• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۳۲۷۲۴
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۸
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

«شرکت‌های دانش بنیان» دولت‌های کوچک فناوری هر کشور

بگفته عضو کمیته فنی مالکیت فکری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: تعداد اختراعات یک قاره، کشور، استان، شهر، دانشگاه و نهایتا یک شرکت فناور یا دانش بنیان نشان دهده میزان فناورانه بودن آن شخص حقوقی است.

«شرکت‌های دانش بنیان» دولت‌های کوچک فناوری هر کشوربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عضو کمیته فنی مالکیت فکری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شاخص بین المللی فناوری در تمام کشور‌های دنیا مبحث اختراع است یعنی تعداد اختراعات یک قاره، کشور، استان، شهر، دانشگاه و نهایتا یک شرکت فناور یا دانش بنیان نشان دهده میزان فناورانه بودن آن شخص حقوقی است.
 
میلان نورانی افزود: دولت و دانشگاه‌ها نیز به عنوان شرکت‌های دانش بنیان قلمداد شده و به عنوان بزرگ‌ترین مجموعه‌هایی که از یک نیروی متخصص و نخبه بهره‌مند هستند، بحث به آن‌ها نیز تعمیم داده می‌شود تا دولت با این تفکر رویکردی جدید و متفاوت به بدنه نخبگانی خود داشته باشد.
 
به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، وی گفت: در بررسی کشور‌های پیشرفته و ثروتمند دنیا متوجه می‌شویم بیست کشور اول دنیا در دو شاخص علمی و فناوری یعنی مقاله و ثبت اختراع همزمان در صدر هستند یعنی قدرت‌های مالی و فناوری دنیا همزمان در دو موضوع علمی و فناوری خود را تقویت کرده‌اند. جالب‌تر این‌که کشور‌های قدرتمند نظامی جهان نیز عمدتا در همین باشگاه بیست‌تایی قرار دارند، طبیعی هم هست که وقتی دو بال علمی و فناوری کشوری قدرتمند باشد، به سادگی جنبه‌های نظامی خود را نیز تقویت کند.
 
آقای نورانی گفت: این «کشور‌های دانش‌بنیان» که پایداری توسعه همه جانبه خود را مدیون شرکت‌های دانش بنیان هستند، به اهمیت رشد فناوری و اختراع در خاک خود واقف‌اند و به هر شکل ممکن نسبت به تقویت و تثبیت آن در کشور خود و زیر مجموعه‌های آن اعم از دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان اقدام می‌کنند.
 
وی افزود: در این فرصت با بررسی جایگاه کشور خود در دو شاخص فناوری و علمی می‌پردازیم و مشاهده می‌کنیم با افتخار و غرور چندین سال جزو ۲۰ کشور جهان در شاخص علمی و تولید مقاله هستیم و سال گذشته کشور پانزدهم دنیا از نظر تولید علم بودیم آن‌هم در شرایط ناجوانمردانه تحریم و بحران کرونا. وقتی جایگاه فناوری و تعداد ثبت اختراعات ملی خود را بررسی می‌کنیم متوجه می‌شویم به هیچ عنوان قدرتمند و موفق عمل نکرده ایم. این ضعف در شاخص فناوری (که در شرکت‌های دانش بنیان نیز وجود دارد) می‌تواند نگران کننده باشد، ولی به هیچ عنوان ناامید کننده نیست چرا که می‌توان به سادگی از آن به عنوان چراغ راه آینده جهت تقویت حوزه فناوری استفاده کرد.
 
بگفته عضو کمیته فنی مالکیت فکری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با توجه به این‌که تفسیر فوق متناقض با شاخص‌های پیشرفتگی دنیا است به مثال قابل لمس کشور چین اکتفا می‌کنیم چرا که چین نیز در زمان نوزادی خود (از نظر علمی و اقتصادی) رشد کمی در حوزه فناوری داشت و متکی به فناوری‌های وارداتی خود بود به حدی که شرکت‌های آمریکایی از چین به عنوان خانه دوم خود یاد می‌کردند و نوعی حس تملک نیز داشتند.
 
آقای نورانی افزود: کشور چین با شتاب گرفتن در حوزه اقتصاد کم کم به سمت حفاظت از دارایی‌های خود از طریق مالکیت فکری و ثبت اختراع آمد. در حال حاضر کشور چین بزرگ‌ترین تولید کننده مقالات و اختراعات دنیا است و این الگو می‌تواند با وضعیت علمی خوب ایران دور نمای بسیار روشن و گرمی را برای دولت و دولتمردان ایجاد کند.
 
وی گفت: شرکت‌های دانش بنیان «دولت‌های کوچک فناوری» هر کشوری هستند و باید به مقوله شاخص فناوری خود توجه داشته باشند باید برای این شاخص مانند دولت و کشور چین برنامه صعودی چند ساله داشته باشند. برای سال‌های آتی خودهدف کمی تعیین کنند و خود را مقید به رسیدن این اهداف بدانند مگر نه در دراز مدت دچار بحران‌های فناورانه قابل پیش بینی و غیر قابل پیش بینی خواهند شد. سکون و تنبلی در این نقطه می‌تواند امنیت دارائی‌های نامشهود این شرکت‌ها را بسیار آسیب پذیر و حتی نابودی آن‌را تضمین کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش عیار چغندر تولیدی به بیش از ۱۷ درصد در چهارمحال و بختیاری
بستری شدن بیماران با علائم کووید و آنفولانزا در سمنان
صدور هشدار نارنجی آلودگی هوا برای استان تهران
پیروزی های کشور نشان قدرت و اراده ملت ایران است
اختصاص ۸۴ هزار میلیارد ریال برای جاده‌های بین مزارع
وزنه برداری جام فجر؛ مدال نقره و برنز دسته ۹۴ کیلوگرم برای ایران
کاروان سلامت در شهر سورمق شهرستان آباده
هشدار نارنجی آلودگی هوا برای برخی از شهر‌های صنعتی
نمایش ظرفیت ها
اعتماد به آمریکا بزرگ‌ترین خطای راهبردی است
فینال فصل دوم مسابقه بزرگ «۱۰۰»؛ امشب 
شناور راهبردی کردستان در خلیج فارس به آب انداخته شد
اطلاعیه قطع آب برخی سایت‌های شهرک پیامبر اعظم شهر بندرعباس
تاکید امام جمعه خوی بر عزت ملی اقتدار نظامی و پیشرفت علمی ایران
امام جمعه مهاباد: اطاعت از فرامین رهبری جامعه اسلامی را به سرمنزل مقصود می‌رساند.
بانوی همدانی صاحب نشان برنز دو صحرانوردی قهرمانی نوجوانان کشور
برخورد مرگبار موتور سیکلت و خودرو در محور مشهد-میامی
تاکید استاندار آذربایجان شرقی بر تامین اقلام اساسی
گرامیداشت هفته بسیج در خوی
قبرستان نو قم به باغ مزار و پارک عمومی تبدیل می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)