• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۹۶۶۰۴
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۴
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

صندوق املاک ابزاری برای مولدسازی شفاف دارایی‌های دولت

عرضه بخشی از اموال مازاد دولت در طرح مولدسازی و در قالب صندوق‌های املاک و مستغلات علاوه بر تامین نقدینگی، سرمایه‌گذاران را هم از سود‌های این اموال منتفع می‌کند.

صندوق املاک ابزاری برای مولدسازی شفاف دارایی‌های دولتبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، پس از مطرح شدن طرح مولدسازی اموال مازاد دولت، از مسیر‌های مختلفی برای اجرای اصولی و صحیح این طرح نام برده شد که یکی از این مسیرها، بازار سرمایه است؛ بازاری که به گفته مسئولان و کارشناسان ،ابزار‌های مناسبی برای اجرای شفاف طرح مولدسازی اموال مازاد دولتی در اختیار دارد.
استفاده از بستر و ابزار‌های بازار سرمایه برای طرح مولدسازی که آقای احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی نیز بر آن تاکید دارد و بر همین اساس در یکی از نشست‌های خبری خود گفت: بر اساس بند الف و بند ب ماده ۱۲ آیین‌نامه مولدسازی، دقیقا تصریح شده است برخلاف گذشته که فقط یک راه برای مولدسازی دارایی‌های دولت وجود داشت، امروز بتوانیم از روش‌های متعددی از جمله بستر بازار سرمایه و صندوق املاک و مستغلات که به شکل ویژه مورد تایید است، استفاده کنیم.

مصون بودن مردم از تورم با استفاده صندوق‌های املاک و مستغلات
آقای قربان‌زاده رئیس سازمان خصوصی‌سازی نیز در خصوص استفاده از ابزار‌های بازار سرمایه مطرح کرد: با هدف مولدسازی اموال مازاد دولتی یکی از روش‌های مطرح شده، صندوق املاک و مستغلات است که می‌توانیم برای املاکی که بازدهی مناسب و درآمد پایدار دارند ایجاد کنیم تا مردم واحد‌های آن را خریداری و خودکار، مصون از تورم شوند.


صندوق‌های سرمایه‌گذاری املاک و مستغلاتی که از مهر سال گذشته به جمع ابزار‌های بورسی اضافه شدند.
صندوق‌هایی که علاوه بر ایجاد شفافیت، مزیت‌های دیگری را هم با خود به همراه دارند. آقای خاندوزی در رابطه با سایر مزیت‌های این صندوق‌ها می‌گوید: بسیاری از سرمایه‌های خردی که در کشور وجود دارد ممکن است برای خرید یک واحد با مبالغ زیاد کافی نباشد، اما وقتی املاک از طریق صندوق‌های املاک و مستغلات عرضه می‌شود علاوه بر ایجاد شفافیت، ارقام کمتر هم به این صندوق‌ها ورود پیدا می‌کنند.

با صندوق‌های املاک و مستغلات مردم از مولدسازی منتفع می‌شوند
در ادامه آقای کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه با اشاره به سایز مزیت‌های استفاده از صندوق‌های املاک و مستغلات برای مولدسازی اموال مازاد دولتی گفت: زمانی که دولت بخشی از اموال مازاد خود در طرح مولدسازی را در قالب صندوق‌های املاک و مستغلات عرضه کند، علاوه بر تامین نقدینگی مناسب برای دولت با توجه به پرداخت عواید بهره‌برداری و اجاره این املاک به سرمایه‌گذاران، آن‌ها نیز از سود‌های این اموال منتفع می‌شوند.
او در ادامه افزود: با مولدسازی از طریق صندوق املاک و مستغلات، نرخ‌گذاری منطقه‌ای نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و کمک به واقعی‌سازی قیمت‌ها می‌شود. در کل استفاده از صندوق املاک و مستغلات در راستای مولدسازی اموال مازاد دولتی، مسیری سودمند و چند سر بُرد برای مردم و دولت خواهد بود.

تحقق مولدسازی واقعی با صندوق املاک و مستغلات بازار سرمایه
پیش از این نیز وزیر تعاون و کار و رفاه اجتماعی، آقای صولت گفته بود: با صندوق‌های املاک و مستغلات مولدسازی می‌تواند رخ دهد. ملک‌های بخش‌های مختلف بیایند و هر کس هر چقدر توان دارد می‌تواند از آن خریداری کند و با این روش سرمایه‌ها مانند یخ آب نمی‌شود.
به گفته آقای پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ارزش دارایی‌های شناسایی شده مازاد دولت ۱۰ هزار میلیارد تومان است. دارایی‌هایی که اگر به شکل مناسب و از بستری شفاف مولدسازی شود علاوه بر دولت، مردم نیز می‌توانند از آن منتفع شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قطعی گاز، روز شنبه در مناطقی از شاهین شهر
هفته ۷ بسکتبال سوپرلیگ غرب آسیا؛ آستانه قزاقستان صدرنشین شد
اجرای توسعه شبکه برق روستای سالمی شهرستان شادگان
راه‌اندازی سامانه یکپارچه تقسیط و بخشودگی مالیاتی، به زودی
️ امدادرسانی به ۵ مصدوم تصادف رخ‌به‌رخ پراید و پژو پارس در محور بروجن–لردگان
دعوت از دو تکواندوکار زنجانی به مرحله دوم انتخابی تیم ملی نوجوانان
آسمانی شدن پدر دو شهید در کازرون
مهدی جان ایران
موفقیت ۳۸۴ دانش آموز فارسی در حفظ جز سی قرآن کریم
ادامه بارش‌ها تا اوایل وقت امشب در خراسان جنوبی
بسکتبال ان بی‌ای؛ اوکلاهما در خانه سن آنتونیو غافلگیر شد
استاندار آذربایجان‌غربی: شاهین‌دژ از ظرفیت‌های کم نظیری برخوردار است.
انقلاب اسلامی با اندیشه مهدویت پیوند عمیق دارد
فراخوان شرکت در جایزه ملی روایت پیشرفت
کُرُه قائنات با ۲۰ میلی‌متر بارندگی رکورددار بارش‌ها در خراسان جنوبی
بهره برداری از ۳۶۱ طرح برقی در غرب مازندران
توسعه عمران و آبادانی در روستا‌های سردشت
افتتاح ۵ طرح صنایع معدنی در زرند و سیرجان
تعداد مشترکان برق هزار و ۱۱۲ درصد افزایش یافت
پایان هفته ۲۶ بسکتبال یورولیگ؛ شکست بولونیا از لیون ته جدولی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ترافیک پرحجم در محور هراز
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)