• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۸۱۹۰۴
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۸

فوت و فن‌های پخت شیرینی نارگیلی بدون فر

شیرینی نارگیلی یکی از شیرینی‌های سنتی و قدیمی ایرانی است که در عید نوروز نیز بسیار کاربرد دارد.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما اگر شما هم از طرفداران شیرینی سنتی نارگیلی هستید باید بدانید که پخت این شیرینی در خانه چندان سخت نیست.

مواد لازم تهیه شیرینی نارگیلی مخصوص عید

شیرینی نارگیلیپودر نارگیل چرب: ۶۰ گرم (۱ پیمانه)

شکر: ۱۷۰ گرم (۱ پیمانه)

روغن مایع: ۱۰۰ گرم (⅔ پیمانه)

سفیده تخم مرغ:  ۲ تا ۳ عدد

آب لیمو ترش: ۱ قاشق چایخوری

وانیل: نوک قاشق چایخوری

طرز تهیه شیرینی نارگیلی خانگی

۱. ابتدا پودر نارگیل را به همراه شکر و نیمی از روغن مایع و نیمی از سفیده تخم مرغ داخل مخلوط کن یا میکسر بریزید و خوب مخلوط کنید. در صورتی که مواد سفت شد مقداری سفیده تخم مرغ و روغن را اضافه کنید.

۲. یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس مخلوط مواد را در یک کاسه فلزی بریزید و کاسه حاوی مواد را روی در قابلمه قرار دهید تا با بخار آب گرم شود.

۳. مانند هم زدن حلیم با یک قاشق چوبی یا پلاستیکی مواد را به صورت مداوم هم بزنید و این کار را باید تا زمانی ادامه دهید که وقتی کمی از مواد را بین انگشت‌تان لمس کردید، دانه‌های شکر را حس نکنید. به این کار  در شیرینی پزی داغ زدن می گویند. 

۴. باقی‌مانده روغن و سفیده تخم مرغ را به مواد اضافه و با هم ترکیب کنید. دوباره خوب هم بزنید تا مواد کاملا یک‌دست شوند. آب لیمو ترش و وانیل را هم اضافه کنید، سپس کاسه را از روی بخار آب بردارید.

یک سینی شیرینی نارگیلی۵. فر را با دمای ۱۴۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.

۶. مواد شیرینی را در قیف بریزید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس مواد شیرینی را به اندازه یک گردو با چند سانتیمتر فاصله روی سینی فر بریزید. کمی نوک انگشت‌تان را چرب کنید و شیرینی‌ها را یک‌دست و مرتب کنید. 

۷. سپس سینی شیرینی را در فر قرار دهید تا بپزند. حدود ۱۰ تا۱۵ دقیقه زمان برای این شیرینی نیاز است.

۸. شیرینی‌ها را از فر خارج کنید تا خنک شوند، سپس در ظرف مورد نظرتان بچینید.

پخت شیرینی نارگیلی بدون فر

۱. در یک قابلمه جادار سه پایه فلزی قرار دهید و روی در قابلمه دم کنی بگذارید، سپس قابلمه را روی شعله پخش کن به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا گرم شود.

۲. مواد شیرینی را در قیف بریزید. سینی یا ظرفی را که انتخاب کردید  با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس مواد شیرینی را به اندازه یک گردو با چند سانتیمتر فاصله روی سینی قیف بزنید.

۳. سپس سینی یا ظرف شیرینی‌ها را روی سه پایه فلزی درون قابلمه قرار دهید و دم کنی را روی درقابلمه بگذارید. ۲۰ دقیقه زمان برای پخت شیرینی‌ها نیاز است. 

نکات مهم

۱.  پودر نارگیل حتما چرب باشد در غیر این صورت شیرینی‌ها خشک و سفت می‌شوند.

۲. اگر پودر نارگیل‌تان درشت است، آسیاب کنید.

۳. مواد  لازم برای پخت  شیرینی را حتما باید به دمای اتاق رسیده باشند. اگر مواد را مستقیم از یخچال بیرون بیاورید و استفاده کنید، کیفیت شیرینی پایین می‌آید و خشک می‌شود.

۴. دمای فر باید پایین باشد، چون اگه دما زیاد باشد روی شیرینی می سوزد.

۵. به جای آبلیمو می‌توانید از یک قاشق مربا خوری جوهر لیمو استفاده کنید.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اقامه نماز جمعه فردا ۱۴ آذر به امامت آیت الله حسینی بوشهری در قم
ولایتی: بیانیه‌های سیاسی واقعیت مالکیت جزایر ایرانی را تغییر نمی‌دهد
لزوم تربیت نیروی انسانی آموزش‌محور برای ایفای مأموریت‌های دفاعی
چرا قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود؟
آخرین تحولات جنگ روسیه و اوکراین
علیزاده دبیر یازدهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قم شد
تحویل نخستین واحد‌های نهضت ملی مسکن در مهرگان مشهد
تقویت اقدامات احیای دریاچه ارومیه با همکاری های بین المللی
واژگونی سواری در جاده شیراز به کازرون با ۲ مصدوم
دهمین کاروان ترویج بهره‌وری کشاورزی به شاهین دژ رسید
تجلیل وزیر راه و شهرسازی از خانواده سه شهید زنجانی
دیداری صمیمانه با خالق خاطرات ماندگار «قصه‌های تابه‌تا»
مهار آتش انبار کالا‌های بازرگانی در قشم
ضرورت ورود دستگاه‌های قضائی، نظارتی و اجرایی برای حل مشکلات تولید
تشدید برخورد با پلاک‌های مخدوش در محورهای استان
گمرک خراسان جنوبی آماده اجرای روان و منظم طرح کولبری
عقب‌نشینی عراق از طرح تحریم مالی گروه‌های مقاومت
دیدار نماینده وزیر راه و شهرسازی با مادر شهید سالارزهی
راه شهدا، حقیقت زنده انقلاب اسلامی است
پدافند غیرعامل، راهبردی برای کاهش آسیب پذیری و افزایش توان ملی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
طرح بزرگ دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه شکست خورد
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)