• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۳۰۴۷۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۲

داستان عجیب بازگشت پیکر شهید جانی بت اوشانا

بازگشته‌ها همیشه امید آفرین‌اند. اگر کسی از خانه و خانواده‌اش دور بوده باشد و بعد به خانه باز گردد، امید هم به جمع آن خانواده باز می‌گردد.

داستان عجیب بازگشت پیکر شهید جانی بت اوشانابه گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، چند روز گذشته انجمن آشوریان ایران پوستری از یک شهید اقلیت منتشر کرد و اعلام کرد که شهید «جانی بت اوشانا» پس از گذشت ۳۸ سال از شهادت او، حالا شناسایی شده است، اما هیچ نشانی از بستگان او برای تشییع پیکرش در دسترس ندارد.

بازگشته‌ همیشه امید را به جمع خانواده باز می‌گرداند اما اینبار قصه شکل دیگری دارد. مادری که سال‌ها منتظر بود، رفته است و دیگر کسی منتظر بازگشت امید به خانه‌شان نیست. هیچکس یادش نیست در آخرین خداحافظی چه دعاهایی رد و بدل شد و آخرین گفتگو با چه کسی بود.
چند روز گذشته اکانت «انجمن آشوریان ایران» تصویری از یک شهید اقلیت منتشر و اعلام کرد:« نام این شهید «جانی بت اوشانا» است.  از این رو در صورت شناسایی این شهید، با شماره تماس دبیرخانه انجمن بگیرید.»
جانی بت اوشانا متولد ۱۵ شهریور ۱۳۴۳ است و در شرق دجله و در منطقه علمیاتی بدر به شهادت رسیده است. حالا پس از ۳۸ سال پیکر این شهید از طریق DNA  شناسایی شده است اما ستاد تفحص تا مدتها هیچ نام و نشانی از خانواده‌اش پیدا نکرده بود.
مثل هر زمان دیگری که شهیدی به وطن بازمی‌گردد؛ دیگر نمی‌شد به سراغ مادر، پدر و سایر خانواده او رفت.
داستان عجیب بازگشت پیکر شهید جانی بت اوشانا جانی بت اوشانا فرزند سوم خانواده بود و به جز خودش ۴ برادر دیگر داشت. یکی از برادرنش به آلمان مهاجرت کرد و هیچکدامشان زنده نیست. پدر و مادرش نیز چند سالی از دنیا رفته‌اند. پدرش راننده کامیون بود و خودِ جانی دیپلم ادبیات داشت. متولد و بزرگ شده محله کمالی مخصوص تهران است. جایی نزدیکی همان کلیسا آشوریان تهران است. چند دختر عمه در ارومیه و یک عموزاده در تهران دارد. به جز این‌ها دیگر کسی جانی بت اوشانا را نمی‌شناخت و هیچ شماره تماسی هم از خانواده‌اش در دسترس نبود. 
 
