• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۲۳۹۸۴
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۲

نیش زنبور عسل چه خاصیتی دارد؟

نیش زنبور عسل امروزه یک روش درمانی در طب سنتی است و خواص زیادی دارد ما در مطلب زیر به چند مورد از این خواص اشاره کرده ایم.

خواص نیش زنبوربه گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، نیش زنبور عسل برای کاهش التهاب، درمان آرتریت و ام اس، بازسازی سیستم عصبی، تضعیف ویروس اچ آی وی و پیشگیری از سرطان موثر است.
یونان، چین و مصر باستان در گذشته‌های بسیار دور برای درمان بیماری‌ها از زنبور استفاده می‌کردند. آن‌ها علاوه بر نیش، از موم و عسل برای کاربرد‌های پزشکی و بهداشتی بهره می‌بردند. 

نیش زنبور عسل برای درمان آرتروز استفاده می‌شد. خواص محصولات ناشی از زنبور عسل افزایش گردش خون در بدن و کاهش التهاب و درد است. امروزه نیز در کشور‌های پیشرفته مانند اروپا و امریکا از نیش زنبور برای درمان استفاده می‌کنند. داروسازان نیز زهر زنبور را از بدن آن خارج کرده و برای دارو‌های مورد مصرف بکار می‌برند. در ادامه به توضیح ترکیبات، مصرات و خواص نیش زنبور عسل پرداخته می‌شود.
ترکیبات نیش زنبور عسل
۴۰ درصد از ترکیب نیش زنبور عسل از ماده شیمیایی به نام ملتین است. این ماده خاصیت ضد سرطانی، ضد میکروب و باکتری و ضد التهابی بسیار بالایی دارد. این نیش، در کنار ترکیبات دیگر، برای افزایش سیستم ایمنی بدن بسیار مفید و اثرگذار است. از ترکیبات دیگر آن می‌توان به اسید‌های آمینه، گلوکز، پروتئین اشاره کرد.
خواص نیش زنبور عسل
۱. تسکین آرتریت
در مطالعات پزشکی و در آزمایشات مرتبط با خرگوش، زهر زنبور عسل منجر به جلوگیری آرتریت در این حیوان شد.به تورم و حساس‌شدگی یک یا تعدادی از مفاصل آرتریت می گویند.

محققین بر این باورند که زهر زنبور عسل به کمک هورمون گلوکوکورتیکوئید آرتریت را درمان می‌کند. این هورمون سبب می‌شود که التهاب کاهش یابد و بر روی التهاب اثرگذار است.
۲. درمان ام اس
یکی از بهترین خواص نیش زنبور عسل درمان و پیشگیری از ام‌اس است. امروزه در ایالت متحده زنبور درمانی یک شیوه درمانی در طب سنتی و مکمل است که در چند سال گذشته کمک شایانی به درمان و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری ارائه کرده است. نیش زنبور با اثرگذاری بر روی سیستم‌های عصبی و اعصاب به درمان و پیشگیری از این بیماری کمک می‌کند. از جمله موارد اثربخش افزایش استقامت، کاهش خستگی و کاهش تشنج و انقباض عضلات است.
۳. کاهش التهاب
از بین بردن ورم مفصلی یا التهاب‌های پوستی یکی دیگر از خواص نیش زنبور عسل است. ترکیبات زهر زنبور عسل خاصیت ضد التهابی دارند. ملیتین، آدولاپین موادی هستند که وقتی وارد بدن شوند موجب کاهش التهاب می‌شوند.
۴. تسکین درد قاعدگی
محققان به صورت تجربی به این مهم دست یافتند که تزریق زیر پوستی زهر زنبور عسل موجب تسکین درد‌های دوران قاعدگی می‌شود. این سم می‌تواند برخی از نازایی‌ها که به دلیل عدم تخمک گذاری یا اختلال در تخمک گذاری زنان است، درمان کند. پژوهش‌ها این موضوع را بیان می‌کند که از بروز یائسگی زودرس جلوگیری می‌کند.

