• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۶۴۶۱۸
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۴
سیاسی » عمومی
نماینده مجلس؛

واردات خودرو باعث کاهش قیمت در بازار می‌شود

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی که کالا در بازار کم شد یا باید تولید افزایش پیدا کند یا واردات صورت بگیرد، اصلاً راه دیگری ندارد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما رادیو فرهنگ در برنامه پویش به گفتگو با آقای سیاهکلی نماینده مجلس شورای اسلامی پرداخته،واردات باعث کاهش قیمت خودرو جزئیات این گفتگو به شرح ذیل است:

سوال: همان طور که خودتان هم مطرح کردید امروز شاهد مشکلاتی در بخش خودرو، ارز و بخش‌های مختلف هستیم که واقعاً مردم را ناراحت کرده، تا کی مردم باید تاوان کارنابلدی و برخی از ضعف‌های مدیریتی مدیران را بدهند و این اثرات روانیش در بازار آسیب‌های جدی بزند به زندگی مردم. مردم ثابت کردند در ۲۲ بهمن امسال همچنان پای نظامند و باید به مردم خدمت مضاعفی بشود، مجلس چه برنامه‌ای دارد، واقعاً در این شرایط می‌خواهید  چیکار بکنید؟
سیاهکلی: یک نکته را اگر همه ما رعایت کنیم و به عنوان دستورکار، شما در صداوسیما پیگیری کنید هر کس که سیاست گذاری می‌کند باید تبعات سیاستش را هم بپذیرد، نمی‌شود که من سیاست بگذارم و بعد مردم خسارت بدهند، آقای وزیر روزی که آمد در مجلس و گفت من می‌خواهم خودرو بیاورم به بورس، ما ایراد گرفتیم که اینکار غلط است و او گفت این کار باعث می‌شود که دلال‌ها و واسطه‌ها حذف بشوند، ما گفتیم این یعنی مزایده بورس، مزایده معلوم است که قیمت می‌رود بالا، حالا که عکس نظر آقای وزیر اثبات شده باید خسارت مردم را بدهد نمی‌شود که آقای وزیر سیاست گذاری کند و مردم خسارتش را بدهند این منطق ندارد و ما متاسفانه در کشورمان تنها کسیکه پشتیبان ندارد مشتریان و مردم هستند. هر کسی کار خودش را انجام می‌دهد خسارت به مردم وارد می‌شود، خُب بورس اثبات شد من روز اول، این حرف من برای بیش از سه ماه هست، گفتم پژو به یک میلیارد تومان می‌رسد، خیلی از دوستان ما خندیدند گفتند مگر می‌شود ماشین ۱۷۰ میلیونی بشود یک میلیارد، پژو از یک میلیارد عبور کرد، چرا این اتفاق افتاده برای اینکه عرضه و تقاضا با هم نمی‌خواند وقتی ما متقاضی زیاد داریم و عرضه هم کم است معلوم است این اتفاق می‌افتد چطور این را متوجه نمی‌شویم. از زاویه قدرت و زور حرف می‌زنیم فکر می‌کنیم که مثلاً بنده اگر از امروز شدم وکیل مردم، شدم وزیر تمام علوم به منتقل شده، یک شبه به من تزریق شده این طوری نیست ما باید یاد بگیریم با متخصصین صحبت کنیم کسی که می‌خواهد سیاست گذاری کند باید ده‌ها جلسه کارشناسی با متخصصین داشته باشد در آمریکا وقتی آقای اوباما روی کار آمد قول داد نیم درصد بیمه را جا به جا کند و نتوانست و همان زد زمینش یعنی این جوری است در دنیا برای نیم درصد بیمه رئیس جمهور یک کشور دراز می‌شود، اما در کشور ما خودروی ۱۷۰ میلیونی می‌شود یک میلیارد وزیر هنوز سرجایش نشسته است.


سوال: چرا استیضاح قبلی باز هم رای آورد؟
سیاهکلی: شما باید مطالبه گری بکنید، کسانی که به آقای وزیر رای دادید، آقای وزیر در روز رای اعتماد ۱۶۲، ۱۶۳ رای آورده بعد از استیضاح ۱۸۲ رای آورده یعنی شما ببنید چه اتفاقی دارد می‌افتد، بنابراین تا زمانی که ما کشور را با تعارف اداره می‌کنیم این است که مسائل را نتوانیم حل کنیم.


