• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۱۲۶۷۳
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۷
اقتصادی » اقتصاد کلان

خاندوزی: ۱۴۰۲ سال هدایت اعتبارات به سمت تولید است

وزیر اقتصاد با اشاره به اقدامات دولت در ایجاد انضباط مالی و مهار تورم از این مسیر، کنترل نرخ ارز را عامل دیگری در مهار تورم دانست و در عین حال گفت: سال ۱۴۰۲ سال خوبی از جهت هدایت اعتبارات به فعالیت‌های تولیدی و مولد خواهد شد.

۱۴۰۲ سال خوبی برای هدایت اعتبارات به سمت تولید استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شادا، سید احسان خاندوزی در ارتباط تلفنی با برنامه سعادت آباد رادیو تهران درباره تورم اظهار کرد: تورم معلول چند دسته از عوامل است؛ اگر قیمت عوامل تولید و نهاده‌های تولید، انرژی، ارز و ... افزایش پیدا کند اثر روشنی بر نرخ عمومی مابقی قیمت‌ها می‌گذارد و تورم ایجاد می‌شود.

وزیر اقتصاد ادامه داد: همچنین اگر در بلند مدت رشد حجم پول در اقتصاد متناسب با رشد اقتصادی کشور نباشد، یعنی به میزانی که اقتصاد بزرگ می‌شود طرف پولی هم به همان اندازه رشد نداشته باشد، می‌تواند منجر به تورم شود.

وی افزود: اگر دولت دچار کسری بودجه باشد و توازن و قواعد بین بخش پولی و تولید واقعیات اقتصادی را به هم بزند می‌تواند یکی از منشاء‌های ایجاد تورم باشد.

خاندوزی خاطرنشان کرد: از یک سال و نیم گذشته که دولت سیزدهم شروع به کار کرد یکی از مهم‌ترین تلاش ها، موضوع کنترل کسری بودجه دولت بود آن هم در شرایطی که در دو سال آخر دولت گذشته وضعیت بدی ایجاد شده بود و به لحاظ درآمد‌ها تنگنا‌هایی وجود داشت، نمی‌توانستیم به خوبی نفت بفروشیم و رشد درآمد‌های مالیاتی نیز در حدی محدود شده بود و هم از طرف هزینه‌ای مطالبات و تقاضا‌های زیادی پشت صف درست شده بود.

وزیر اقتصاد بیان کرد: در یک سال و نیم اخیر تلاش شد از طریق وزارت نفت علیرغم وجود تحریم صادرات نفت بیشتر شود و اعداد و ارقام خوبی افزایش پیدا کرد.

خاندوزی ادامه داد: ما در وزارت اقتصاد به عنوان مسئول تامین مالی پایدار دولت و موضوع تامین مالی تولید اعم از بانک یا بازار سرمایه که در حیطه کاری وزارت اقتصاد است، تلاش کردیم در عین اینکه در یک سال و نیم گذشته نرخ مالیات را برای تولیدکنندگان کشور پایین آوردیم که فشار کمتری تحمل کنند، اما با شناسایی افرادی که سال‌های سال منتفع می‌شدند و مالیات پرداخت نمی‌کردند از طریق شناسایی فرار مالیاتی درآمد‌های مالیاتی را در حد خوبی افزایش دهیم.

وی گفت: بیش از دو میلیون مودی مالیاتی جدید و تمام مسیر‌های فرار شناسایی شده است.

وزیر اقتصاد افزود: دولت برای اینکه بتواند هزینه‌های خود را کنترل کند مجبور شد قدری افزایش هزینه‌ها را تاخیر بیندازد تا هزینه محدود و از طرفی درآمد‌ها بیشتر شود تا کسری خود را کمتر کند.

خاندوزی ادامه داد: یکی از مسیر‌هایی که تورم دامن می‌زند این است که دولت کسری بودجه می‌آورد و با دست کردن در جیب بانک مرکزی و مردم تورم خلق می‌کند که این را تا حدی مهار کرد، اما سایر مسیر‌ها یعنی بانک مرکزی اگر بتواند نرخ ارز را مدیریت کند قیمت بسیاری از کالا‌ها در بازار کاهش پیدا می‌کند و مردم احساس بهتری خواهند داشت، اما اگر نتوانیم آن را کنترل کنیم هرچند دولت خود را منضبط کرده، اما به دلیل نوسانات ارزی ثمره و نتیجه آن می‌شود که به دلیل دیگری به جز بی انضباطی‌های مالی که در دولت وجود دارد تورم خود را نشان خواهد داد.

