• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۷۲۰۹۲
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

رشد الکترود‌ها در بافت زنده بدن

محققان سوئدی با استفاده از مولکول‌های بدن به عنوان محرک، الکترودهایی را در بافت زنده رشد دادند.

بافت زندهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ای او، محققان دانشگاه  لینشوپینگ در یک بیانیه خبری توضیح دادند که این مقاله راه را برای تشکیل مدارهای الکترونیکی کاملاً یکپارچه در موجودات زنده هموار می‌کند. 
 
پروفسور مگنوس برگرن (Magnus Berggren) از آزمایشگاه الکترونیک ارگانیک در دانشگاه لینشوپینگ سوئد، گفت: برای چندین دهه، سعی کرده‌ایم الکترونیکی ایجاد کنیم که زیست‌شناسی را تقلید کند و حالا ما اجازه می‌دهیم زیست‌شناسی الکترونیک را برای ما ایجاد کند. 
 
پیوند الکترونیک به بافت بیولوژیکی برای درک عملکردهای پیچیده بیولوژیکی، مبارزه با بیماری‌ها در مغز و ایجاد رابط‌های آینده بین انسان و ماشین مهم است. با این حال، بیوالکترونیک معمولی که به موازات صنعت نیم‌رساناها توسعه یافته است، دارای طراحی ثابت و استاتیکی است که ترکیب آن با سیستم‌های سیگنال بیولوژیکی زنده، اگر غیرممکن نباشد، دشوار است. 
 
محققان روشی را برای ایجاد مواد نرم، بدون بستر و رسانای الکترونیکی در بافت زنده ایجاد کرده‌اند تا شکاف بین زیست‌شناسی و فناوری را پر کنند. محققان با تزریق ژلی حاوی آنزیم‌ها که به عنوان «مولکول‌های مونتاژ» شناخته می‌شوند، توانستند الکتروهایی را در بافت گورخرماهی و زالوهای دارویی رشد دهند. 
 
تماس با مواد، بدنه و ساختار ژل را تغییر می‌دهد و آن را رسانای الکتریکی می‌کند. «زنوفون استراکاسوس» (Xenofon Strakosas) محقق در آزمایشگاه الکترونیک ارگانیک و دانشگاه لوند و یکی از نویسندگان اصلی این مطالعه، می‌گوید بسته به بافت، ما همچنین می‌توانیم ترکیب ژل را برای انجام فرایند الکترونیکی الکتریکی تنظیم کنیم. 
 
مولکول‌های درون‌زای بدن برای تحریک تشکیل الکترود کافی است. نیازی به اصلاح ژنتیکی یا سیگنال‌های خارجی مانند نور یا انرژی الکتریکی که در آزمایش‌های قبلی ضروری بود، نیست. محققان سوئدی اولین کسانی هستند که در این زمینه موفق شدند. مطالعه آن‌ها راه را برای الگوی جدیدی در بیوالکترونیک هموار می‌کند. 
 
در این مطالعه، محققان همچنین نشان دادند که این روش می‌تواند مواد رسانای الکترونیکی را به زیرساخت‌های بیولوژیکی خاصی مورد هدف قرار دهد و در نتیجه رابط‌های مناسبی برای تحریک عصبی ایجاد می‌کند. در دراز مدت، ساخت مدارهای الکترونیکی کاملاًیکپارچه در موجودات زنده ممکن خواهد بود. 
 
تیم تحقیقاتی در دانشگاه لوند، با موفقیت به تشکیل الکترود در مغز، قلب و باله‌های دم گورخرماهی و اطراف بافت عصبی زالوهای دارویی دست یافتند. حیوانات توسط ژل تزریق شده آسیبی ندیدند و تحت تأثیر تشکیل الکترود نیز قرار نگرفتند. یکی از چالش‌های متعدد در این آزمایش‌ها، در نظر گرفتن سیستم ایمنی حیوانات بود. 
 
پروفسور راجر اولسون (Roger Olsson) از دانشکده پزشکی دانشگاه لوند گفت: با ایجاد تغییرات هوشمندانه در شیمی توانستیم الکترودهایی بسازیم که توسط بافت مغز و سیستم ایمنی پذیرفته می‌شد و گورخرماهی یک مدل عالی برای مطالعه الکترودها در مغز است. 
 
نتایج این تحقیق که حاصل همکاری مشترک آزمایشگاه‌های دانشگاه‌های لینشوپینگ، لوند و گوتنبرگ بود، در مجله «Science» منتشر شده است. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشدید نظارت‌های میدانی در بازار
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
حملات تروریستی در ایالت بلوچستان پاکستان
افتتاح ۲۶۹۰ مسکن شهری و روستایی در مرکزی
نیاز ۸۰ همت اعتبار برای اتمام طرحهای عمرانی استان زنجان
نواخته شدن زنگ انقلاب در لاور ساحلی در ساحل خلیج فارس + فیلم
آغاز رای‌گیری مردمی جشنواره بازی‌های ویدیویی از فردا
بهره‌برداری از هشت طرح شیلاتی در لرستان
آغاز پویش «سلام محله» در سراسر کشور از چهاردهم بهمن‌ماه
پرونده‌های موقوفات با رعایت اصل بی‌طرفی رسیدگی شود
نهضت توسعه عدالت آموزشی در قزوین با رشد ۳ برابری مشارکت خیران
مکانیزه شدن خطوط تولید اقلام مصرفی پزشکی
افتتاح مرحله دوم طرح رود دره فرحزاد تا پایان سال
آغاز مسابقات فوتسال دانش‌آموزی ششتمد در آستانه دهه فجر
ثبت‌نام ۲۰ هزار داوطلب در پویش ملی سلام محله
بیانیه وزارت کشور در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
جوانان، قربانیان اصلی حوادث ترافیکی
تجلیل از پیشکسوتان نیروی زمینی ارتش در استان
بیش از ۴۸/۷ میلیارد دلار تامین ارز برای واردات
استمرار طرح تشدید نظارت بر کالا‌های اساسی در بازار ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه
ساترا تحریم شد
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
فرمانده کل ارتش: دست ما روی ماشه است
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)