• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۹۶۴۱۶
تاریخ انتشار: ۰۳ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۸
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی

تاکید بر گسترش همکاری‌های فرهنگی _ دینی ایران و اندونزی

در دیدار رئیس مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و معاون وزیر دین اندونزی، بر ضرورت گسترش همکاری‌های فرهنگی _ دینی میان دو کشور تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علی اکبر ضیایی، رئیس مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و زین التوحید سعدی، معاون وزیر دین اندونزی دیدار کردند.

در این دیدار که محمدرضا ابراهیمی، رایزن فرهنگی کشورمان در اندونزی حضور داشت، ضیایی به وضعیت پیروان ادیان و اقلیت‌های دینی در جمهوری اسلامی ایران اشاره و اظهار کرد: ادیان مختلفی در ایران زندگی اجتماعی، سیاسی و ... دارند و آزادانه به فعالیت‌های دینی خود مشغولند.

وی با معرفی فعالیت‌های مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ۳۰ سال اخیر، گفت: گفتگوی سازنده با مسیحیت واتیکان، ارتدکس روسیه، شورای جهانی کلیسا‌ها (WCC)، کلیسا‌های یونان، صربستان، فیلیپین، برزیل، استرالیا، هندوستان، قزاقستان، ارمنستان، گرجستان از فعالیت‌های این مرکز بوده است.

رئیس مرکز ادیان و گفتگوی فرهنگ‌ها ادامه داد: چهار گروه در این مرکز فعالیت می‌کنند که عبارتند از مسیحیت و یهودیت، ارتدکس و پروتستان، آیین شرقی مانند شینتو، و گفتگوی فرهنگی رهبران ادیان.

ضیایی افزود: این مرکز دو برنامه اصلی دارد که عبارتند از گفتگو در مسایل دینی و الهیاتی مانند کتب آسمانی قرآن، انجیل و تورات، توحید و تثلیث، اراده و اختیار و گفتگو در مسایل روز و معاصر جهان مانند محیط زیست، منابع آب در جهان، کوید ۱۹، معنویت، جوانان، زنان و ... از منظر ادیان.

وی تصریح کرد: موضوعاتی نظیر تعامل ادیان با علوم جدید، معنویت سکولار، علوم شناختی، علوم ربوتیک، چالش‌های ادیان در مورد آزادی دینی و اعتقادی و ... قابل بحث در گفتگوی ادیان است.

رئیس مرکز ادیان و گفتگوی فرهنگ‌ها اضافه کرد: باید میان علمای اسلامی با موضوعات حقوق بشر اسلامی گفتگو شود تا این نظریه از نگاه اسلامی به غرب تبیین و تفهیم شود.

نقش ایران و اندونزی در ایجاد تمدن نوین اسلامی
زین التوحید سعدی، معاون وزیر اندونزی نیز در این دیدار به تجربه حضور خود طی سال ۲۰۰۰ در کشورمان اشاره و اظهار کرد: از منزل حضرت امام خمینی (ره)، کتابخانه عظیم آیت الله مرعشی نجفی، کتابخانه دیجیتالی نور، مجمع تقریب مذاهب و اصفهان زیبا بازدید و تجربه بسیار خوبی کسب کرده‌ام.

وی گفت: ایران و اندونزی از سال ۱۹۵۰ ارتباط دیپلماتیک بسیار راهبردی و خوبی دارند و دو کشور می‌توانند نقش بسزایی در ایجاد تمدن اسلامی ایفا کنند.

سعدی سپس به دو وظیفه اصلی این وزارتخانه اشاره کرد و افزود: خدمات به پیروان ادیان و بخش آموزشی، دارای ۵۸ دانشگاه، بیش از ۲۶ هزار حوزه (شبانه روزی)، بیش از ۴۰ هزار مدارس از مهد کودک تا دبیرستان است که زیر نظر وزارت دین فعالیت می‌کنند.

وی اضافه کرد: اندونزی با ۶ دین رسمی و تنوع فرهنگی و قومی، برای حفظ سازگاری و هماهنگی دو اقدام اصلی انجام می‌دهد که عبارتند از توسعه مفاهیم میانه رویی یا اعتدال و ایجاد مجامع هماهنگ کننده پیروان ادیان تا هیچ گونه اندیشه افراط گرایی در جامعه گسترش پیدا نکند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز عملیات لایروبی و پاکسازی مسیل کمشچه در برخوار
عمل موفقیت آمیز کاشت ضربان ساز بدون سیم در کاشان
بررسی فرصت‌ها و ظرفیت‌های همکاری‌های نفتی ایران و بلاروس
صادق گودرزی سرمربی تیم کشتی آزاد نوجوانان ایران شد
حضور ۳۰۰ نیروی پلیس راه در گشت محور‌های مازندران
پایان فرار ۳ ساعته قاتل جوان شاهرودی
تردد در محور تاراز تنها با زنجیرچرخ
طراوت وشادمانی کرمانیان ازبارش‌های رحمت الهی
آیین یلدای شهدایی در بجنورد برگزار شد
توضحیات سخنگوی کمیسیون آموزش درباره وضعیت دانشجویان بین‌الملل دانشگاه پیام نور
انسداد ۲ جاده اصلی مشهد-کلات و تربت جام -صالح آباد
هفته ۶ فوتبال لیگ کنفرانس اروپا؛ امشب میزبانی کریستال پالاس و فیورنتینا مهمان است
خوزستان آماده اجرای مصوبه دولت برای تسهیل واردات از مبادی مرزی
لحظه‌ای در مسیر پاسداری از ایران درنگ نخواهیم کرد­
کلاهبرداری با شگرد گرفتن بیعانه در فروش خودرو
استقرارخودروهای مکانیزه برف روب در معابر اصلی پایتخت
افزایش نانوایی ها در تره بار
آغاز فصل دوم نمایش فیلم‌تئاتر‌های خانه هنرمندان
فعالیت سامانه بارشی تا اواسط وقت فردا در خوزستان
مردمی‌سازی رسانه از رویکردهای جدید رسانه ملی در خراسان رضوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۴ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)