• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۶۱۸۹۱
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۵
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

بررسی تأثیر تغییر اقلیم بر محیط زیست دریایی اقیانوس هند

اقیانوس هند سومین اقیانوس بزرگ جهان است که نقش مهمی در حوزه تمدن و اقتصاد زیست بوم و آب و هوا در مقیاس محلی تا جهانی دارد.

بررسی تأثیر تغییر اقلیم بر محیط زیست دریایی اقیانوس هندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون پژوهشی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی ودبیر علمی کارگاه بین‌­المللی «تأثیر تغییر اقلیم بر محیط زیست دریایی اقیانوس هند» گفت: برگزاری ۱۸ سخنرانی توسط متخصصانی از پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، موسسه فناوری هند (Indian Institute of Technology)، مرکز تحقیقات تغییر اقلیم موسسه هواشناسی تروپیکال هند، اداره ملی جنگلداری، شیلات و محیط زیست آفریقای جنوبی، مرکز ملی خدمات اطلاعات اقیانوسی هند (Indian National Centre for Ocean Information Services)، دانشگاه روهوتا ماترا سریلانکا (University of Ruhuna Matara)، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، پژوهشکده علوم زمین سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران و موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران، از برنامه‌های این رویداد است.

دکتر علی مهدی نیا افزود: دراین کارگاه در خصوص اثرات تغییر اقلیم بر محیط زیست اقیانوس هند و معرفی تدابیر کشور‌ها برای انطباق و کاهش اثرات تغییر اقلیم اقیانوس هند بحث و تبادل نظر می‌شود.

وی، هدف از برگزاری این کارگاه بین‌المللی را افزایش دانش کشور‌های عضو و به اشتراک گذاری اطلاعات در مورد اثرات تغییرات اقلیم بر محیط زیست اقیانوس هند" عنوان کرد و ادامه داد: این کارگاه بین‌المللی به دنبال ترویج به اشتراک گذاری دانش و یافته‌ها در مورد اثرات تغییرات اقلیمی بر جنبه‌های مختلف محیط زیست دریایی و اکوسیستم، افزایش ظرفیت‌ها و مهارت‌های کشور‌های حاشیه اقیانوس هند در زمینه مدیریت پایدار، حفاظت از تنوع زیستی دریایی، تشویق مشارکت تحقیقات بین‌المللی برای سرمایه‌گذاری در حفاظت و احیای اکوسیستم‌های منبع کربن آبی به عنوان یک مؤلفه مهم برای کاهش اثرات تغییرات اقلیمی و افزایش آگاهی و انعطاف پذیری کشور‌های حاشیه اقیانوس هند در مورد بلایا و آسیب‌های ناشی از تغییرات اقلیمی است.
مهدی‌نیا طراحی یک برنامه عملیاتی برای رسیدگی به اثرات تغییرات اقلیمی بر محیط زیست دریایی و اکوسیستم‌ها و همچنین پیامد‌های آن بر امنیت غذایی و معرفی تدابیر کشور‌ها برای انطباق و کاهش اثرات تغییرات اقلیمی بر دریا و سواحل را از دیگر برنامه‌های این رویداد دانست و خاطر نشان کرد: "فقر اکسیژن و اسیدی شدن اقیانوس‌ها" از اثرات مهم تغییر اقلیم در حوزه اقیانوس هند است از این رو موضوعاتی، چون مطالعات دیرینه اقلیم، چرخه‌های بیوژئوشیمیایی، تولیدات اولیه و شیلات، اکوسیستم‌های دریایی اقیانوس هند، اثر تغییر اقلیم در اقیانوس شناسی فیزیکی و مهاجرت آبزیان به عنوان محور‌های برگزاری این کارگاه تعریف شده است.
معاون پژوهشی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، اقیانوس هند را سومین اقیانوس بزرگ جهان دانست که نقش مهمی در حوزه تمدن و اقتصاد اکوسیستم و آب و هوا در مقیاس محلی تا جهانی دارد و ادامه داد: بسیاری از ویژگی‌های اقیانوس هند می‌تواند تحت تأثیر تغییرات اقلیمی قرار گیرد و تغییرات اقلیمی نیز به سرعت در حال اثرگذاری بر آب و هوا، اکوسیستم و زندگی بیش از ۲ میلیارد نفر انسان است و تأثیرات تغییرات اقلیمی از طریق شرایط حدی آب و هوایی که احتمال وقوع بلایای طبیعی را نیز افزایش می‌دهد، فشار فزاینده‌ای بر محیط‌های دریایی و خشکی وارد می‌کند.
مهدی‌نیا با تاکید بر اینکه تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش دمای جهانی، افزایش تراز سطح دریاها، اسیدی شدن اقیانوس‌ها، طوفان‌های حاره‌ای شدیدتر و افزایش فراوانی شدت یا مدت رویداد‌های حدی آب و هوایی شود، یادآور شد: اختلالات ناشی از تغییرات اقلیمی می‌تواند تأثیر منفی بر امنیت غذایی، بهداشت، صنعت، سکونتگاه‌ها و جوامعی که در نواحی ساحلی و محیط­‌های طغیان رودخانه زندگی می‌کنند داشته باشد. علاوه بر این تغییرات اقلیمی بر منابع طبیعی، زیر ساخت‌ها و بهره وری نیروی کار نیز تأثیر می‌گذارد که ممکن است منجر به کاهش رشد اقتصادی و افزایش فقر و نابرابری شود. بنابراین، بررسی اثرات تغییر اقلیم از جنبه‌های مختلف، از تنوع زیستی گرفته تا تغییرات آب و هوایی، حائز اهمیت است.

