• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۷۶۱۸۵
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۶
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
در هفته منتهی به ۱۲ اسفند رخ داد؛

صعود تاریخی شاخص فرابورس به کانال ۲۳ هزار واحد

دومین هفته از آخرین ماه سال با داغ شدن معاملات و مثبت شدن اغلب متغیر‌ها در فرابورس همراه بود به نحوی که به دنبال رشد ۷۰ درصدی ارزش معاملات خرد، شاخص کل فرابورس نیز برای نخستین بار وارد کانال ۲۳ هزار واحد شد.

صعود تاریخی شاخص فرابورس به کانال ۲۳ هزار واحدبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از­مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، در ۵ روز معاملاتی منتهی به ۱۲ اسفند، بیش از ۴۳ میلیارد برگه دارایی مالی به ارزش بالغ بر ۳۱۲ هزار میلیارد تومان در فرابورس مورد داد و ستد قرار گرفت که نشان از رشد ۳۷ درصدی در متغیر حجم و رشد ۱۷ درصدی در متغیر ارزش داشت. همزمان شاخص کل فرابورس توانست با رسیدن به سطح جدید ۲۳ هزار و ۷ واحد، علاوه بر ۷.۸ درصد رشد هفتگی؛ بیش از ۲۵ درصد بازدهی سالانه را نیز تجربه کند.
در میان بازار‌های مختلف فرابورس، ابزار‌های مشتقه در این هفته با ثبت رشد ۱۱۰ درصدی و رسیدن به ارزش ۴۱ میلیارد تومان بیشترین رشد را از آن خود کرد که از اقبال معامله‌گران به معاملات آپشن همزمان با مثبت بودن فضای سهام حکایت داشت.
در هفته‌ای که گذشت ارزش معاملات خرد به سطح ۱۴ هزار میلیارد تومان رسید که بیانگر رونق گرفتن معاملات سهام بود.
نگاهی به ارزش معاملات خرد به تفکیک نشان می‌دهد گروه فلزات اساسی و محصولات شیمیایی گوی سبقت را از دیگر رقبا ربودند و در دومین هفته اسفندماه هر کدام با در اختیارگرفتن ۱۰ درصد، بیشترین سهم از ارزش معاملات را از آن خود کردند. گروه‌های سرمایه‌گذاری‌ها، ماشین‌آلات و تجهیزات و انبوه‌سازی و مستغلات در کنار هم ۲۰ درصد از ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.
در این بین ارزش معاملات بازار دوم رشد ۹۱ درصدی را به ثبت رساند و بدین ترتیب در این مدت مالکیت افزون بر ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون برگه سهام به ارزش بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در این بازار تغییر کرد.
در سوی دیگر معاملات بازار اول با افت ۲۶ درصدی ارزش روبه‌رو شده و به ۵ هزار و ۸۷۴ میلیارد تومان رسید. در ۵ روز معاملاتی هفته اخیر معاملات بازار پایه نیز در متغیر‌های ارزش و حجم با رشد روبه‌رو شد و مجموعا در این مدت بیش از ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سهم در این بازار داد و ستد شد.
در هفته‌ای که فرابورس میزبان پذیره‌نویسی واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق نوع دوم نیلی بود، ارزش معاملات بازار‌های نوین مالی نیز به ۲۹۷ هزار میلیارد تومان رسید که از رشد ۱۷ درصدی این متغیر حکایت داشت. این رشد عمدتا منبعث از افزایش ۴۱ درصدی ارزش معاملات صندوق‌های قابل معامله و رسیدن این رقم به بیش از ۱۹ هزار میلیارد تومان بود.
در دومین هفته اسفند، معاملات صکوک نیز ۱۶ درصد رشد کرد و ارزش معاملات اوراق مالی اسلامی به ۲۷۸ هزار میلیارد تومان بالغ شد.
در ۵ روز معاملاتی این هفته اوراق گواهی تسهیلات مسکن کم‌رونق ظاهر شد و در حالی که متغیر ارزش پس از تن دادن به افت ۸ درصدی، روی ۱۳۱ میلیارد تومان قرار گرفت متغیر حجم نیز نسبت به معاملات هفته پیش بدون تغییر باقی ماند.
همانگونه که اشاره شد بازار مشتقه فرابورس در هفته منتهی به ۱۲ اسفند ماه با حضور پررنگ معامله‌گران حقیقی و حقوقی همراه بود تا به این ترتیب ارزش معاملات آپشن فرابورس با رشد ۱۱۰ درصدی به ۴۱ میلیارد تومان برسد.
گفتنی است ارزش بازار فرابورس در هفته‌ای که گذشت توانست نزدیک به ۵ درصد رشد کرده و به ۲.۱ میلیون میلیارد تومان برسد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مجازی شدن دانشگاه‌های استان سمنان تا پایان هفته
برگزاری همایش تخصصی سرمایه گذاری با عنوان «آینده‌ای که می‌سازیم» درقم
مصاف چوکا تالش و اسپاد تهران در ایستگاه هفتم لیگ دسته دوم فوتبال
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
کشف احتکار ۱۰۰ میلیارد ریالی در مراغه
علوی: تکلیف حضور در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی فردا مشخص می‌شود
برگزاری مسابقه نقاشی در تبریز
تمدید تعطیلی فرهنگسرا‌های کیش تا جمعه ۱۳ آذر
سال گذشته مانور پدافندی بامحوریت مراکز هسته‌ای در قم برگزار شد
بسته خبر‌های کوتاه ۱۰ آذر در یک نگاه
چاپ کتاب مجموعه بازی‌های آموزشی در آباده
تعطیلی یک دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در رشت
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان؛ ۱۱ و ۱۲ آذر
ورزشی‌های دهم آذر ماه در استان سمنان
پایش مستمر کارخانه‌های آسفالت و واحد‌های شن وماسه سلماس 
رهاسازی پنج قطعه پرنده در طبیعت چایپاره 
آیا کم آبی با بارش‌های زمستانه جبران می‌شود؟
تیم ملی ایران راهی پرزیدنت کاپ شد
مهار آتش‌سوزی یک فروند شناور باربری در اسکله کیش
قدردانی از پژوهشگران برتر دانشگاه صنعتی قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
ارائه خدمات توانبخشی به سالمندان و معلولان آذربایجان شرقی
پیش بینی هواشناسی هرمزگان دهم آذر ماه
درخشش تیم خردسالان آذربایجان‌شرقی در مسابقات تکواندو
درخشش تیم دارت بانوان آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۰ آذر ۱۴۰۴
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۳ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)