• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۲۰۴۵۳
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۵
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ابداع درمانی جدید برای طاسی سکه‌ای

گروهی از محققان دانشگاه ییل درمان جدیدی برای طاسی منطقه‌ای یا کچلی سکه‌ای (alopecia areata) شناسایی کرده‌اند که برای نوجوانان نیز بی‌خطر است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، طاسی منطقه‌ای با ریزش بدون زخم پوست سر، صورت یا مو‌های بدن مشخص می‌شود. طاسی منطقه‌ای یک بیماری خودایمنی است که با ریزش موی ناگهانی مشخص می‌شود. محققان دانشگاه ییل درمان جدیدی برای آن پیدا کرده‌اند و نتایج مطالعه جدید آن‌ها یک پیشرفت بزرگ برای درمان طاسی منطقه‌ای به شمار می‌رود.

در یک کارآزمایی بالینی جدید که به رهبری محققان دانشگاه ییل انجام شد، محققان دارویی جدید پیدا کردند که به طور موثر بیماری پوستی طاسی منطقه‌ای را در بزرگسالان درمان می‌کند. همچنین مشخص شده است که این درمان در بیماران نوجوان نیز موثر و بی خطر است.

«Ritlecitinib» یک مهارکننده خوراکی جدید جانوس کیناز (JAK) که توسط فایزر ساخته شد است در کارآزمایی‌های بالینی آزمایش می‌شود. پس از بیش از یک دهه مطالعه به رهبری دکتر «برت کینگ» (Brett King) متخصص پوست دانشگاه ییل، سایر مهارکننده‌های جانوس کیناز، خانواده‌ای از دارو‌ها که در ابتدا برای درمان آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی و چندین اختلال خونی در نظر گرفته شده بودند، برای درمان انواع بیماری‌های پوستی غیر قابل درمان از جمله طاسی منطقه‌ای مجوز دریافت کردند.

جانوس کیناز (Janus kinase) گروهی از تیروزین کیناز غیرگیرنده‌ای درون‌سلولی هستند که در انتقال سیگنال‌های مرتبط با سیتوکین‌ها از طریق «مسیر پیام‌رسانی JAK-STAT» نقش دارند. این پروتئین نامش را از یکی از خدایان اساطیری روم به نام ژانوس می‌گیرد که خدای آغاز‌ها و پایان‌ها و «دوگانگی» بود.

کینگ، دانشیار پوست در دانشکده پزشکی ییل و اولین نویسنده مطالعه جدید، گفت: این کار جدید پیشرفت بزرگی برای درمان طاسی منطقه‌ای است، زیرا کارآزمایی بالینی علاوه بر بزرگسالان، نوجوانان را نیز شامل می‌شود. از آنجایی که طاسی منطقه‌ای اغلب کودکان و نوجوانان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، پیشرفت پزشکی که ایمنی و اثربخشی را در درمان بیماران جوان نشان می‌دهد، پیشگامانه است.

بیش از ۱۰۰ نوجوان در میان ۷۱۵ شرکت کننده در آزمایش فاز ۳ بودند که در ۱۱۸ بیمارستان و کلینیک در ۱۸ کشور انجام شد. همه شرکت کنندگان طاسی منطقه‌ای را تجربه کرده بودند و این بیماری باعث ریزش حداقل ۵۰ درصد از مو‌های سرشان شده بود.

نتایج این مطالعه نشان داد که بسیاری از افراد پس از ۲۴ هفته مصرف ritlecitinib شاهد بازسازی کامل یا تقریباً کامل مو‌های سر خود بودند. افراد بیشتری شاهد رشد مجدد مو با درمان مداوم ritlecitinib به مدت ۲۴ هفته بودند. در طول تحقیق، شرکت کنندگان دارو را به خوبی مصرف کردند.

کینگ گفت: به طور قابل توجهی، نتایج در بین تمام گروه‌های سنی از جمله بیماران جوان‌تر، یکسان بود.

کینگ افزود: طاسی منطقه‌ای معمولاً برای بزرگسالان و کودکان به طور یکسان باعث درد و رنج زیادی می‌شود. کودکی مشکلات خودش را دارد حالا تصور کنید کودکی با لکه‌های طاسی بزرگ و شاید از دست دادن ابرو و بدون هیچ مویی چه احساسی دارد. یک دختر جوان مبتلا به طاسی منطقه‌ای شدید اخیراً به دلیل اینکه در مدرسه مورد آزار و اذیت قرار گرفته بود خودکشی کرد. ما نمی‌خواهیم این اتفاق دوباره تکرار شود. ما باید هر کاری که می‌توانیم انجام دهیم تا مطمئن شویم که اینطور نیست و یکی از بخش‌های آن پیشرفت دارو‌ها برای معکوس کردن بیماری است. انجام مطالعه بر روی ritlecitinib گام بزرگی در این راستا است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هشدار پلیس به افراد متقاضی دریافت گواهینامه
اهدا ۳ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار در شهرستان تویسرکان
رویداد ایران جان «گلستان» را در قاب رسانه های ملی و بین المللی درخشان کرد
انتصاب شاهرخ نیازی به عنوان سرپرست آموزش و پرورش کیش
گردهمایی بانوان نخبه مهندسی کشور در شیراز
پیش نرفتن نوسازی بافت‌های فرسوده بدون اعتمادسازی برای سازندگان
استعفای رئیس فدراسیون ناشنوایان و کم شنوایان
بیش از ۲ هزار قلم کالا در اختیار نیازمندان ایلام
کلاهبرداری با وعده اینترنت رایگان در پیام رسان شاد
هشدار سازمان هواشناسی در استان کرمان
آسفالت‌ریزی معابر روستای مرادخانلو در چهار برج
دکترین نظامی اسرائیل: فریب رسانه‌ای، مقدم بر جنگ سخت
مهریز را روایت کنید
برپایی نمایشگاه کتاب در شهمیرزاد
ایران ساخت، نمایشگاه خودباوری
سلامت غذایی لازمه امنیت غذایی
نصب و رونمایی تندیس کوهنورد در بلوار کوهنورد کاشان
پای سود سهام عدالت یلدایی به شرکت‌ها گره خورد
برگزاری دوره آموزشی برای ضابطان تعزیرات حکومتی در قم
بررسی دوباره طرح ویژه تفصیلی ناحیه منفصل توس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
تبلور معنای عمیق مادرانگی در وجود مادر دهگلانی  (۱ نظر)