کارگاه بین‌­المللی تأثیر تغییر اقلیم بر محیط زیست دریایی اقیانوس هند با مشارکت پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، مرکز منطقه‌ای علوم و انتقال فناوری کشور‌های حاشیه اقیانوس هند (IORA-RCSTT) و مرکز منطقه‌ای آموزشی پژوهشی اقیانوس شناسی غرب آسیا از اول اسفند در محل سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران آغاز به کار می‌کند و تا روز ۳ اسفند ادامه دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری همایش با محوریت اتصال پژوهش به صنعت در ماهشهر
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی منطقه آزاد ارس
برگزاری نشست تخصصی ارتقای کیفیت آموزشی با حضور رئیس جمهور
تداوم بارش برف و باران در سمنان
نقره ارمغان ورزشکار چهارمحال و بختیاری در رقابت‌های جودو
زیباسازی و تجهیز مدارس شهرستان صومعه سرا
لبخند مردم به بارش نعمت خداوند در کیش
برخورد قاطع با متخلفان منابع طبیعی در دستور کار دستگاه قضائی
تکلیف سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ‌دهی آنی به استعلامات دفاتر اسناد رسمی
جشنواره نور پایتخت در بوستان ملت
آبگرفتگی معابر در برخی شهر‌های استان هرمزگان و قشم
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۲۵ آذر ۱۴۰۴
اقدامات فوری قبل از بارندگی برای کشاورزان
حضور نیرو‌های امدادی در محور برفی سیاهکل به دیلمان، مسافران در حال دریافت خدمات
اعلام اسامی و زمان نمایش فیلم‌های «سینماحقیقت» در لرستان
تعهد نخبه قمی به وطن وتربیت نیروی انسانی متخصص و توسعه پژوهش‌های کاربردی
بررسی مسائل و مشکلات شهرستان رودبار در جلسه شورای اداری
نشست فوق العاده مدیریت بحران در بم
آماده‌باش کامل نیرو‌های عملیاتی شرکت عمران کیش با صدور هشدار قرمز مدیریت بحران
درخششِ تیم سالمندانِ هیأت ورزش‌های همگانی رشت، در مسابقات ملیِ مهارت‌هایِ چالشی مثبت شصت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
معرفی نامزد‌های نوزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»
جایگاه کمدی در پرده نقره ای کجاست؟
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
توانمندی در تولید سامانه‌های جراحی هوشمند
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۳۸ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)