اولین کسی که پس از اطلاعیه انجمن آشوریان تهران؛ شهید جانی بت را شناسایی کرده بود، دختر عمه او «شامیران اصلان» است. وقتی درباره خصوصیت‌های شهید از او پرسیده می شود می گوید؛ که جانی بسیار وطن‌دوست و متعصب به ایران بود:« سال ۶۳ وقتی به ما خبر شهادت جانی را دادند؛ دایی‌ام به همه ارگان‌های مرتبط را برای پیدا کردن پیکر جانی رفت. تا اینکه به او گفتند که جانی مفقودالاثر است. بعد از چند سال و در همان سال‌های جنگ تحمیلی؛ پلاک و ساک جانی را به خانه دایی آوردند و گفتند که پسرتان به دلیل شدت جراحات به شهادت رسیده است. این پلاک و این ساک اوست. دایی همیشه به شهادت جانی افتخار می‌کرد و می‌گفت که خون پسرم از خون جوانان دیگر رنگین‌تر نیست. باید خدمت سربازی را بگذارند. پس از شهادت هم می‌گفت که من پسرم را در راه وطن دادم. مادر و پدر جانی پس از سال‌ها چشم انتظاری هم از دنیا رفتند.»
داستان عجیب بازگشت پیکر شهید جانی بت اوشانا
قصه پیدا شدن گمشده‌شان را هم اینگونه تعریف می‌کند:« در گروه‌های آشوریان یکباره عکس جانی را دیدم. قبل از خواندن متن زیر عکس یکباره گفتم عکس پسر داییم اینجا چه می‌کند؟ متن زیر تصویر را که خواندم متوجه شدم پس از ۳۸ سال جانی بازگشته است. با چشم‌های گریان خودم را معرفی کردم و گفتم که دختر عمه او هستم.»
در فرهنگ مسیحیان نیز شهادت فداکاری برای دیگران است و کسی که در راه وطن و خدمت به وطن به شهادت می‌رسد؛ جایگاهش بهشت است و خداوند و حضرت مسیح از او خشنود می‌شود. بازگشت این شهید پس از گذشتن از روزهای ملتهب و فعالیت برخی گروه‌های خارجی علیه ملت ایران؛ بهانه خوبی است تا یادمان بیاید همه با هر دین و زبانی«وطن» عزیزترین دارایی ماست.
همزمان با وداع با پیکر مطهر شهید «جانی بت اوشانا» در محل نماز جمعه تهران، پرتره این شهید ارمنی تازه تفحص شده در فرهنگسرای منتظر طراحی می‌شود. شهید جانی‌بت اوشانا از شهدای اقلیت‌های مذهبی ایرانی است که ۲۳ اسفند سال ۱۳۶۳ در عملیات بدر در شرق دجله در دوران دفاع مقدس، جان خود را فدای حفظ تمامیت ارضی کشور کرد و به‌ شهادت رسید.
داستان عجیب بازگشت پیکر شهید جانی بت اوشانا
منبع: پایگاه خبری اول فارس/ ایرنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
عزیزم به وطن خوش آمدی ، من و همه مادران ایران زمین مادر جانی هستیم. روحت شاد و قرین رحمت الهی ،برایمان دعا کن جوان رعنای وطن.
چقدر غیرتمند
نظر شما
آخرین اخبار
وزیر جهادکشاورزی: یکسان‌سازی نرخ ارز، گامی در مسیر شفافیت و رونق اقتصادی
دعوت مردم انقلابی خراسان شمالی به حضور باشکوه در راهپیمایی 22 بهمن
بررسی روند پیشرفت زیرساخت‌های انتظامی در جنوب کرمان
صدور کد رهگیری ۳.۷ میلیون معامله در سامانه خودنویس
بهره‌برداری از طرح توسعه میدان گازی توس با فرمان رئیس‌جمهوری
تبدیل بیش از ۷۰ درصد اراضی پادگان ۰۶ پایتخت به پارک عمومی
مجموعه آثار« میرزاحسن رشدیه» گامی در جهت تعلیم و تربیت
صنایع یزد تا ۱۴۰۶ موظف به تأمین آب از منابع غیرمتعارف شدند
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است
جدال حساس نساجی و شهرداری نوشهر در شهرآورد مازندرانی ها
برگزاری جشنواره غذا در دبیرستان معصومیه شهر بایگ
ورود معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور
آغاز عملیات اجرایی تکمیل رینگ حاشیه‌ای شهر یزد
ساخت ۶۴ مدرسه طبق الگوی مدرسه دارالفنون در هر استان
«نیم نگاه»، در رادیو سلامت
هوای سالم مشهد در بیستمین روز بهمن
بهره برداری از ۱۲۰ طرح اقتصادی و عمرانی در الیگودرز
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه منتهی به تهران در ۲۰ بهمن
جای خالی یک پسر
برگزاری چهل‌ویکمین جشنواره موسیقی فجر کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)