• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۰۴۲۰۲
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۸
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ورود چت‌بات‌ها پا به حوزه پزشکی

چت‌بات‌های هوش مصنوعی مانند چت جی‌پی‌تی (ChatGPT) به زودی می‌توانند نقش مهمی در حوزه‌ی پزشکی ایفا کنند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ چت‌بات‌های پیشرفته‌ی مدل‌های زبانی بزرگ به اختصار LLM مانند «چت جی‌پی‌تی» اطلاعات پزشکی دقیق و شگفت‌آوری ارائه می‌کنند.

بر اساس گزارشی که توسط مجله‌ی ساینتیفیک امریکن (Scientific American) منتشر شده، چت‌بات‌های هوش مصنوعی به زودی می‌توانند به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی کمک کنند.

سیستم‌هایی مانند چت جی‌پی‌تی متعلق به شرکت OpenAI، آخرین نسخه‌ی موتور جستجوی مایکروسافت بینگ (Bing) و هوش مصنوعی Med-PaLM متعلق به شرکت گوگل اطلاعات پزشکی دقیق و شگفت‌آوری را بسیار بهتر از آنچه که در جستجوی گوگل یافت می‌شود، ارائه می‌کنند.

برخی از کارشناسان ادعا می‌کنند که در طی سال‌ها، یک مرکز پزشکی بزرگ با چت‌بات‌های مدل‌های زبانی بزرگ وارد همکاری خواهد شد. هوش مصنوعی با بیماران تعامل می‌کند و بیماری را تشخیص می‌دهد.

بنجامین تولچین (Benjamin Tolchin)، متخصص مغز و اعصاب در دانشگاه ییل، به ساینتیفیک امریکن گفت که دستکم دو بیمار پیش از این به او گفته‌اند که از چت جی‌پی‌تی برای تشخیص علائم یا بررسی عوارض جانبی دارو‌ها استفاده می‌کنند.

وی افزود: این موضوع بسیار چشمگیر است و از نظر پتانسیلش در آینده بسیار دلگرم کننده است.

اما همه چیز بی نقص نیست. چت‌بات‌ها مشکلات زیادی دارند، از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به دقت نامشخص اطلاعاتی که به مردم می‌دهند، نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی و تعصبات نژادی و جنسیتی اشاره کرد.

چت‌بات‌ها پیش از این نیز در حوزه پزشکی مورد استفاده قرار گرفته‌اند. نسخه‌های ساده‌تر این سیستم‌ها توسط پزشکان برای انجام وظایفی مانند برنامه‌ریزی وقت ملاقات و ارائه اطلاعات عمومی سلامت به مردم استفاده می‌شود. نینا سینگ (Nina Singh)، دانشجوی پزشکی در دانشگاه نیویورک که هوش مصنوعی را در پزشکی مطالعه می‌کند، به ساینتیفیک امریکن گفت: این یک فضای پیچیده است، زیرا به سرعت در حال تکامل است.

با این وجود چت‌بات‌های پیشرفته‌تر می‌توانند ادغام پزشک و هوش مصنوعی را به مرحله‌ی جدیدی ببرند. اندرو بیم اپیدمیولوژیست از دانشگاه هاروارد و همکارانش مطالعه‌ای را با چت جی‌پی‌تی -۳ انجام دادند که نشان داد سه تشخیص بالقوه برای چندین بیماری توسط این هوش مصنوعی در ۸۸ درصد مواقع صحیح بوده است. در مقابل باید گفت که پزشکان در ۹۶ درصد موارد به نتایج مشابهی دست یافتند.

نگرانی‌ها زیاد است

به‌رغم این نتایج مثبت، بیم ابراز نگرانی کرد که چت‌بات‌ها می‌توانند در معرض اطلاعات نادرست قرار گیرند، زیرا الگوریتم‌های آن‌ها بر متون آنلاین تکیه می‌کنند که ممکن است اهمیت یکسانی برای اطلاعات یک موسسه پزشکی شناخته‌شده و یک رشته متن معمولی در فیس‌بوک قائل شوند.

یکی از راه حل‌ها این است که از چت‌بات‌های پزشکی بخواهید که شما را به منبع اطلاعات خود پیوند دهند. به گزارش ساینتیفیک امریکن، این موضوع همچنان پیچیده است، زیرا چت ربات‌بات‌های پیشرفته در اختراع منابع و مشروع جلوه دادن آن‌ها عملکرد خوبی دارند.

به نقل از اینترستینگ اینجینیرنیگ، صرف نظر از این نگرانی‌ها، نمی‌توان جلوی پیشرفت را گرفت و به احتمال زیاد چت‌بات‌ها در آینده‌ی نزدیک نقش بیشتری در پزشکی ایفا خواهند کرد. وقتی این اتفاق بیفتد، هم بیماران و هم پزشکان باید با احتیاط عمل کنند، زیرا اشتباهات پزشکی ممکن است به قیمت جان انسان‌ها تمام شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هفته هجدهم لیگ برتر والیبال؛ برتری ­صنعتگران امید مقابل شهداب
قالیشویی‌های غیرمجاز و وانت‌بار‌های فرش معضلی جدی در اهواز
تشکیل کارگروه های رتبه بندی مدارس غیر دولتی در سمنان
دستگیری عاملان ایجاد مزاحمت و نزاع در کرمان
هفته هجدهم لیگ برتر والیبال؛ پاس با شکست چادرملو شگفتی ساز شد
اعلام زمان برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون تکواندو
روزه‌داری در ماه رمضان ؛ تزکیه نفس و شفای جسم
تامین زیرساخت و خدمات، اولویت اصلی در طرح‌های مسکن حمایتی
برگزاری اردوی تیم ملی قایقرانی آب‌های آرام به میزبانی دزفول
آغاز طرح تشدید نظارت‌ بر فرآورده‌های خام دامی در لرستان
از جنس کودتا
گستراندن سفره های همدلی و وحدت ماه رمضان در مساجد کیش
تقابل ملوان بندرانزلی و تراکتور تبریز در بندرانزلی
انجام ۲۸۰ هزار و ۶۹۱ مراقبت سلامت برای مردان میانسال در خوزستان
پیشرفت ۸۰ درصدی دریاچه مصنوعی شهر دوگنبدان
نایب قهرمانی یزدانی در تور جهانی تنیس آنتالیا
نیروی دریایی و هوایی اعضای اتحادیه اروپا تروریستی اعلام شد
هفته ۲۳ لیگ یک فوتبال؛ مس شهربابک جای نساجی را در صدر گرفت
انتقال آب از سد جیرفت به دو شهرستان جیرفت و عنبرآباد
برتری فولاد مقابل ذوب آهن ۱۰ نفره
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
تاکایچی به چین هشدار داد
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان؛ اولویت با شهرهای پرجمعیت
هشدار جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی درباره سرمازدگی باغات و مزارع
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری
توقیف ۸۵۰ کیلوگرم زغال و چوب از قاچاقچیان در کهگیلویه و بویراحمد
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
‏زمین‌لرزه ۵/۸ ریشتری، کابل و سه استان افغانستان را لرزاند
آغاز عملیات شانه‌سازی آزادراه کرج قزوین
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۰ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)