• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۹۸۱۱۳
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۴

فوت و فن‌های پخت شله زرد

شله زرد یکی از دسرهای محبوب ایرانی‌هاست که معمولاً برای افطار و مناسبت‌های مختلف به عنوان نذری پخته می‌شود و با آن از مهمانان پذیرایی می‌شود.

شله زرد، نذری مرسوم بین ایرانیان در ایام سوگواری ائمه است. اما این دسر در ماه مبارک رمضان هم طرفداران بسیاری  به ویژه برای افطار دارد. 

پخت این دسر که به دو صورت سرد و گرم سرو می‌شود، نکات و فوت و فن‌هایی دارد که علاوه بر دستور پخت، به این نکات هم می‌پردازیم. 

موادلازم شله زردمواد لازم برای ۴ نفر

برنج نیم دانه: یک پیمانه

آب: ۷ پیمانه

شکر: دو پیمانه

گلاب: نصف پیمانه

کره: ۵۰ گرم

خلال بادام و پسته: یک چهارم پیمانه

عرق هل: یک قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده غلیظ: نصف پیمانه

 

طرز تهیه شله زرد برای ۴ نفر

۱. قبل از شروع آشپزی خلال بادام و خلال پسته را داخل یک کاسه بریزید و نصف پیمانه گلاب به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود که خلال پسته و بادام به خوبی خیس بخورند و نرم شوند.

۲. سپس باید برنج را از شب قبل درون یک قابلمه مناسب بریزید و به آن آب اضافه کنید؛ سطح آب ۲ بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. برنج شله زرد باید چند ساعت قبل از طبخ بدون نمک خیس  بخورد. بهتر است از برنج مرغوب ایرانی برای طبخ شله زرد استفاده کنید. 

۳. برنج خیسانده شده را با آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزد. سپس زعفران را به آن اضافه کنید و بعد از ده دقیقه شکر را بریزید و اجازه دهید شکر خوب حل شود. بعد از اضافه کردن شکر شله زرد رقیق‌تر می‌شود، پس قبل از اضافه کردن شکر میزان غلظت را بنا به سلیقه خودتان امتحان کنید.

به این نکته توجه کنید که قبل از مغز پخت شدن برنج نباید شکر را به آن اضافه کنید، چون بعد از اضافه کردن شکر دیگر برنج مغز پخت نمی‌شود.

همچنین برای اینکه شله زردتان ته نگیرد بعد از اضافه کردن شکر باید دائماً شله زرد را هم بزنید. 

۴.  خلال‌ها را همراه با گلاب، عرق هل و کره اضافه کنید. خلال پسته و خلال بادام حتما باید تازه باشد و نباید بوی نم یا بوی ماندگی بدهد، چون در مزه شله زرد تاثیر می‌گذارد. 

کاسه شله زرد با تزییت گل و بادامنکات آب نینداختن شله زرد

 اجازه دهید تا شله زرد خوب جا بیفتد. زمانی شله زرد جا افتاده است که نرم و روان باشد یا آب از برنج جدا نباشد. 

- بعد از آن زیر حرارت را خاموش کنید و روی در قابلمه دم کنی بگذارید.  یک ربع اجازه دهید تا شله زرد با شعله خاموش و با حرارت خودش دم بکشد. این کار باعث می‌شود که شله زرد بعد از سرد شدن، روی آن ترک نخورد و آب نیندازد. 

همچنین شله زرد بعد از سردشدن غلیظ تر می‌شود پس بهتر است آن را خیلی سفت بر نداریم. سفت بودن شله زرد را با کمی آب جوش می‌توان حل کرد، ولی بعد از ریختن آب جوش حتما باید شله زرد بجوشد. 

  • در نهایت شله را در ظرف مناسب بکشید و تزیین کنید. حواستان باشد شله زرد باید داغ در ظرف کشیده شود در غیر این صورت شله زرد آب می‌اندازد.

نکته برای پخت شله زرد برای تعداد زیاد

برای درست کردن شله‌ زرد زعفرانی مجلسی به مقدار زیاد باید نسبت‌ها را به ترتیب زیر زیاد کنید:

مقدار شکر دو برابر برنج و مقدار آب هفت برابر برنج. اگر این نسبت را رعایت کنید می‌توانید هر میزان که شله زرد می‌خواهید را به خوبی عمل بیاورید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان کار باند سرقت خودرو در مازندران
انتخابات تناسبی، مشارکت گروه‌های سیاسی در انتخابات شوراها رونق می‌دهد
برای ایران
آغاز حراج زمستانی شمش طلا در مرکز مبادله ایران
رادیو زنجان با برنامه جمعه گوروشی میزبان استان‌های آذری زبان شمالغرب کشور
نه فلسطین حذف شد و نه محور مقاومت از بین رفت
نیروهای مسلح آماده مقابله با تهدید دشمن هستند
کارگاه شعر مکتب گمنامی در زنجان به روایت تصویر
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه
پیام تسلیت استاندار آذربایجان شرقی به مناسبت درگذشت پیشکسوت فرش
ایستگاه پایانی بیست‌وهفتمین جشنواره قصه‌گویی آذربایجان شرقی
کسب رتبه نخست رادیو آبادان در بین مراکز صدای کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۵ دی ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۵ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۵ دی ۱۴۰۴ به افق قم
شناسایی ۳۵۸ ملک مازاد برای مولدسازی در آذربایجان شرقی
پرتاب سه ماهواره ایرانی، نماد بلوغ علمی ایران
فراخوان پویش مدار اقتدار در چهارمحال و بختیاری
پایان رقابت دسته ۹۴ کیلوگرم لیگ برتر وزنه‌برداری در اهواز
قرآن و نهج‌البلاغه بهترین سلاح برای مقابله با هجمه دشمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تخریب بیش از ۱۰۰ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در منطقه کرشت پردیس
رهبر انقلاب: آیت‌الله میلانی واقعاً احیاگر حوزه علمیه مشهد بود
رقابت‌های فینال و رده بندی پنج وزن نخست امشب برگزار می‌شود
امروز؛ اختتامیه جشنواره تئاتر شهر
پیش بینی بارش باران در نوار شمالی؛ آلودگی هوا در برخی شهر‌ها
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۴ دی
نقش‌آفرینی مجریان رسانه ملی در صیانت از زبان فارسی
ساپینتو: از پیروزی مقابل المحرق و صعود خیلی خوشحالم
آغاز عرضه بنزین سوپر وارداتی در تهران
فردا، آخرین مهلت پذیرش بدون آزمون دانشجو در دانشگاه تهران
تاکید بر ضرورت کار کارشناسی و دقت نظر در بررسی لایحه بودجه
مظفری‌زاده: پیگیری حق و حقوق باشگاه از طریق کمیته استیناف هستیم
نجات جان اتباع افغانستانی از مرگ حتمی توسط مرزبانان خراسان رضوی
محمد جمالو؛ رئیس سازمان ثبت احوال کشور شد
معرفی اعضای هیئت مدیره جدید خانه موسیقی
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)