• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۶۵۷۱۷
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۲
اجتماعی » حقوقی و قضایی
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی :

باید از چرخش بدون دلیل پرونده ها جلوگیری کرد

دومین جلسه برنامه ریزی برای اقدام جهادی و جهشی جهت تعیین تکلیف و اتخاذ تصمیم در پرونده‌های مسن و معوق و شعب با موجودی بالا و غیرمتعارف در دادگستری استان آذربایجان غربی برگزار شد

باید از چرخش بدون دلیل پرونده جلوگیری کردبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ناصر عتباتی هدف از برگزاری این  جلسه را مروری بر وضعیت حوزه‌های قضایی و اجرای برنامه عملیاتی عنوان کرد و افزود: موضوع کاهش ورودی و موجودی پرونده‌ها به جد در دستور کار معاونت اول و معاونت راهبردی قوه قضاییه است و در نشستی که با حضور مسئولان عالی قوه قضاییه در این خصوص برگزار شد، این مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و ۲ طرحی که از ناحیه استان آذربایجان غربی ارائه شده بود برای ابلاغ و اجرا در کل کشور مورد تصویب قرار گرفت و این دو طرح عبارتند از کارشناسی در معاملات اموال غیر منقول و طرح دیگر ایجاد صلح یاری در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی است که کمک بزرگی در راستای کاهش ورودی به مراجع قضایی هستند.
رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی تصریح کرد: تعیین تکلیف پرونده‌های مسن، معوق و موجودی‌های غیرمتعارف یکی اصلی‌ترین موارد در تبیین برنامه عملیاتی ۱۴۰۲ معاونت اول و راهبردی قوه قضاییه هستند که با تفاهم نامه‌ای که با این معاونت‌ها توسط مدیریت دادگستری استان صورت گرفت، استان آذربایجان غربی به همراه استان‌های گلستان و بوشهر جزء ۳ استانی قرار گرفت که یک اعتبار خوب برای تعیین تکلیف این نوع پرونده‌ها در نظر گرفته شده و در صورت موفقیت این طرح در این استان‌ها در کل کشور اجرایی خواهد شد.
وی افزود: برای اجرای موفقیت آمیز این طرح در استان نیازمند یک عزم و همت بالا و تلاش جهادی هم در مجموعه مدیریتی و هم در بدنه و واحد‌های قضایی هستیم تا در این ماه باقیمانده از سال و نیز سه ماهه اول سال ۱۴۰۲ به اهداف تعیین شده برسیم و اجرای این امر یک موضوع مدیریتی است و مدیران در حوزه‌های قضایی باید مورد به مورد با همکاران صحبت کنند و پای کار آمد و از ظرفیت و تجربه معاونان ناظر غافل نشوند و از آن‎ها بهره برد. عتباتی اظهار کرد: از نقطه نظرات برای اجرای دقیق این طرح استقبال می‌کنیم تا این طرح به صورت شایسته پیش رود و باید همه پای کار بیایند تا به اجرایی و عملیاتی شدن این طرح کمک کنند تا نه تنها از بار کاری شعب کاسته شود بلکه مردم در سریعترین زمان ممکن به حق خود برسند و اطاله دادرسی اتفاق نیافتد.
وی با اشاره به تدبیر برای چرخش بی رویه پرونده و استفاده از ظرفیت صلح و سازش، گفت: باید چرخش پرونده قاعده‌مند باشد و با تدابیر اتخاذی از چرخش بی رویه و بدون دلیل پرونده جلوگیری کرد، همچنین از ظرفیت صلح و سازش در پرونده‌هایی که قابلیت سازش دارند استفاده کرد و این کار با تمرکز بیشتر در پرونده‌ها امکان پذیر است چرا که زمانی که با تلاش هسته‌های جهادی بخشایش، صلح یاران و شورا‌های حل اختلاف و دیگر ظرفیت‌ها از ابتدای سال ۴۶ پرونده قصاص نفس منجر به سازش شده در سایر پرونده‌ها با استفاده از این ظرفیت‌ها می‌توان به راحتی به سازش رسید. توجه به مکاتبات و دستورالعمل‌های ابلاغی از سوی مجموعه مدیریت دادگستری استان و استفاده بهینه از تجهیزات و امکانات اداری و جلوگیری از اسراف و حیف و میل آن‎ها در اجرای برنامه مدیریت سبز و کنترل مصرف کاغذ و تجهیزات و حفظ نظم و انضباط کاری از دیگر تاکیدات رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی بود.
وی با اشاره به اهمیت اقدامات پیشگیرانه گفت: تا زمانی که به دنبال برنامه‌های پیشگیرانه نرفت و کانون‌های جرم زا و ادارات پرونده ساز را شناسایی نکنیم و با اقدامات و برنامه‌های پیشگیرانه و پای کار آوردن ادارات اجازه بروز بزه و تخلف را ندهیم کاهش ورودی امکان پذیر نیست و باید با مدیران متخلفی که وظیفه قانونی خود را انجام نمی‌دهند و موجب حیف و میل بیت المال می‌شوند هیچ گونه مماشاتی نداشته باشند و انجام وظایف قانونی را از آن‎ها مطالبه کنند.
رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی ادامه داد: چشم امید تمامی مردم به قلم شماست و هم باید این امر را قدر دانست و هم احساس مسئولیت مضاعف کرد چرا که ما قائم به مردم هستیم و شخصیت و جایگاه و مقام ما قائم به مردم است و بدین منظور باید در تمامی حوزه‌ها در خدمت مردم بود و از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای خدمت به مردم استفاده کرد و نباید خود را درگیر روزمرگی کرد و باید برنامه ریزی داشت و در بطن جامعه بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
استقبال از نایب قهرمان بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۲۵ دبی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۶ آذر ۱۴۰۴
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۶ آذر ۱۴۰۴
مهار آتش در منزل سرایداری یکی از مدارس شوش
تشدید نظارت ها بر مراکز عرضه فرآورده‌های دامی در زنجان
اولویت مخابرات زنجان: جایگزینی کابل مسی با فیبر نوری
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
برگزاری همایش با محوریت اتصال پژوهش به صنعت در ماهشهر
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی منطقه آزاد ارس
برگزاری نشست تخصصی ارتقای کیفیت آموزشی با حضور رئیس جمهور
تداوم بارش برف و باران در سمنان
نقره ارمغان ورزشکار چهارمحال و بختیاری در رقابت‌های جودو
زیباسازی و تجهیز مدارس شهرستان صومعه سرا
لبخند مردم به بارش نعمت خداوند در کیش
برخورد قاطع با متخلفان منابع طبیعی در دستور کار دستگاه قضائی
تکلیف سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ‌دهی آنی به استعلامات دفاتر اسناد رسمی
جشنواره نور پایتخت در بوستان ملت
آبگرفتگی معابر در برخی شهر‌های استان هرمزگان و قشم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
حجم مبنا در بورس حذف شد
دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با مشاور رهبر انقلاب
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۵ آذر
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۳۸ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)