• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۵۸۱۴۷
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۹
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

توسعه کشت گلخانه‌ای در کشور

گلخانه‌ها به عنوان یکی از بستر‌ها و ظرفیت‌های تولید محصولات کشاورزی برای تامین امنیت غذایی مردم فصل جدیدی را در دنیای کشاورزی پیشرفته و امروزی برای خود گشوده اند.

توسعه کشت گلخانه‌ای در کشوربه گزارش خبرگزاری صداوسیما،  در زمان کنونی با توجه به خطر کمبود منابع آبی در کشور و اهمیت تامین امنیت غذایی مردم، توسعه گلخانه‌ها با ایجاد فضا و شرایط کاملا مطلوب برای رشد محصولات کشاورزی باکیفیت در محیط‌های قابل کنترل سهم بسزایی در افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی، افزایش بهره وری در استفاده از اراضی و نهاده‌های تولید و ایجاد اشتغال مولد و ارزآوری ایفا می‌کند.
افزایش تولید در واحد سطح و کیفیت محصول تولیدی با حداقل استفاده از سموم، بهره وری در مصرف آب، بازاریابی مناسب و تنظیم برنامه کشت مطابق با نیاز و حفظ بازار با تولید مداوم، استمرار کار و تولید محصول در تمام فصول سال با توجه به امکان کنترل عوامل محیطی و تنظیم شرایط مورد نیاز گیاه و ایجاد اشتغال پایدار و فرصت‌های شغلی مناسب برای جوانان و دانش آموختگان کشاورزی و استفاده از اوقات فراغت کشاورزان در فصل‌های پاییز و زمستان از مزیت‌های توسعه کشت گلخانه‌ای در کشور محسوب می‌شود.

عوامل بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد کشت گلخانه‌ای نسبت به سایر روش‌ها در بخش کشاورزی ارجح است، زیرا در این نوع کشت با مصرف تنها یک دهم آب نسبت به روش کشاورزی سنتی، بازدهی تولید زیاد بوده ، در بستر کشت نسبت به روش سنتی ۱۰ برابر محصول بیشتری تولید می‌کند.

در کشت گلخانه‌ای به علت فضای کنترل شده و قابل تغییر، امکان کنترل عوامل نامساعد جوی، بیماری‌ها و آفات فصلی نسبت به فضای آزاد بیشتر بوده بنابراین از بین رفتن محصولات و سرمایه، کشاورزان و سرمایه گذاران را تهدید نمی‌کند، زیرا فضای کنترل شده موجب می‌شود نیاز به استفاده از سم کاهش یابد و محیط زیست نیز از تاثیرات مخرب سموم شیمیایی مورد استفاده در روش کشاورزی روباز و سنتی در امان بماند.

سطح گلخانه‌ها در کشور از هشت هزار هکتار به ۲۵ هزار هکتار افزایش یافت
معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر اهمیت و نقش کشت گلخانه‌ای در تامین امنیت غذایی مردم و توجه ویژه دولت و این وزارتخانه به این نوع کشت، گفت: بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان بر تامین امنیت غذایی مردم، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان وزارت امنیت غذایی، رسالت تامین غذای ۸۵ میلیون ایرانی و تولید مازاد برمصرف برای پشتیبانی از چرخ صنعت، صنایع تبدیلی و حوزه تجارت و درآمدارزی برای کشور را دارد.

محمدمهدی برومند، با اشاره به تحریم‌های ظالمانه و فشار دشمنان ضد جمهوری اسلامی و قرار گرفتن در جنگ اقتصادی، افزود: با وجود هدف گذاری دشمن بر حوزه کشاورزی کشور، موفق شدیم میزان ۲۶ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی در ابتدای انقلاب اسلامی را به بیش از ۱۳۲ میلیون تن تولید برسانیم.

وی با تاکید بر ضرورت توسعه کشت گلخانه‌ای در کشور، اظهار کرد: در کشور حدود هشت هزار هکتار گلخانه به صورت سنتی و غیراقتصادی وجود داشت که اکنون سطح گلخانه‌ها به ۲۵ هزار هکتار افزایش یافته است و با استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی و دولت تلاش می‌شود سیاست گذاری‌ها در این حوزه به سمت ایجاد گلخانه‌های بزرگ مقیاس هدایت شود.

