• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۶۴۶۸۷
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۷
فارس » اجتماعی

اجرای ۵ راهکار عملیاتی برای کاهش ورودی پرونده‌های قضایی

رئیس کل دادگستری فارس گفت: ۵راهکار شامل وروردی پرونده، شناسایی عناوین اولویت دار جرائم، دعاوی و آسیب‌های اجتماعی و همچنین اجرای الگوی مواجهه با آسیب‌های اطفال و نوجوانان با تشکیل دفتر حمایت برای کاهش ورودی پرونده‌های قضایی در استان اجرا می‌شود.

اجرای ۵ راهکار عملیاتی برای کاهش ورودی پرونده‌های قضاییبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،حجت الاسلام والمسلمین موسوی افزود:برای اجرای برنامه‌های حوزه پیشگیری از وقوع جرم در سند تحول قضایی زمینه‌ها و عوامل اصلی ۱۰ عنوان اولویت‌دار جرایم، دعاوی، آسیب‌های اجتماعی و همچنین عوامل بروز دعاوی خانوادگی شناسایی و در بوته تحلیل علمی قرار گرفته است.

رئیس کل دادگستری فارس گفت: اجرای ۵ راهکار کاهش وروردی پرونده، شناسایی عناوین اولویت دار جرائم، دعاوی و آسیب‌های اجتماعی و همچنین اجرای الگوی مواجهه با آسیب‌های اطفال و نوجوانان با تشکیل دفتر حمایت از جمله اقدامات برجسته دادگستری استان فارس در حوزه پیشگیری‌های فرهنگی ـ اجتماعی، مدیریت زنان و خانواده و مشارکت‌های مردمی و سرمایه‌های اجتماعی و کاهش ورودی پرونده‌های قضایی در راستای اجرای سند تحول قضایی است.

وی ادامه داد: نظارت و بررسی مستمر اجرای برنامه‌های عملیاتی در کلیه شهرستان‌ها دریافت و بازخورد و تأثیرات برنامه‌های اجرایی در قالب تحلیل‌های آماری و تغییرات وقوع جرائم و بروزآسیب‌های اجتماعی به شورای پیشگیری از وقوع جرم استان ارائه می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین سیدکاظم موسوی توجه به پیشگیری فرهنگی و اجتماعی به عنوان یکی از برنامه‌های زیر ساختی و تأثیر گذار در پیشگیری از وقوع جرم را از جمله اولویت‌های مجموعه قضایی استان خواند و تصریح کرد: برگزاری ۱۹۰ کارگاه‌های مهارت ارتباطی مبتنی بر سبک زندگی اسلامی – ایرانی ویژه زندانیان، معتادان و خانواده‌های آنان از جمله اقدامات مؤثر در این حوزه است.

وی خاطر نشان کرد: شناسایی جامعه هدف در راستای ارائه برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی در قالب کارگروه ویژه‌ای انجام می‌شود تا برنامه‌های کاربردی ویژه‌ای برای هر طیف از مخاطبین به صورت تخصصی تهیه و تدوین شود.

حجت الاسلام و المسلمین سیدکاظم موسوی در خصوص اجرای برنامه‌های تخصصی در حوزه زنان و خانواده نیز به ارائه ۵۰۰ نفر ساعت خدمات از طریق مراکز مشاوره از ابتدای سال جاری اشاره کرد و افزود: برگزاری دوره‌های افزایش مهارت‌های ارتباطی ویژه زوجین متقاضیان طلاق، اجرای الگوی مصلحین و حکمین قرآنی در راستای حل اختلافات خانوادگی، توسعه کمی و کیفی مراکز مشاوره در کنار دادگاه‌های خانواده از جمله اقدمات عملیاتی در این حوزه می‌باشد.

حجت الاسلام و المسلمین موسوی از اجرای پایلوت الگوی مواجهه صحیح با کودکان کار و خیابان خبر داد و در این خصوص گفت: طرح عملیاتی و نهایی تهیه و در حال اجرا است و پیگیری‌های لازم در خصوص تخصیص شعب ویژه اطفال و نوجوانان انجام شده و همچنین آموزش‌های لازم به قضات و مدیران شعب اطفال و نوجوانان و روانشناسان ویژه دادگاه اطفال و نوجوانان و مدیران دفاتر حمایت ارائه شده است.

