• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۹۶۶۰۰
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۹
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

اهمیت توسعه و تعمیق بازار اوراق مالی اسلامی

مدیرعامل فرابورس، گفت: توسعه و تعمیق بازار اوراق مالی اسلامی، تاسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری جدید، توسعه فرآیند‌های نظارتی، ارتقای نظارت بر ناشران از طریق توسعه سامانه‌ها از برنامه‌های فرابورس ایران در سال جاری است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، محمدعلی شیرازی، در تشریح برنامه‌های سال جدید بیان کرد: در سالی که سپری شد فرابورس ایران به عنوان یکی از ارکان کلیدی بازار سرمایه نقش خود را در تامین مالی و تجهیز منابع برای بنگاه‌های اقتصادی و صنایع، حوزه دانش‌بنیان، دولت و سرمایه‌گذاران تداوم بخشید و با تلاش‌های بی‌وقفه و به یاری خداوند از ابزار‌های مالی و سرمایه‌گذاری جدیدی برای پوشش انواع سلایق سرمایه‌گذاری رونمایی کرد.
شیرازی افزود: میزبانی از عرضه سهام ۱۷ شرکت جدید در بازار‌های اول و دوم، ورود نخستین استارتاپ به بازار سرمایه، رونمایی از نخستین اوراق قرض‌الحسنه، پذیره‌نویسی نخستین صندوق املاک و مستغلات، توسعه بازار مشتقه از طریق راه‌اندازی انواع قرارداد‌های آپشن روی ETF‌ها از نوع سهامی، اوراق با درآمد ثابت و صندوق شاخصی هم‌وزن، تامین مالی بخش خصوصی از طریق انواع اوراق مالی اسلامی، ورود صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه جدید و انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری اعم از سهامی، اوراق با درآمد ثابت، حمایت از هموطنان زلزله‌زده خوی با انتشار اوراق گواهی نیکوکاری و ...، بخشی از نقش‌آفرینی فرابورس ایران در بازار سرمایه کشور در سال ۱۴۰۱ بود.
مدیرعامل فرابورس تصریح کرد: در این میان باید توجه کرد آنچه در سال‌های اخیر، اقتصاد جهانی را دستخوش تحولات عظیمی کرده ظهور شرکت‌های فناور است که به‌جای سرمایه فیزیکی، بر دانش و نوآوری تمرکز کرده‌اند. ورود گسترده این شرکت‌ها به بورس کشور‌های توسعه‌یافته و رصد قیمت سهام و ارزش بازاری آن‌ها بیانگر ضرورت نگاه جدی به توسعه بازار سرمایه کشور از طریق پذیرش شرکت‌های نوآور است.
شیرازی افزود: در همین راستا در حالی قدم به سال ۱۴۰۲ می‌گذاریم که برای تسهیل ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به بازار سرمایه با هماهنگی سازمان بورس دستورالعملی تدوین شده تا پس از تصویب سازمان، بازاری برای این شرکت‌ها طراحی شود که اجرایی شدن آن در سال جدید در دستور کار قرار خواهد گرفت. در حال حاضر نیز پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار‌های اول و دوم فرابورس در اولویت هستند و دانش‌بنیان بودن شرکت در فرایند پذیرش، مزیت محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: سامان‌دهی بازار پایه از طریق پذیرش شرکت‌های شفاف که امکان ورود به بازار‌های اصلی را دارند و انتقال سایر نماد‌ها به بازار توافقی نیز از دیگر برنامه‌هایی است که فرابورس برای سال ۱۴۰۲ در پیش خواهد گرفت.
شیرازی با اشاره به سایر برنامه‌های فرابورس گفت: این رکن بازار سرمایه همچنین می‌کوشد تا اقدامات لازم را برای عملیاتی کردن پروژه‌های توسعه‌ای را در دستور کار قرار دهد. این پروژه‌ها شامل توسعه بازار توافقی، اصلاح ضوابط پذیرش شرکت‌های کوچک و متوسط، توسعه تامین مالی شرکت پروژه‌ها، تغییر در سازوکار بازار دارایی فکری، راه‌اندازی مجدد بازار سوم، ایجاد زیرساخت‌های بازار شرکت‌های دانش‌بنیان، تدوین و تصویب مدل محاسبه امتیاز حاکمیت شرکتی ناشران و مواردی از این دست هستند.
وی اضافه کرد: در این میان توسعه و تعمیق بازار اوراق مالی اسلامی، تاسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری جدید، توسعه فرایند‌های نظارتی، ارتقای نظارت بر ناشران از طریق توسعه سامانه‌ها نیز از دیگر برنامه‌هایی به شمار می‌روند که فرابورس ایران در سال پیش رو برای تحقق آن‌ها تلاش خواهد کرد.
مدیرعامل فرابورس در خاتمه اظهار کرد: در پایان با شادباش آمدن بهار خرم؛ تندرستی، کامرانی و بهروزی یکایک مردم عزیز ایران و خانواده بازار سرمایه را از درگاه پرودگار متعال مسئلت دارم و امیدوارم سال جدید، سال شکوفایی اقتصادی به مدد پررنگ شدن نقش بازار سرمایه در تامین مالی، افزایش شفافیت‌ها و حذف رانت و واسطه‌گری از ساختار‌های اقتصادی کشور عزیزمان باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فرهنگ سازی مالیات آبادانی به دنبال دارد 
صیانت از وفاق ملی وظیفه همه مسئولان است
احداث ۶۰ کیلومتر راه روستایی در سراب
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان؛ ادامه پیگیری‌ها برای دستگیری ضارب سوم
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
بازدید فعالان رسانه‌ای بین المللی از نمایشگاه هسته‌ای
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
جلسات صحن و کمیسیون‌های مجلس ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
ثبت جهانی دره خرم‌آباد گامی برای توسعه گردشگری در لرستان
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تقویم روز و اوقات شرعی دوشنبه ۳۰ تیر
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
غزه تنهاتر و مظلوم‌تر از همیشه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
انفجار یک ساختمان در خیابان باهنر رشت
موافقت با تشکیل کمیسیون مشترک سازمان ملی مهاجرت براساس اصل ۸۵ قانون اساسی