خواص نیش زنبور
۵. عامل بیماری اچ آی وی را تضعیف می‌کند
ترکیبات موجود در زهر زنبور عسل می‌تواند به از بین بردن ویروس اچ آی وی کمک کند و به سلول‌های اطراف آن آسیب وارد کند.
۶. بازسازی سیستم عصبی
بازسازی و تحریک سیستم عصبی یکی دیگر از خواص نیش زنبور است. سم زنبور عسل به صورت طبیعی یا تزریق به ترمیم و بازسازی غلاف‌های میانی اعصاب که به دلایل مختلف دچار اختلال شده؛ کمک می‌کند. این سم با تحریک سیستم دفاعی و عصبی بدن به روند درمانی بیمار سرعت می‌بخشد.
۷. داروسازی
شرکت‌های داروسازی‌های بزرگ در سراسر جهان برای ساخت پادزهر‌ها و بعضی دارو‌ها از نیش زنبور عسل استفاده می‌کنند.
۸. متوقف کردن رشد سلول‌های سرطانی
در بدن انسان سلول‌ها بعد از مدت زمان مشخص کم کم ضعیف شده و به مرور از بین می‌روند. این سیستم (مرگ برنامه ریزی شده سلولی) نام دارد. این سیستم دارای نظم مشخصی است و سلول با برنامه‌ای خاص از بدن دفع می‌شود. حال اگر هر عاملی این روند را مختل یا سرعت آن را کند کند، احتمال ابتلا به سرطان بیشتر می‌شود. محققان در پژوهش‌های خود دریافتند که زهر نیش زنبور با تحریک روند مرگ سلول‌ها و حذف به موقع آن‌ها، می‌تواند از ابتلا به انواع بیماری سرطان پیشگیری کند. وقتی سم نیش زنبور وارد بدن می‌شود، می‌توان از حذف و دفع به موقع سلول‌ها مطمئن شد و شانس ابتلا به سرطان به صفر می‌رسد.
عوارض طبیعی نیش زنبور عسل
بعد از اینکه زهر وارد بدنتان شد از علائمی، چون اختلال در خواب، خارش و گر گرفتگی نگران نباشید. از راه‌های خانگی برای تسکین محل برخورد نیش، خمیر سدر و ماست است که میزان زیاد به خارش و التهاب آن کمک می‌کند. اثر ظاهری نیش، معمولا در بیشتر بیماران بعد از ۲ روز از بین می‌رود.
مواردی که نباید از نیش زنبور به عنوان روش درمان استفاده کرد
اگر آلرژی شدید دارید.
اگر دیابت دارید.
سل یا سیفلیس دارید.
بعد از مصرف دارو‌ها و فرآورده‌های حاوی الکل مانند شربت دیفن هیدرامین و یا الکل‌هایی که برای ضدعفونی کردن هنگام دریافت تزریق به بیماری توصیه نمی‌شود؛ زیرا نیش زنبور با الکل به هیچ عنوان سازگاری ندارد.
در دوران بارداری از شیوه زنبور درمانی به هیچ وجه استفاده نکنید.
منبع:سایت ستاره

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
بازدید مدیرکل بازرسی لرستان از فعالیت برخی ادارات کوهدشت
پیش بینی کاهش کیفیت هوا در سمنان
نشست تخصصی شعر انتظار در مسجد جمکران برگزار شد
تشدید نظارت تیم های تعزیرات حکومتی در چهارمحال و بختیاری
بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی معادن خراسان جنوبی، در میز اقتصاد شبکه خبر
برپایی سوگواره کوچه بنی‌هاشم با اجرای چهار تئاتر زنده در قم
اعزام ورزشکار چهارمحال و بختیاری به رقابت های همبستگی کشورهای اسلامی
سرمایه‌گذاری ۵۵ هزار میلیاردی در قزوین؛ تنها ۱ درصد بودجه دولتی، ۹۹ درصد از ظرفیت سرمایه‌گذاران
برگزاری نشست شورای تحول جهانی شدن خرم آباد
انعقاد تفاهمنامه ساخت نیروگاه‌های سه مگاواتی خورشیدی کشور در قم
بسته خبر‌های کوتاه ۱۹ آبان ۱۴۰۴
معرفی برترین‌های مسابقات دارت گرامیداشت روز کیش ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
لاریجانی: پیامی به آمریکا ندادیم
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)