وی همچنین درباره برنامه‌های دولت برای ساماندهی بازار اجاره بها بیان کرد: یک برنامه ۱۵ بندی توسط وزارت راه و شهرسازی ناظر بر اجاره بها در سال ۱۴۰۲ آماده شده است جلسه اول این مصوبه برگزار شد و بنا شد در هفته آینده با حضور رئیس جمهور نهایی شود.

وزیر اقتصاد درباره نرخ ارز هم گفت: متاسفانه بسیاری از کسانی که اصحاب حرف و سخن و تریبون هستند چیزی که صلاح و مصلحت جمعی مردم است را در نظر نمی‌گیرند.

وی ادامه داد: بر اساس محاسبات علمی که اندیشکده‌ها پیش بینی کرده‌اند نرخ واقعی از عدد فعلی نرخ ارز در بازار پایین‌تر است، اما به محض اینکه روی این کار کارشناسی یک جو روانی و بدبینی ایجاد می‌شود برخی به بازار‌های مختلف هجوم می‌آورند که در این موضوع واقعا نیازمند یک اجماع ملی و کمک هستیم که ثبات و تعادل بازگردد.

خاندوزی درباره حرکت نقدینگی به سمت تولید و حمایت تولید اظهار کرد: نقدینگی و پول در کشور کم نیست، اما بیشتر وارد فعالیت‌هایی می‌شود که در کوتاه مدت بازدهی صوری، کاذب و سوداگری دارد و هیچگاه آن میزان که نیازمند بوده ایم به حوزه صنعت، کشاورزی و بنگاه‌های اقتصادی وارد نشده است.

وزیر اقتصاد ادامه داد: اتفاقی که در اواخر سال گذشته افتاد این است که از طریق مسیر‌های مثل هدایت اعتبارات بانکی به سمت فعالیت‌های تولیدی و ممنوع کردن بانک‌ها برای استفاده از نقدینگی در حوزه خرید و فروش همچنین سپرده گواهی کالایی که سودآوری از مسیر بورس را فراهم می‌کند، مسیر‌هایی ایجاد شد. بر این اساس مرحله اول را در اسفند ماه رونمایی کریم و در سال ۱۴۰۲ می‌توان نوید داد که سال خوبی از جهت هدایت اعتبارات به فعالیت‌های تولیدی و مولد خواهد شد.

وی درباره بازار سرمایه نیز گفت: شرایط به گونه‌ای نیست که حبابی در بورس داشته باشیم دو سال از قله تاریخی بورس گذشته و شرایط اقتصادی کشور تغییر کرده و شرایط با قدم‌های محکم بدون اینکه بخواهد تکرار شرایط حبابی را داشته باشیم، از سوی سازمان بورس دنبال می‌شود به نظر می‌رسد اساسا نگران سال ۹۹ را امسال نخواهیم داشت.

وی درباره مسئول اعلام تورم کشور گفت: در این زمینه دو مرجع داریم که شاید مورد انتقاد باشد که شورای عالی آمار اگر نیاز بود در این باره تصمیم گیری کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
­جام جهانی فوتسال بانوان ۲۰۲۵؛ پیروزی پرگل دختران ایران مقابل پاناما
سخنگوی سپاه: دقت موشک‌ها را افزایش داده‌ایم
خانوار‌ها هم به زنجیره تأمین مالی وصل می‌شوند
عملیات مروارید ضربه سخت نیروی دریایی ارتش به بعثی‌ها
بسیج میراث پاک‌ترین فرزندان انقلاب است
هم‌افزایی دانشگاه‌ها و پارک علم و فناوری استان همدان
پایان بررسی طرح ملی هوش مصنوعی در مجلس
آغاز رزمایش هماهنگی زمستانی راهداری با تمرکز بر گردنه‌های برف‌گیر
تاکید پزشکیان بر پیگیری طرح‌های مهار گاز‌های همراه
بررسی نحوه اجرای قانون کالابرگ الکترونیک با حضور وزیر تعاون
دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای فیشینگ در شهرستان انزلی
چین اولویت اصلی ایران برای همکاری در حوزه گردشگری
راه اندازی برنامه به زبان عبری در شبکه افق
موج همدلی مردم در آیین باشکوه بسیج در شهرستان‌های گلستان
روز‌های پایانی هفته و فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی سیما
جشن رنگارنگ برگ ریزان پاییز در بوستان مردم همدان 
وزیر خارجه مصر: اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شود
تولد بیش از ۲۵۰ نوزاد با اجرای طرح نفس در سمنان
عملیات طرح آبرسانی به بانه در مراحل پایانی
گرگان بر بام همبستگی؛ هنگامه‌ای از وحدت در اجتماع بزرگ بسیجیان گلستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مدارس سمنان غیر حضوری شد
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)