سوال: من قبلاً این پیش بینی یک میلیارد شدن پژو را از زبان شما شنیده بودم هم اکنون چیکار باید کنیم، آیا در مجلس این روند را آغاز کردید که وزیر استیضاح بشود؟
سیاهکلی: دو تا موضوع که آثار روحی و روانی روی قیمت‌ها دارد، یک بحث دلار، دو بحث خودرو هست مثلاً فرض کنید که ما کالاهایمان چند درصد به دلار مربوط است بیشتر از ۲۰ درصد مرتبط نیست، ولی آثار بیشتر از ۲۰۰، ۳۰۰ درصد می‌گذارد بر قیمت‌ها، خودرو هم همین طور آثار روانی دارد، چون جزو کالا‌های ضروری مردم شده است راه کارش هم را مجلس تصویب کرد و قانون گذاشت، ما آمدیم گفتیم باید واردات خودرو صورت بگیرد. آقای وزیر بگویند که در این یک سالی که این قانون تصویب شده چند تا خودرو وارد کرده است هزار تا خودرو هم وارد نشده، خُب مساله راه حل دارد وقتی که کالا در بازار کم شد یا باید تولید افزایش پیدا کند یا واردات صورت بگیرد، اصلاً راه دیگری ندارد. چطور می‌شود وقتی که برنج در کشور کم می‌شود تخم مرغ کم می‌شود بلافاصله واردات می‌کنیم، اما بیش از ۴۰ سال است که خودرو کم داریم واردات نمی‌کنیم چرا، معلوم است که پشت این داستان افرادی سودجو هستند، چون این داستان گردش مالی بالایی دارد، خیلی‌ها پشت این داستان زندگی می‌کنند، این‌ها را باید دمشان را قیچی کرد راهش هم واردات است راه دیگری ندارد برای تنظیم بازار راه دیگری ندارد، حالا دوباره آقای وزیر فکر بکری کرده مثل همین بحث بورس، گفته که ما بیاییم از مناطق آزاد خودرو وارد کنیم می‌گویم آقای وزیر، برادر، اخوی این چه کاری است که شما انجام می‌دهید زمانی مشکل کامیون را در کشور حل کردیم و گفتیم که هر کس کارت هوشمند دارد می‌تواند هر ده سال یک کامیون وارد کند و کشور تنظیم شد هم اکنون کسی دیگر راجب کامیون حرف نمی‌زند عین همین حرف را برای مردم بیاییم بگوییم هر کس بالای ۱۸ سال است هر ده سال یک خودرو وارد کند مساله حل می‌شود، چرا ما لقمه را دور سرمون می‌پیچانیم و می‌خواهیم بخوریم این که نشد، مطلب حل شده است ما نگاه کنیم ببینیم دنیا چه می‌کند من یک بار هم عرض کردم، یکی از خودروساز‌های معروف دنیا آلمان است شما وارد شهر‌های آلمان بشوید چه قدر خودرو‌های خارجی می‌توانی ببینی مگر آلمان بهترین خودرو ساز نیست چرا جلوی ورود خودرو‌های خارجی را نمی‌گیرد، خُب بگیرد چرا در آلمان خودروی چینی، کره‌ای، فرانسوی هم هست، چرا مگر آلمان عقلش نمی‌رسد ببینید بازار قاعده خودش را دارد، بازار با فرمان من و شما تنظیم نمی‌شود بازار با عرضه و تقاضا تنظیم می‌شود، خودرو‌های چینی تا قبل از بورس حداکثر قیمت شان بود ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان همان خودرو شده ۲۲۰۰ یعنی واقعاً ما به پراید جفا کردیم باید پراید را بیاوریم و همه بهش سجده بکنیم و عذرخواهی بکنیم از این بی حرمتی که بهش کردیم.


سوال: شما فکر می‌کنید اگر این اتفاق بیفتد قیمت‌ها بر میگردد؟
سیاهکلی: به سرعت، من به شما بگویم همین را تصویب کنند و به مردم اجازه بدهند که هر کس یک خودرو وارد کند کمتر از یک ماه خودروی چینی را کسی بالای ۵۰۰ میلیون نخرد بله قیمتش این است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشکیل کارگروه تدوین شیوه‌نامه امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه‌های اجرایی
کشف ۴۰۰ قلم اشیاء تاریخی در سنندج
بسیج، یادآور روحیه‌ای استوار از ایمان، همدلی و خدمت صادقانه است
پایان مسابقات قهرمانی نوجوانان بیسبال در مشهد
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان
راه اندازی سامانه فرود اتوماتیک در فرودگاه آبادان
غبار روبی مزارش شهدا در جغتای
آزادکاران نوجوان تهران در راه بغداد
قطعنامه ضدایرانی آژانس بررسی شد
صدور مجوز جدید توسعه در غرب کارون در گرو رفع مشکلات زیست‌محیطی نفت
شب شعر فاطمی در برخوار
بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت هفته بسیج
برگزاری مسابقات جام قهرمانی شهدای اقتدار در البرز
صادرات بیش از صد تن گوجه فرنگیِ مُهر به کشورهای آسیایی
تجدید میثاق بسیجیان ساوجبلاغ با آرمان‌های انقلاب
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان
ایران جان مدرسه را رسانه ایی می کند؛ امضای تفاهم نامه همکاری شبکه آموزش با آموزش و پرورش
نبرد آلومینیوم، ملوان در جام حذفی
موفقیت فنی کم‌سابقه در صنعت گاز ایران
هشدار استاندار آذربایجان‌غربی نسبت به بحران پسماند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در ارومیه
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۳۰ آبان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)