• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۳۷۹۴۱
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۵

قیچی باستانی ۲۳۰۰ ساله ای که هنوز تیز است

این قیچی‌های باستانی، ابزار‌های چند منظوره‌ای بودند که برای کوتاه کردن مو یا بریدن منسوجات یا کوتاه کردن موی دام‌ها استفاده می شده اند.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، باستان شناسان آلمانی طی عملیات حفاری در شهر مونیخ، یک قیچی باستانی را کشف کردند که به خوبی حفظ شده و تیزی تیغه‌های آن به حدی است که هنوز هم می‌تواند اجسام مختلفی را برش دهد. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد این قیچی حدود ۲ هزار و ۳۰۰ سال قدمت دارد.
قیچی باستانی ۲۳۰۰ ساله ای که هنوز تیز استباستان شناسان اداره حفاظت از بنا‌های تاریخی ایالت باواریا در کشور آلمان در سایت حفاری که ابتدا توسط یک تیم خنثی سازی بمب با هدف شناسایی مهمات باقی مانده از جنگ جهانی دوم مورد کاوش قرار گرفته بود، به یک سازه چوبی مدفون برخورد کردند که معلوم شد یک مقبره متعلق به قرن سوم یا دوم قبل از میلاد است. این دوره تاریخی مقارن با زمانی بود که سلت‌ها قبل از دفن بقایای خود و دارایی‌های خود در گودال ها، مردگان خود را می‌سوزاندند.

سلت‌ها یک قوم اولیه هند و اروپایی بودند که در بیشتر مناطق اروپای غربی پراکنده شده و از قبایل و گروه‌های متفاوت تشکیل شده و در بخش هاییاز جزایر بریتانیا تا شمال اسپانیا ساکن بودند. در بسیاری از موارد، این اقوام مختلف جذب امپراتوری روم شدند و به شاخه‌هایی تبدیل شدند که ما امروزه بریتانیایی ها، گل ها، بوئی‌ها، گالاتی‌ها و سلتیبری‌ها می‌نامیم.

سلت‌ها اعتقاد عمیقی به زندگی پس از مرگ داشته و به همین دلیل شیوه‌های تدفین مختلفی را مورد استفاده قرار می‌دادند. به همین دلیل مقابر سلتی دارای آثار ارزشمندی بوده و تیم باستان شناسان آلمانی نیز در این قبر جدیدا کشف شده آثار متعددی همچون شمشیر خم شده، بقایای یک سپر، نوک نیزه، تیغ و نازک نی انسان را کشف کردند. دلیل خم بودن شمشیر احتمالا این است که سلت‌ها در هنگام مرگ یک جنگجو، شمشیر وی را حرارت داده و خم می‌کردند و سپس در کنار فرد متوفی قرار می‌دادند.

به باور باستان شناسان احتمالا دلیل عمل فوق، این است که ارزش شمشیر را از بین برده و غارتگران را از کندن قبر منصرف کنند، زیرا شمشیر خم شده ارزشی نداشته است.

قیچی باستانی ۲۳۰۰ ساله ای که هنوز تیز است

از طرف دیگر، نابودی شمشیر ممکن است اهداف نمادینی داشته باشد که به صاحب متوفی آن اجازه می‌دهد تا در زندگی پس از مرگ از آن استفاده کند. در نهایت، این عمل می‌تواند شاهدی بر انجام یک اقدام احتیاطی خرافی در برابر بازگشت مردگان به دنیای زندگان باشد.

به باور باستان شناسان، مهمترین شیء کشف شده در این قبر، قیچی همراه این اشیا است. این قیچی به قدری خوب حفظ شده که هنوز تیز بوده و دارای درخشندگی است. این قیچی‌های باستانی، ابزار‌های چند منظوره‌ای بودند که می‌توانستند برای کوتاه کردن مو یا بریدن منسوجات یا کوتاه کردن موی دام‌ها استفاده شوند.

پروفسور ماتیاس فایل، سرپرست این عملیات کاوش، آثار شناسایی شده را بسیار خاص دانسته و در بیانیه‌ای توضیح می‌دهد که این قیچی‌ها نه تنها هنر و صنعت قابل توجهی را نشان می‌دهند، بلکه شرایط سالم آن‌ها همچنین چشم اندازی شگفت‌انگیز از گذشته ارائه می‌دهد. این قیچی حدود ۲۳۰۰ سال قدمت دارد و امروزه هم می‌توان از آن استفاده کرد.

مترجم: احسان محمدحسینی
منبع: iflscience

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ماجراجویی نظامی در کارائیب، باتلاق سیاسی ترامپ
بازشدن پای رئیس جمهور صربستان به پرونده سافاری سارایوو
تداوم تخلفات در نبود نظارت
گام جدید واشنگتن علیه کاراکاس
تاکید بر مشارکت حداکثری و برگزاری انتخاباتی امن در تهران
نائب قهرمانی عبدی در رقابت‌های کشتی همبستگی کشور‌های اسلامی
رای گیری در کنگره آمریکا برای انتشار پرونده آپستین
احداث ۱۵ مدرسه برای کاهش تراکم دانش آموزان در لرستان
اجرای بیش از ۳ هزار برنامه همزمان با هفته بسیج در آذربایجان‌شرقی 
تشکیل شورای پیشرفت در ۷۲ محله کرمان
فوتسال دانش‌آموزان جهان؛ برتری قاطع پسران ایران مقابل صربستان
استفاده دولت انگلیس از کودکان با عنوان اصلاحات در نظام پناهجویی
وزارت دفاع انگلیس در جستجوی محل‌های مناسب برای مهمات سازی
معرفی تیم‌های برتر رویداد «امید» رفسنجان
اجرای برج‌نگاره «قهرمان» بر بدنه برج آزادی
برگزاری سالگرد قتل عام وکووار در کرواسی
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
­بازی‌های همبستگی اسلامی؛ مردان بسکتبال سه‌نفره ایران نتیجه را واگذار کردند
حقوق مالکانه معادن نباید در هزینه‌های جاری دولت مصرف شود
بازگشت سهم ۱۵ درصدی استان کرمان از درآمد معادن؛ زمینه ساز توسعه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
سامانه‌ای برای بارگذاری اسناد قولنامه‌ای راه اندازی می‌شود
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
آیین تکریم و معارفه مدیرکل استاندارد استان همدان
اعتراف تاریخی ترامپ
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
واکنش‌ها به یک انتصاب
پیگیری یک وعده
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)