• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۷۴۹۰۷
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۸
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

بررسی ژنوم انسان های بازمانده از عصر یخبندان

یک تیم تحقیقاتی ژنوم ۳۵۶ انسان ماقبل تاریخ را از فرهنگ‌های باستان شناسی مختلف از جمله مجموعه داده‌های جدید ۱۱۶ فرد از ۱۴ کشور مختلف اروپایی و آسیای مرکزی تجزیه و تحلیل کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، انسان‌های مدرن حدود ۴۵ هزار سال پیش شروع به گسترش در سراسر اوراسیا کردند، اما تحقیقات قبلی نشان داده که اولین انسان‌های مدرنی که وارد اروپا شدند، به جمعیت‌های بعدی کمک نکردند. این مطالعه روی افرادی متمرکز است که بین ۳۵ هزار تا ۵ هزار سال پیش زندگی می‌کردند و حداقل تا حدی اجداد جمعیت کنونی اوراسیا غربی هستند.

با کمال تعجب، تیم تحقیقاتی دریافتند:جمعیت‌های مناطق مختلف مرتبط با فرهنگ گراوتی که بین ۳۲ هزار تا ۲۴ هزار سال پیش در سراسر قاره اروپا گسترده بود، ارتباط نزدیکی با یکدیگر نداشتند. آن‌ها توسط یک فرهنگ باستان شناسی مشترک به هم مرتبط بودند: آن‌ها از سلاح‌های مشابه استفاده می‌کردند. با این حال، از نظر ژنتیکی، جمعیت اروپای غربی و جنوب غربی با جمعیت‌های هم‌زمان اروپای مرکزی و جنوبی متفاوت بود.

علاوه بر این، استخر ژنی جمعیت‌های گراوتیان غربی به طور پیوسته برای حداقل ۲۰ هزار سال یافت می‌شود که فرزندان آن‌ها که با فرهنگ‌های Solutrean و Magdalenian مرتبط هستند و در سردترین دوره آخرین عصر یخبندان در جنوب غربی اروپا ماندند و بعداً به سمت شمال شرقی به بقیه اروپا گسترش یافتند.

کوزیمو پست (Cosimo Posth) محقق ارشد این مطالعات می‌گوید: با این یافته ها، ما برای اولین بار می‌توانیم مستقیماً از این فرضیه حمایت کنیم که در طول آخرین حداکثر یخبندان، مردم در منطقه مطلوب‌تر از نظر اقلیمی جنوب غربی اروپا پناه گرفتند.

شبه جزیره ایتالیا قبلا به عنوان پناهگاه آب و هوایی دیگری برای انسان در طول آخرین حداکثر یخبندان در نظر گرفته می‌شد. با این حال، تیم تحقیقاتی هیچ مدرکی برای این موضوع پیدا نکرد. به جای آن، افرادی با یک استخر ژنی جدید در این مناطق مستقر شدند.

هی یو (He Yu) یکی دیگر از پژوهشگران این مطالعه می‌گوید: ما متوجه شدیم که افراد مرتبط با فرهنگ متأخر، یعنی Epigravettian، از نظر ژنتیکی از ساکنان قبلی منطقه متمایز هستند. احتمالاً، این افراد از بالکان آمده بودند، ابتدا در حوالی زمان حداکثر یخبندان به شمال ایتالیا رسیده و از جنوب تا سیسیل پخش شدند.

ژنوم‌های تجزیه و تحلیل شده همچنین نشان می‌دهد که نوادگان این ساکنان Epigravettian شبه جزیره ایتالیا در حدود ۱۴ هزار سال پیش در سراسر اروپا پخش شده و جایگزین جمعیت‌های مرتبط با فرهنگ Magdalenian شدند.

تیم تحقیقاتی یک جایگزین ژنتیکی در مقیاس بزرگ را توصیف می‌کند که ممکن است تا حدی ناشی از تغییرات آب و هوایی باشد که مردم را مجبور به مهاجرت کرد: در آن زمان، آب و هوا به سرعت و به میزان قابل توجهی گرم شد و جنگل‌ها در سراسر قاره اروپا گسترش یافتند.

علاوه بر این، یافته‌ها نشان می‌دهد که برای بیش از ۶ هزار سال هیچ تبادل ژنتیکی بین جمعیت‌های شکارچی-گردآورنده همزمان در اروپای غربی و شرقی وجود نداشته است. تعامل بین مردم اروپای مرکزی و شرقی فقط از ۸ هزار سال پیش قابل تشخیص است. هی یو می‌گوید: در آن زمان، شکارچیان با اجداد و ظاهر مشخص شروع به مخلوط شدن با یکدیگر کردند. آن‌ها در بسیاری از جنبه‌ها از جمله رنگ پوست و چشمشان متفاوت بودند.

پست خلاصه می‌کند: داده‌هایی که ما از این مطالعه به‌دست آوردیم، بینش‌های دقیق و شگفت‌آوری را در مورد تحولات و رویارویی‌های گروه‌های شکارچی-گردآورنده غرب اوراسیا به ما ارائه می‌دهد. تحقیقات میان رشته‌ای بیشتر روشن خواهد کرد که کدام فرآیند‌های دقیق مسئول جایگزینی ژنتیکی کل جمعیت‌های عصر یخبندان بوده اند.

شرح کامل این مطالعه در مجله تخصصی Nature منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم فوتبال امید یاران تبریز در آستانه صعود به لیگ برتر
افتتاح ۳۲۹ طرح برق رسانی در آذربایجان شرقی
تاکید امام جمعه تبریز بر نقش محوری روحانیت در تبلیغ دین
تبریک دبیرکل سازمان ملل بمناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
افتتاح خط تولید ذوب ریسی نخ ازمواد پلی اتیلن در شهرک شکوهیه قم
روند رو به رشد احداث نیروگاه‌های خورشیدی در قم
اعلام مبادی جابجایی شرکت کنندگان در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در کیش
عیدی دولت در شب ۲۲ بهمن به مردم خراسان جنوبی
مصدوم شدن ۷ نفر در سانحه رانندگی در جاده کرج چالوس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
نجات کوهنورد ۵۵ ساله از دره ارتفاعات ساوجبلاغ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۴
ترمیم سهمیه آرد نانوایی‌ها استان برای اسفندماه
حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان زنجان با ۲۷۰ میلیارد تومان شارژ شد
اوقات شرعی اهواز، ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۴
پوشش امدادی راهپیمایی ۲۲ بهمن توسط ۶۹ تیم عملیاتی هلال‌احمر زنجان
قدردانی رئیس قوه قضائیه از خواننده سرود "خجسته باد این پیروزی"
انقلاب ایران، ندای بلند حمایت از مستضعفان جهان است
مرکز وکلای قوه قضائیه، پایه مهم برای تحقق عدالت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
موافقت رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات محکومان
واکنش لاریجانی به سفر نتانیاهو به آمریکا
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
ملت ایران با حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن میخ آخر را بر تابوت فتنه‌گران می‌زنند
تصادف سرویس مدرسه در مشهد
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اعطای وام به فعالان فرهنگی بدون نیاز به ضامن  (۱ نظر)