رئیس شورای پیشگیری از وقوع جرم استان فارس در خصوص توجه معاونت پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی به تشکیل دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان در استان فارس اشاره کرد و بیان داشت: موضوعات آسیب‌های در انتظار کودکان در معرض خطر از جمله کودکان بازمانده از تحصیل و کودکان فاقد شناسامه به صورت تخصصی و کارشناسی شده مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

رئیس کل دادگستری استان فارس در ادامه به موضوع مشارکت‌های مردمی و سرمایه‌های اجتماعی اشاره کرد و بیان داشت: هدایت، راهبری و سازماندهی دیده بانان پیشگیری از طریق سامانه سجام و سازماندهی و بکارگیری نهاد‌های مردمی در سیاست گذاری قضایی، پیشگیری از وقوع جرم، حمایت از بزه دیدگان، میانجیگری و صلح و سازش، نظارت بر اجرای قوانین و فرآیند رسیدگی و بازاجتماعی شدن زندانیان و محکومین از طریق سامانه جامع مشارکت از جمله اقدامات در حوزه مشارکت‌های مردمی و تقویت سرمایه‌های اجتماعی است.

رئیس کل دادگستری استان فارس با اشاره به اینکه یکی از اقدامات بنیادین در سند تحول قوه قضائیه توجه به کاهش ورودی پرونده‌های قضایی است که بار‌ها مورد تأکید ریاست قوه قضائیه قرار گرفته است گفت: در زمینه کاهش ورودی پرونده به دادگستری استان فارس ۵ راهکار اجرایی مبتنی بر ظرفیت‌های موجود پیش بینی شده است که از جمله آن تدابیری در بخش‌های «دعاوی کیفری»، «دعاوی حقوقی و خانواده»، «اقدامات ساختاری»، «اقدامات بین بخشی» و «پیشنهادات تقنینی» است.

رئیس کل دادگستری استان فارس خاطرنشان کرد: در راستای اجرای برنامه‌های حوزه پیشگیری از وقوع جرم در سند تحول قضایی زمینه‌ها و عوامل اصلی ۱۰ عنوان اولویت‌دار جرایم، دعاوی، آسیب‌های اجتماعی و همچنین عوامل بروز دعاوی خانوادگی شناسایی و در بوته تحلیل علمی قرار گرفته است.

وی در پایان به تدوین برنامه‌های عملیاتی پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی بر اساس شرایط اجتماعی، فرهنگی، و جغرافیایی حوزه قضایی‌های قضایی استان فارس خبر داد و تصریح کرد: این مضوع باعث خواهد شد هر حوزه قضایی برنامه اختصاصی بر مبنای موضوعات آسیب زای منطقه و بافت جمعیتی و فرهنگی اجرا کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نرم افزار ایرانی سبک زندگی سالم برای کودکان آماده بهره‌برداری
برگزاری جشن نیمه شعبان در خراسان رضوی
برنامه ریزی برای افتتاح طرح‌های گاز رسانی در استان سمنان
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
مسدود شدن گردنه چری در چهارمحال و بختیاری
تهیه و توزیع کیک ۴۵۰ کیلویی در همدان
سینما از عوامل افزایش تاب‌آوری جامعه است
غرب وحشی دیجیتال
تردد در محور‌های مواصلاتی و مسیر‌های بین روستایی فریدن برقرار است
بهره‌برداری از ۲۳۸ پروژه عمرانی در شهرستان فاریاب به مناسبت دهه فجر
تمام راه‌های استان اردبیل باز است
استان اصفهان سراسر غرق در شادی وسرور
لطفا مفهوم تروریست را شرح دهید!
طنین جشن انقلاب در گنبد پیرمحمد ملکشاهی
سپاه پاسداران رکن امنیت و اقتدار کشور است
همتی: اولویت اصلی سیاست‌گذار پولی، مهار تورم است
چهره تازه‌ آشتیان با اجرای طرح‌های عمرانی
برگزاری نشست مشترک شورای اداری، معتمدین، فعالان اقتصادی وسرمایه‌گذاران شهرستان شاهین‌دژ
بازگشایی راه ارتباطی بیش از ۲۵۰ روستا در الیگودرز
شهر کریمه اهل بیت مسرور سالروز میلاد یوسف زهرا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور | افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)