• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۹۸۹۲۱
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۸
سمنان » علمی فرهنگی
دانستنی های سلامت؛

رفع بوی بد دهان در ماه رمضان

بوی بد دهان مشکلی است که به خصوص در ماه مبارک رمضان به دلایل مختلف افزایش می‌یابد. برای دانستن علت بوی بد دهان و راه حلی برای رفع بوی بد دهان بهتر است از توصیه‌های موثر تغذیه‌ای استفاد کنیم.

رفع بوی بد دهان در ماه رمضانبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ بوی بد دهان دلایل بسیاری دارد که اصلی‌ترین ان‌ها رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان و داشتن عادات نادرست تغذیه‌ای است. در این بخش قصد داریم به بررسی علت بوی بد دهان و راه‌های رفع بوی بد دهان بپردازیم.
 

برای جلوگیری از بوی بد دهان در ماه رمضان مسواک و نخ دندان را فراموش نکنید

در طول روز بهداشت دهان خود را فراموش نکنید. برخی از افراد به هنگام روزه گرفتن از مسواک زدن دندان‌های خود اجتناب می‌کنند، در صورتی که تا زمانی که شما آنرا قورت ندهید، روزه باطل نخواهد شد. به طور منظم و مانند روز‌های دیگر دندان‌ها را در طول روز مسواک کنید. از دهانشوی کمتر استفاده کنید چرا که باعث خشک شدن دهان می‌شود و برای از بین بردن ذرات ریز لابه لای دندان‌ها از نخ دندان استفاده کنید.

برای جلوگیری از ایجاد بوی بد دهان در ماه رمضان آب زیادی مصرف کنید

توصیه می‌شود که نوشیدن حداقل ۲ تا ۳ لیوان آب را در طول شب فراموش نکنید چرا که نوشیدن آب بیشتر باعث می‌شود که آب زیادی در بدن ذخیره شده و بدن در طول روز آب کافی داشته باشد در این صورت با مشکل بوی بد دهان مواجه نمی‌شوید.



برای جلوگیری از بوی بد دهان در ماه رمضان بعضی از مواد خوراکی را کنار بگذارید

از خوردن غذا‌هایی مانند پیاز و سیر که طعم و بوی بدی را به دهن می‌دهند اجتناب کنید. چرا که بوی بد این نوع مواد غذایی به راحتی از بین نمی‌رود.

برای جلوگیری از بوی بد دهان در ماه رمضان سیگار نکشید!

کشیدن سیگار در بد بو شدن دهان تاثیر بسزایی دارد. ماه رمضان بهترین زمان برای ترک سیگار می‌باشد.

برای از بین بردن بوی بد دهان در ماه رمضان از ادویه‌های معطر استفاده کنید

باید در این روز‌ها ازادویه جات مانند رزماری، نعناع و هل در درست کردن غذا‌ها استفاده کرد چرا که باعث از بین بردن بوی بد دهان خواهد شد.

برای از بین بردن بوی بد دهان در ماه رمضان میوه و سبزیجات تازه بخورید

ویتامین C در بدن از طریق خوردن مواد غذایی مانند پرتقال و خربزه باید تامین شود و همچنین برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها باید میوه‌های طبیعی و تازه بخوریم و از خوردن مکمل‌ها که باعث تولید بوی بد دهان می‌شود جلوگیری کرد.

برای از بین بردن بوی بد دهان در ماه رمضان از خشک شدن دهان تان جلوگیری کنید

پنیر حاوی فسفات زیادی می‌باشد که بهتر است در این روز‌ها به مقدار زیادی مصرف شود و علاوه بر آن پنیر غنی از کلسیم می‌باشد که برای جلوگیری از خشکی دهان بسیار موثر است. همانطور که می‌دانید خشکی دهان یکی از علل ایجاد بوی بد دهان است..

برای از بین بردن بوی بد دهان در ماه رمضان از چوب‌های مسواک که در واقع مسواک‌هایی سنتی اسلامی می‌باشند استفاده کنید

شاخه‌هایی که مصرف آن‌ها کمک زیادی به کشتن باکتری‌ها و از بین بردن بیماری‌های دهان و لثه خواهد کرد که این یکی از توصیه‌های حضرت محمد (ص) می‌باشد.

صرف غذا‌های خشک را محدود کنید

 بیماری‌های گوارشی نظیر زخم‌های معده که علت عمده‌ی آن هلیکوباکترپیلوری است می‌تواند سبب خروج بوی نامطبوع از دهان شود. در این حالت، این بو با تجویز دارو‌های خاصی از سوی پزشک کنترل می‌شود.

در وعده‌ی سحری، طوری برنامه ریزی کنید که فرصت کافی برای مسواک زدن و استفاده از نخ دندان را داشته باشید.

از مصرف غذا‌های خیلی داغ، تند، ترش و اسیدی خودداری کرده و یا حتی المقدور کمتر مصرف کنید، زیرا با مصرف این نوع غذا‌ها پُرز‌های چشایی دهان دچار ساییدگی می‌شوند و این کار به خشک شدن آب دهان کمک می‌کند و سبب بوی بیشتر دهان می‌گردد. پس خوردن چای داغ یا آب لیمو باید کم و یا به طور کلی حذف شود.