معاون امور باغبانی گفت: توسعه گلخانه ها، محیط‌های کنترل شده و ایجاد سایبان باغات در سطح ۱۵۰ هزار هکتار در کشور برنامه ریزی و سیاست گذاری شده و بسته اجرایی آن را با نگاه تخصصی در تعامل با بخش‌های اجرایی بخش کشاورزی و تحقیقاتی آماده و در قالب برنامه هفتم به دولت تقدیم شده است.

برومند، با بیان اینکه کشور ما در ایجاد سازه‌ها و ایجاد گلخانه‌ها وابسته بود، ادامه داد: در زمان کنونی این دانش و تکنیک را می‌توانیم در اختیار کشور‌های دیگر قرار دهیم.

وی بر ایجاد گلخانه‌های تابع اقلیم و ارزان قیمت تاکید کرد و افزود: با نگاه به آمایش سرزمین چند قطب در کشور برای توسعه گلخانه‌ها از سواحل مکران تا حاشیه ارس تعیین شده و توسعه گلخانه‌ها تا چند ۱۰ هزار را در چند نقطه کشور عملیاتی می‌شود.

برداشت ۱.۸ میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی برای توسعه بخش کشاورزی مصوب شد

معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در حاشیه بازدید از نمایشگاه جهادکشاورزی در خصوص اهمیت تامین امنیت غذایی مردم، گفت: با همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کمیسیون تلفیق برداشت ۱.۸ میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی برای توسعه بخش کشاورزی مصوب شد.

برومند، با تاکید بر اینکه تخصیص این میزان پول به توسعه شتابان بخش کشاورزی کمک می‌کند، افزود: تخصیص این میزان پول با توجه به نیاز‌های فراوان این بخش و توسعه گلخانه‌ها به علت مزایای پرشمار تولید در محیط‌های کنترل شده و محدودیت‌های اقلیمی کشور ضروری است.

وی با اشاره به اینکه برای تولید سبزی و صیفی در کشور ۲۵ میلیارد مترمکعب آب مصرف می‌شود، یادآور شد: با انتقال تولید سبزی و صیفی به محیط‌های گلخانه ای، باید مصرف آب در این حوزه را به سه میلیارد مترمکعب کاهش داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گشایش نمایشگاه نقاشی خط در مراغه
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای در تبریز
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
ارتقای کیفیت زندگی، محور اصلی توسعه در شهر‌های جدید
راه‌اندازی سامانه نوبت‌دهی برخط مرکز شماره‌گذاری خودرو منطقه آزاد انزلی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴
تأکید محیط‌زیست بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در واحدهای صنعتی ابهر
زنجان با ۱۳۰۰ شرکت تعاونی فعال، پیشرو در ۱۵ رشته تخصصی
اوقات شرعی اهواز، ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴
افزایش سهمیه کلیه واحد‌های پخت نان بربری و سنگک استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان (۲۶ بهمن ۱۴۰۴)
رفع تصرف از اراضی ملی در رحیم‌آباد
توزیع کالا‌های اساسی و اقلام ضروری در بهبهان
رسانه و خبرنگار چشم و گوش مسئولان هستند
خروج سامانه بارشی از سمنان
نوسازی ناوگان فرسوده اتوبوس در لرستان
ضرورت تعیین حساب بانکی هزینه انتخاباتی داوطلبان انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد
سرلشکر حاتمی: دافوس قدمگاه بزرگان ارتش است
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام
واکسیناسیون تب برفکی دام‌ها در طارم ، زنجان
دوازدهمین نمایشگاه سالانه گل ارکیده در شیکاگو
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی
امروز هوای ۲۰ شهر خوزستان آلوده است
رفع تصرف چند هزار متر مربع از اراضی دولتی در خوزستان
حادثه مرگبار بر اثر برخورد پراید و تریلی در میمه
نبرد با ایران برای ترامپ درس عبرت خواهد شد
قالیباف خطاب به وزیر تعاون: نحوه دهک بندی را اصلاح کنید
مراسم چهلم شهدا و جانباختگان فتنه آمریکایی - صهیونی دی
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز
متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سال آینده به ۹۰ درصد می‌رسد
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۶ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۳ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۳ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
افزایش ۲۱ درصدی ورودی سدها و کاهش ۵ درصدی ذخایر آبی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
حضور داور کردستانی در کلینیک داوری جهانی رشته کاراته  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)