• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۷۲۱۱۷
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۶
اقتصادی » اقتصاد کلان

تولیدات منطقه آزاد ارس می تواند بازارهای اوراسیا را در اختیار بگیرند

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در دیدار با سفیر گرجستان گفت: تولیدات منطقه آزاد ارس قابلیت فروش در بازار کشور‌های اتحادیه اوراسیا را دارد.

تولیدات منطقه آزاد ارس می تواند بازارهای اوراسیا را در اختیار بگیردبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از فرینا، مجید کیانی در دیدار با سفیر ایران در گرجستان ضمن تشریح دستاورد‌های ارس در حوزه صنعت، کشاورزی، گردشگری و تجارت، اظهار داشت: منطقه آزاد ارس در موضوع تولید عملکرد خوبی داشته و علی‌رغم برخورداری از تراز تجاری مثبت، همچنان در موضوع صادرات با چالش‌هایی مواجه است و علت عمده آن عدم آشنایی واحد‌ها با بازار‌های خارجی و راه‌های ارتباطی برای فروش محصولات به خارج از کشور است.

کیانی با بیان اینکه بازار ارمنستان ظرفیت پذیرش تولیدات ارس را داراست، خاطرنشان کرد: بیشتر محصولات ارس به‌لحاظ قیمت و کیفیت قابل رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی‌اند و با ایجاد بستر نمایشگاهی و کانال ارتباطی، افزایش میزان محصولات منطقه در بازار اوراسیا محقق می‌شود.

وی افزود: بازار جهانی مشتاق خرید محصولات پالایشگاهی است و در منطقه آزاد ارس نیز ظرفیت‌های مناسبی در این حوزه ایجاد شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، از هدف‌گذاری برای تکمیل زنجیره تولید و توسعه خوشه‌های صنعتی و کشاورزی در منطقه آزاد ارس خبر داد و تاکید کرد: راهبرد سازمان توسعه صادرات با استفاده از تمام ظرفیت‌هاست و خوشبختانه در حوزه کشاورزی و گلخانه‌ای این اتفاق رخ داده و در حوزه صنعت نیز تحولات قابل توجهی درحال وقوع است.

کیانی، یکی از راهبرد‌های ارس را احیاء ظرفیت ریلی جلفا خواند و یادآور شد: بنده در تمامی نشست‌هایم با مسئولین ذی‌ربط اهمیت موضوع را تشریح کرده‌ام و تحقق این امر نیازمند عزم متولیان امر در دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت امور خارجه است.

وی در پایان افزود: خط‌آهن موجود در شمالغرب کشور تنها مسیر ارتباطی بین ایران و اروپا و حوزه قفقاز است که بایستی با دیپلماسی سازنده هرچه زودتر ارتباط خطوط راه‌آهن نخجوان ـ ارمنستان ـ گرجستان فعال گردد و ارتباط بین کشور‌های حوزه قفقاز، روسیه و اروپا تسهیل شود.

**افزایش مبادلات اقتصادی با گرجستان به واسطه منطقه آزاد ارس

سفیر ایران در گرجستان هم در این دیدار گفت: باید از ظرفیت‌های منطقه آزاد ارس برای افزایش مبادلات اقتصادی با کشور گرجستان استفاده کنیم.

محمد ادیب، با اشاره به بازدید از ظرفیت‌های ارس، خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته همکاری‌های مقدماتی با گرجستان در این منطقه وجود داشته و با توجه به وجود صنایع مختلف تولیدی در این منطقه، امیدواریم همکاری‌های مشترک را گسترش دهیم.

ادیب با بیان اینکه در سال ۲۰۲۲ حجم مبادلات تجاری کشورمان با کشور گرجستان به رکورد بی‌سابقه رسیده است، افزود: امیدواریم در سال ۲۰۲۳ حجم مبادلات اقتصادی دو کشور به واسطه استفاده از ظرفیت‌های خیلی خوبی که در ارس مشهود است، به بیش از دو برابر افزایش یابد.

سفیر ایران در گرجستان گفت: سال قبل حدود ۹۷ درصد در حجم کلی مبادلات و ۶۷ درصد در بخش صادرات افزایش داشته‌ایم و پیش‌بینی می‌کنیم در سالجاری میلادی این مبادلات به دو برابر افزایش یابد.

ادیب با اشاره به جایگاه خاص منطقه آزاد ارس برای گسترش روابط اقتصادی کشورمان با کشور‌های آسیایی و اروپایی، گفت: منطقه آزاد ارس به واسطه قرارگیری در موقعیت خاص جغرافیایی و هم مرزی با کشور‌های مختلف از جمله ارمنستان جایگاه بسیار ژئوپولوتیک و ژئواکونومیک داشته و توان تاثیرگذاری مثبت در اقتصاد کشور را دارد.

وی افزود: ظرفیت‌های حمل‌ونقلی و ترانزیتی گرجستان امکان اتصال کشورمان از خلیج فارس به دریای سیاه و اروپا را فراهم می‌کند. ما در حال بررسی جهت بهره‌مندی از کریدور‌های ترانزیتی ارتباطی حمل‌و‌نقلی برای افزایش مبادلات اقتصادی با گرجستان و سایر نقاط جهان هستیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت جهادی کاروان نذر خدمت در روستای نیسیان اردستان
تاکید بر عدالت اقلیمی و توجه به تغییرات اقلیمی
مسابقات پاراوزنه برداری غرب کشور به میزبانی کرمانشاه در حال برگزاری است
بدرقه شاعر شادوران (حامد ماکویی) تا آرامگاه ابدی اش
ارسال ۱۰ تانکر آب به مناطق کم برخوردار خراسان جنوبی
دومین گردهمایی فعالان نهج البلاغه در خوزستان
افزایش غلظت آلاینده‌ها در مناطق صنعتی
احداث تصفیه‌خانه فاضلاب بهارستان از اولویت‌های زیست‌محیطی منطقه است
صعود کاله مازندران به رده دوم لیگ برتر بسکتبال
دیدار وزرای ورزش ایران و عربستان در ریاض
از نوآوری تا تجارت؛ مسیر جهانی نانوی ایران
تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع کوچک در خوزستان
فراهم شدن دسترسی پایدار اهالی۶ روستای روانسر به آب آشامیدنی سالم
شاگردان مسعود حمیدی، در پی کسب سومین پیروزی متوالی
آشتی ذوب آهن با برد و توقف ملوان مقابل شمس آذر
تصمیم‌های فرمانداران می‌تواند در سطح ملی اثرگذار باشد
ضرورت توجه صنایع خوزستان به تولید ، مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه دریامحور
کشف ۲ تن آرد خارج از شبکه در ميام
تأکیداستاندارآذربایجان غربی بر مدیریت بهینه منابع آبی
موفقیت موزه ایرانی در ثبت رکورد گینس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)