ماه رمضان، زمان خوبی برای تمرین کردن اصول غذایی با نظم خاص است. زیاد ه روی در مصرف غذا را کنار بگذارید؛ مثلا اگر فردی هستید که زیاد قهوه و چای مصرف می‌کنید، در این ماه از نوشیدن چای داغ اجتناب کنید. شاید خوردن چای داغ و مخصوصا پُررنگ در هنگام سحر برای دو ساعت کمک کننده باشد، اما در طول روز سبب خشکی دهان می‌شود.

سعی کنید غذا‌های نرم‌تر و لطیف‌تر نظیر فرنی‌ها و حریره‌ها را بیشتر مصرف کنیم که پُرز‌های دهان را نوازش داده و سبب تحریک غدد بزاقی تان شود.

از مصرف میوه‌ها و سبزی‌های ترش پرهیز کنید، زیرا این مواد غذایی سبب کاهش ترشح بزاق و خشکی دهان می‌شوند.

به طور کلی، خوردن غذا‌های خشک به همراه نزدن مسواک و افزایش جرم‌های دندانی، غدد ترشحی بزاق را مسدود کرده و ترشح بزاق را به شدت کم می‌کنند؛ لذا بوی بد دهان تشدید می‌شود.


گاهی بوی بد دهان به دلیل زیاده روی در مصرف غذا‌ها است، آن هم غذا‌هایی که ترکیبات ناهمگونی با هم دارند.

یکی دیگر از علل بوی بد دهان عدم استفاده از مسواک و نخ دندان است.

گویی که در ماه مبارک رمضان از دهان خارج می‌شود، به دلیل نخوردن غذا است. هنگام نخوردن غذا، بدن برای تولید انرژی به ذخایر چربی روی می‌آورد و طی سوختن چربی‌ها در کبد، کتون‌ها تولید می‌شوند که باعث ایجاد این بو می‌شوند.

ر روز‌های اول ماه مبارک رمضان، به دلیل این که کبد آمادگی کافی را برای سوزاندن مقدار زیادی چربی ندارد، این بو بیشتر است، اما به تدریج که توانایی کبد برای این کار بیشتر می‌شود، مقدار کتون تولید شده کم می‌شود.

آن چه باید به آن توجه داشت، این است که این بو طبیعی است و نیاز به راه و روش خاصی برای درمان ندارد. فقط می‌توان با انجام کار‌هایی که در ذیل به آن اشاره می‌شود از میزان آن کم کرد:

کسانی که غیر از ماه مبارک رمضان، در ایام دیگر سال هم در روزه می‌گیرند، کمتر دچار بوی بد دهان می‌شوند، چون کبد آن‌ها آماده‌تر است تا چربی‌های اضافه را بسوزاند.
‌
می‌توان با مصرف غذا‌های خنک، نعناع یا برخی سبزیجات خشک دیگر این بو را به طور موقتی از بین برد.

در افرادی که بعد از خوردن سحری مسواک نمی‌زنند، به دلیل باقی ماندن غذا‌ها در لا به لای دندان‌ها و در حفرات دهان این بو بیشتر و نامطبوع‌تر است.

در طی روز‌های معمولی به دلیل نوشیدن مایعات، آب و چای، بزاق دهان پیوسته تازه می‌شود و این بو کمتر است، اما در روزه داری به دلیل این که امکان تازه شدن آب دهان کمتر است، باقی ماندن غذا‌ها در بین دندان‌ها همراه با تولید کتون ها، بوی بد بیشتری را ایجاد می‌کند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ارسال بیش از ۴۵۰ اثر به جشنواره ملی داستان رضوی
تصادف مرگبار با دو فوتی و دو مصدوم در لرستان
دستگیری سارقان طلاجات منازل و اماکن خصوصی در مراغه
اعلام ساعات کاری پایگاه‌های اهدای خون در لرستان
لزوم افزایش آگاهی عمومی در حوزه سلامت روان
آمادگی صداوسیما برای پوشش رسانه ای مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان
دعوت از ۴ دانش آموز دختر با نیاز‌های ویژه در اردوی آماده‌سازی تیم ملی والیبال
ماندگاری هوای گرم و غبارآلود در سمنان
آغاز طرح پژواک در کودکستان‌های چهارمحال و بختیاری
اوقات شرعی اهواز، ۴ اسفند ۱۴۰۴
برتری شناور سازی قشم برابر صنعت نفت آبادان
تمرینات ملی پوشان تکواندو در کیش برای رقابت‌های آسیایی و جهانی
تأکید بر اصلاح الگوی کشت و حمایت از تولیدکنندگان در جلسه شورای کشاورزی رودبار جنوب
دعای هر روز و روز پنجم ماه مبارک رمضان
نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور
تشییع مادر شهید در روستای امیری ریگ شهرستان لردگان
تساوی تراکتور مقابل ملوان بندرانزلی
آتش سوزی خودرو در جاده میناب جان یک نفر را گرفت
تزریق نقدینگی به صنایع خوزستان؛ امید جدید برای احیای واحدهای راکد و اشتغالزایی
رشد ۲۴ درصدی ثبت‌نام داوطلبان هفتمین دوره شورا‌های اسلامی روستا در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
وزش باد و بارش‌های پراکنده در راه لرستان/ پنجم اسفند ۱۴۰۴
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
داوطلبان رد صلاحیت شده اعتراض خود را ثبت کنند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳ اسفند ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۳ اسفند ۱۴۰۴
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)