• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۹۷۵۱۲
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۱
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

عرضه‌های مطلوب سیمان در بورس کالا

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: با استمرار و عرضه‌های مطلوب شرکت‌های سیمانی در بورس کالا طی سال گذشته، شاهد آرامش و ثبات مطلوب این بازار بودیم.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از کالا خبر، علی اکبر الوندیان، درباره عملکرد صنعت سیمان در سال ۱۴۰۱ گفت: با عرضه سیمان از خرداد سال ۱۴۰۰ به بورس کالا که اقدام شایسته، به جا و مبارکی بود، صنعت سیمان با شرایط مطلوبی مواجه شد و خریداران و فروشندگان در یک وضعیت شفاف و رقابتی قرار گرفتند.
به گفته الوندیان در همین مدتی که سیمان در بورس کالا عرضه شده است، گردش‌های مالی و وضعیت فروش شرکت‌های سیمانی شفاف شده و در بستر امن و رقابتی بورس کالا، صنعت سیمان توانست از نظام قیمت‌گذاری دستوری خارج شود.
به گفته او شرکت‌های سیمانی در یک سال گذشته بسیار بیش‌تر از تقاضای واقعی در بورس کالا سیمان عرضه کرده‌اند و چه‌بسا در برخی از ماه‌های سال با مازاد عرضه روبه‌رو بودیم و به عبارتی بازار سیمان در شرایط باثباتی قرار داشته است.
الوندیان با اشاره اینکه شرکت‌های سیمانی توانستند بخشی از محصول خود را نیز در سال‌جاری به طور موفقیت آمیزی صادر کنند، تاکید کرد: با پوشش تقاضای مورد نیاز توسط شرکت‌های سیمانی، عرضه و تقاضای سیمان در بورس کالا در شرایط باثبات و مطلوبی دنبال شد و بازار هم متاثر از کشف قیمت‌ها بدون فضای ملتهب، سال جاری را از سرگذراند.
وی البته با اشاره به قطعی برق در فصل تابستان، کمبود گاز در فصل زمستان و ممنوعیت بیش‌تر واحد‌های سیمانی برای استفاده از مازوت تصریح کرد: اگرچه شرکت‌های سیمانی توانستند از ناحیه صادرات، فروش داخلی، ذخایر مربوط به مواد اولیه و مدیریت هزینه‌ها، افزایش قابل توجه هزینه‌ها در سال ۱۴۰۱ را پوشش دهند، اما چالش‌های صنعت سیمان می‌تواند شرایط باثبات کنونی را دستخوش تغییر قرار دهد.
به گفته الوندیان میانگین نوسان قیمت کشف شده سیمان در سال ۱۴۰۱ در محدوده ۲۰ درصد، اما افزایش هزینه‌ها ناشی از تورم و جهش نرخ ارز بیش از ۶۰ درصد بوده است. در این وضعیت شرکت‌های سیمانی با چالش‌های عدیده‌ای دست‌وپنجه نرم کردند، اما با مدیریت هزینه توانستند تا حدودی از این وضعیت خارج شوند.
وی با اشاره به افزایش هزینه تمام شده تولید در شرکت‌های سیمانی عنوان کرد: چالش عمده شرکت‌های سیمانی مربوط به افزایش بالای هزینه‌هاست، اما امید است با رفع موانع و دست انداز‌های مربوط به بخش تولید و صادرات، هزینه تمام شده کاهش و صادرات هم رونق گیرد.
الوندیان ابراز امیدواری کرد: با استمرار و افزایش عرضه سیمان در بورس کالا، هم تولیدکنندگان بتوانند محصول خود را به آسانی بفروشند و هم مصرف کنندگان نهایی محصول خود را به راحتی دریافت می‌کنند؛ در این وضعیت، شرایط باثبات بازار سیمان هم تداوم خواهد یافت.
در سال گذشته (از یکم فروردین تا ۲۶ اسفند ۱۴۰۱) در مجموع ۵۵.۷ میلیون تن انواع سیمان به ارزش ۳۷ هزار میلیارد تومان به فروش رفت که از لحاظ حجم معاملات افزایش ۵۹.۹ درصدی و از لحاظ ارزش معاملات افزایش ۱۱۹.۳ درصدی را به ثبت رساند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مجازی شدن دانشگاه‌های استان سمنان تا پایان هفته
برگزاری همایش تخصصی سرمایه گذاری با عنوان «آینده‌ای که می‌سازیم» درقم
مصاف چوکا تالش و اسپاد تهران در ایستگاه هفتم لیگ دسته دوم فوتبال
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
کشف احتکار ۱۰۰ میلیارد ریالی در مراغه
علوی: تکلیف حضور در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی فردا مشخص می‌شود
برگزاری مسابقه نقاشی در تبریز
تمدید تعطیلی فرهنگسرا‌های کیش تا جمعه ۱۳ آذر
سال گذشته مانور پدافندی بامحوریت مراکز هسته‌ای در قم برگزار شد
بسته خبر‌های کوتاه ۱۰ آذر در یک نگاه
چاپ کتاب مجموعه بازی‌های آموزشی در آباده
تعطیلی یک دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در رشت
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان؛ ۱۱ و ۱۲ آذر
ورزشی‌های دهم آذر ماه در استان سمنان
پایش مستمر کارخانه‌های آسفالت و واحد‌های شن وماسه سلماس 
رهاسازی پنج قطعه پرنده در طبیعت چایپاره 
آیا کم آبی با بارش‌های زمستانه جبران می‌شود؟
تیم ملی ایران راهی پرزیدنت کاپ شد
مهار آتش‌سوزی یک فروند شناور باربری در اسکله کیش
قدردانی از پژوهشگران برتر دانشگاه صنعتی قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
ارائه خدمات توانبخشی به سالمندان و معلولان آذربایجان شرقی
پیش بینی هواشناسی هرمزگان دهم آذر ماه
درخشش تیم خردسالان آذربایجان‌شرقی در مسابقات تکواندو
درخشش تیم دارت بانوان آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۰ آذر ۱۴۰۴
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۳ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)