• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۳۴۶۰۱
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۸
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

تولید ۳۲۳ میلیون عدد تخم چشم زده ماهی در کشور

معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران، از تولید ۳۲۳ میلیون عدد تخم چشم‌زده ماهی در ۵۰ مرکز تکثیر در کشور خبر داد و گفت: این میزان تولید ۶۱ درصد نیاز کشور را تامین می‌کند.

تولید ۳۲۳ میلیون عدد تخم چشم زده ماهی در کشوربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهدی شکوری درباره وضعیت تولید تخم چشم‌زده در کشور گفت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۵۰ مرکز تکثیر در ۱۲ استان کشور موفق به تولید ۳۲۳ میلیون عدد تخم چشم‌زده ماهی شدند که این میزان تولید ۶۱ درصد نیاز کشور را تامین می‌کند و بقیه از مسیر واردات تامین خواهد شد.
شکوری افزود: از ۳۲۳ میلیون عدد تخم چشم‌زده تولید شده در کشور، ۲۷۹ میلیون عدد (۸۶ درصد) تخم تمام ماده، ۳۹ میلیون عدد (۱۲درصد) تخم معمولی و ۵ هزار عدد (۲ درصد) تخم تریپلوئید ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان تولید شده است.
معاون توسعه آبزی‌پروری خاطرنشان کرد: براساس برنامه تحولی، میزان تولید ماهیان سردابی در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۱۲ هزار تن خواهد بود که برای تامین بچه‌ماهی مزارع سردابی کشور در سال جاری، نیاز به ۵۳۰ میلیون عدد تخم چشم زده پیش‌بینی می‌شود.
این مقام مسئول در ادامه به برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت سازمان شیلات ایران برای افزایش کیفیت تخم چشم‌زده داخلی و کاهش وابستگی به واردات اشاره کرد و گفت: در بحث اقدامات کوتاه‌مدت به‌منظور افزایش تولید تخم چشم‌زده باکیفیت در مراکز تکثیر داخلی، تفاهم‌نامه‌های همکاری با مراکز علمی دانشگاهی کشور برای توانمندسازی مراکز تکثیر و تولید تخم چشم‌زده ماهی، با هدف تولید تخم تمام ماده، که رشد بیشتری نسبت به تخم معمولی دارد، امضا شد.
شکوری ادامه داد: با همکاری علمی دانشگاه صنعتی اصفهان از سال ۱۳۹۵، با استفاده از نر‌های تغییر جنسیت داده در پنج مرکز تکثیر کشور، تخم تمام ماده در ایران تولید شده است و به تدریج در سایر مراکز تکثیر کشور نیز، تخم تمام ماده جایگزین تخم معمولی خواهد شد.
شکوری به امضای تفاهم‌نامه همکاری با پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: در چارچوب این تفاهم‌نامه، مقدمات لازم برای مساعدت علمی به بخش خصوصی و انتقال دانش فنی و فناوری‌های روزآمد تولید تخم چشم‌زده ماهی با کیفیت انجام خواهد شد.
این مقام مسئول افزود: همچنین دو مرکز تکثیر تمندر در استان لرستان و مرزن قزل در استان مازندران، با همکاری کشور فرانسه در حال تولید تحت لیسانس تخم چشم‌زده تمام ماده در داخل کشور هستند، مجموع تولید این دو مزرعه، حدود ۷۰ میلیون عدد تخم چشم‌زده ماهی است. همچنین مزرعه قزل دانش نهاوند استان همدان با ظرفیت ۲۰۰ میلیون عدد تخم در حال راه‌اندازی و وارد شدن به چرخه تولید تخم چشم‌زده است.
معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران تصریح کرد: اقدامات بلندمدت نیز از سال ۱۳۹۵ با اجرای پروژه بهبود ژنتیکی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در جمهوری اسلامی ایران آغاز و برنامه اصلاح نژاد ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان توسط سازمان شیلات با همکاری سازمان بین‌المللی فائو در قالب برنامه همکاری tcp، در کشور تدوین و در مرکز شهید باهنر کلاردشت و با همکاری اتحادیه سردابی کشور اجرا خواهد شد.
شکوری همچنین از برنامه عملیاتی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با هدف خودکفایی در مولدسازی و تولید تخم چشم‌زده ماهی قزل‌آلا خبر داد و اعلام کرد: این برنامه به‌منظور خودکفایی کشور در تامین تخم چشم زده ماهی قزل‌آلا تدوین و مرکز اصلاح نژاد شهید مطهری یاسوج، به منظور انجام این پروژه با بودجه دولتی در حال تجهیز است، با شروع برنامه طی شش سال، کشور از واردات تخم ماهی بی‌نیاز خواهد شد.
به گفته شکوری، در حال حاضر گونه‌های عمده و تجاری ماهیان پرورشی کشور عبارتند از ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان، کپور معمولی، کپور ماهیان چینی (کپور علف‌خوار، کپور نقره‌ای، کپور سرگنده)، خاویاری (فیل ماهی، تاس‌ماهی، سیبری، استرالیاد)، تیلاپیا، میگوی آب شیرین، میگوی پاسفید غربی (وانامی) سی‌باس، و ماهیان زینتی؛ همچنین سازمان شیلات ایران برنامه‌ریزی برای اهلی‌سازی گونه‌های بومی کشور و پرورش ماهیان آزاد دریای خزر، سفید دریای خزر، سوف، هامور، سوکلا، بنی، شیربت، کتان، و غنزه را در دست دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیش از ۱۶ هزار مورد پایش دما و مصرف گاز ادارت گیلان
آغاز تدارکات رسمی برای میزبانی مازندران از رئیس‌جمهور و هیئت دولت
نسخه علمی برای درمان آسیب‌های اجتماعی
مسیر ورزش کشور برای سالی سرنوشت ساز
استقبال سازمان ملل از گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا
شرایط اقلیمی بوشهر فرصتی مناسب برای رونق کشت گل نرگس
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق گرمسار
ساپینتو: به اشتباهات خودمان باختیم
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ شکست استقلال مقابل الحسین
قدردانی معاون اول رئیس جمهور از وزیر ارشاد برای برگزاری جشنواره‌های فجر
تولید سرامیک‌های سکوریتی با فناوری نانویی ایرانی
قیام تبریزی‌ها، ضربه قاطع بر پیکر رژیم ستمشاهی
روایت‌های شهدای حادثه تروریستی حرم حضرت شاهچراغ (ع)
پیش‌بینی جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق کشور
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ بهمن
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
افزایش بازه زمانی نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری جشن تکلیف دانش‌آموزان دختر در خسروشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
ارتش برای مقابله با دشمن آماده است
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
پزشکیان: نیرو‌های انتظامی مایه عزت و امنیت کشورند
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مشخص شدن نخستین حریفان ایران قبل از جام جهانی ۲۰۲۶
درخشش قصه‌گویان خوزستانی در بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی
عراقچی: فضای سازنده‌تری در مذاکرات ژنو وجود داشت
نشست پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴
مراسم تشییع پیکر زنده یاد عنایت الله بخشی
آغاز ناپایداری هوا از روز چهارشنبه در استان زنجان
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۹ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۴ نظر)
آگهی مزایده عمومی فروش خانه‌های سازمانی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
ضرورت شفاف‌سازی و گفت‌وگو درباره واقعیت‌های اجتماعی  (۱ نظر)