۵۷۰۴۱
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۰

زنجبیل، تقویت کننده سیستم ایمنی

شاید وقتی نام زنجبیل را می شنوید ، اولین چیزی که در ذهنتان تداعی می شود طعم و بوی تند آن است ، اما جالب است بدانید همین ترکیب تند زنجبیل سلول‌های ایمنی بدنتان را در حالت آماده باش قرار می‌دهد

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، زنجبیل به تحریک سیستم ایمنی شهرت دارد. نتایج جدید موسسه لایب‌نیتس برای زیست‌شناسی سیستم‌های غذایی در دانشگاه فنی مونیخ، اکنون پایان‌نامه‌ای را درباره این موضوع منتشر کرده است. در آزمایش‌های آزمایشگاهی، مقادیر کمی از ترکیب زنجبیل تند، گلبول‌های سفید خون را در حالت آماده‌باش قرار می‌دهد. این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که این فرآیند شامل نوعی گیرنده است که در درک محرک‌های گرمای شدید و احساس تندی در غذا نقش دارد.


خواص زنجبیل
زنجبیل چه به عنوان یک گیاه دارویی و چه ماده‌ای غذایی، در آلمان به طور فزاینده‌ای محبوب است. بر اساس گزارش اداره آمار فدرال آلمان، حجم واردات سالانه این ریشه طی ده سال گذشته تقریباً چهار برابر شده و به حدود ۳۱۶۰۰ تن رسیده است. با این حال، حتی اگر مصرف زنجبیل افزایش یافته است، این سوال مطرح می‌شود که آیا سطوح مصرف طبیعی برای دستیابی به اثرات سلامتی کافی است؟ و اگر چنین است، کدام ترکیبات و مکانیسم‌های مولکولی در این امر نقش دارند.

ترکیبات زنجبیل وارد خون می‌شود

برای کمک به روشن شدن این سؤالات، تیمی به رهبری ورونیکا سوموزا، مدیر مؤسسه لایب نیتس در فرایزینگ آلمان، تحقیقات گسترده‌ای انجام دادند. نقطه شروع، نتایج یک مطالعه آزمایشی قبلی بود که در آن نویسنده اول گابی اندرسن از Leibniz-LSB نیز نقش کلیدی ایفا کرد.

همانطور که این مطالعه نشان می‌دهد، مقادیر قابل توجهی از ترکیبات تند زنجبیل حدود ۳۰ تا ۶۰ دقیقه پس از مصرف یک لیتر چای زنجبیل وارد خون می‌شود. تا حد زیادی بالاترین سطوح توسط [۶]-gingerol، با غلظت پلاسمایی تقریباً ۷ تا ۱۷ میکروگرم در لیتر به دست آمد.

این ترکیب تند از طریق گیرنده TRPV۱، یک کانال یونی واقع در سطح سلول‌های عصبی که به محرک‌های گرمای شدید و همچنین به ترکیبات تند فلفل قرمز و زنجبیل پاسخ می‌دهد، اثر و خواص خود را اعمال می‌کند. از آنجایی که برخی از مطالعات نشان می‌دهد که گلبول‌های سفید خون نیز دارای این گیرنده هستند، تیم تحقیقاتی آزمایش کردند که آیا [۶]-gingerol بر فعالیت این سلول‌های ایمنی تأثیر می‌گذارد یا خیر.

ترکیب تند گلبول‌های سفید را تحریک می‌کند

در اولین قدم، تیم موفق به شناسایی گیرنده بر روی گرانولوسیت‌های نوتروفیل شد. این سلول‌ها حدود دو سوم گلبول‌های سفید را تشکیل می‌دهند و در مبارزه با باکتری‌های مهاجم نقش ایفا می‌کنند. آزمایش‌های آزمایشگاهی بیشتر، توسط گروه تحقیقاتی همچنین نشان داد که حتی غلظت بسیار کم و در حدود تقریباً ۱۵ میکروگرم [۶]-gingerol در لیتر برای قرار دادن سلول‌ها در حالت آماده‌باش کافی است.

بنابراین، در مقایسه با سلول‌های کنترل، سلول‌های تحریک‌شده حدود ۳۰ درصد قوی‌تر به پپتیدی که عفونت باکتریایی را شبیه‌سازی می‌کند، واکنش نشان دادند. افزودن یک مهارکننده خاص گیرنده TRPV۱ اثر ناشی از [۶]-gingerol را معکوس کرد. گابی اندرسن می‌گوید: بنابراین، حداقل در آزمایش‌ها، غلظت بسیار پایین [۶]-gingerol برای تأثیرگذاری بر فعالیت سلول‌های ایمنی از طریق گیرنده TRPV۱ کافی است.

ورونیکا سوموزا نتیجه گیری می‌کند: بنابراین، نتایج ما از این فرض حمایت می‌کند که مصرف مقادیر رایج زنجبیل ممکن است برای تعدیل پاسخ‌های سلولی سیستم ایمنی کافی باشد. با این وجود، هنوز سوالات بی‌پاسخ زیادی در سطوح مولکولی، اپیدمیولوژیک و پزشکی وجود دارد که باید با کمک تحقیقات مدرن غذایی و بهداشتی مورد توجه قرار گیرند.

این مطلب در مجله Molecular Nutrition & Food Research منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز دهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی
شبکه سازی سمن‌ها با هدف تاثیرگذاری و برنامه محوری
افتتاح شهربازی در بوستان نماز شیراز
روشن شدن چراغی از مهر در کرمان
افتتاح رویداد اعتکاف‌های میوندار در آیسک
تحریم ها ابزاری برای توقف پیشرفت ها
فوتبال دسته یک بانوان؛ برتری استقلال در زمین فولاد
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز
تداوم خدمت رسانی به روستاهای کردستان
کنترل آلودگی هوا، آب و خاک؛ مطالبه‌ای ملی در شهرستان ری
لزوم تسریع و دقت در رسیدگی به پرونده‌های قضایی
اقامه نماز جمعه فردا ۱۲ دی به امامت آیت الله اعرافی در قم
جشن برای سال بدون بودجه
«کعبه‌زاد»؛ نغمه‌ای در گرامی‌داشت میلاد علی (ع) از رادیو فرهنگ
پاکستان بر وحدت و خودمختاری یمن تاکید کرد
امدادرسانی به ۸۵ خودرو در محورهای برفی مازندران
حضور مردم عراق در مراسم سالروز شهادت سردار سلیمانی
۱۲ کشته بر اثر برف و سیلاب در افغانستان
پنجمین کنگره بین‌المللی آیت‌الله مصباح یزدی
وصول مطالبات انباشته برق خوزستان نیازمند حمایت ملی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
درخشش دانش‌آموز کهگیلویه و بویراحمدی در کارسوق ملی
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
دمای زیر صفر در ۱۱ شهرستان خراسان رضوی
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
تصویب آیین‌نامه اجرایی تضمین امنیت غذایی و معیشت مردم
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)