• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۴۱۹۹۲
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۴
اجتماعی » حقوقی و قضایی

همایش بین المللی حقوق بشر در تهران

نقض اصل برائت دادگاه سوئد در پرونده حمید نوری / تماس‌ها با نوری همچنان قطع است

همایش بین المللی حقوق بشر در تهرانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما همایش بین‌المللی حقوق بشر با محوریت «منافقین، خاونین دیروز، شاکیان»، روز یکشنبه، ۱۷ اردیبهشت، با حضور کارشناسان، اساتید دانشگاه و خانواده حمید نوری برگزار شد.

در ابتدای این نشست «محمد مهدی اسلامی»، تاریخ پژوه و محقق، با اشاره به روند بازداشت و محاکمه حمید نوری در سوئد، به تشریح فعالیت‌های برخی نهاد‌های ضد ایرانی پرداخت.

وی با اشاره به اینکه برخی شاکیان در پرونده حمید نوری به قدری سازماندهی شده هستند که اظهارات آن‌ها مشابه است و این افراد حتی اجازه حضور در استکهلم را ندارند، اظهار کرد: با افرادی در این پرونده مواجه هستیم که صلاحیت شکایت ندارند، چون خود آن‌ها تروریست و خائنین دیروز هستند.

این تاریخ پژوه، با نام بردن از برخی شاکیان پرونده «حمید نوری»، گفت: آن‌ها حتی در دادگاه ابایی از بیان سابقه خود ندارند و قاضی هم سوالی از آن‌ها نمی‌پرسد که نظرشان درباره ترور‌هایی که مرتکب شده‌اند، چیست.

«اسلامی»، بیان کرد: آخرین نمونه فعالیت ضد ایرانی گروهک تروریستی منافقین به تازگی انجام شده که این گروهک اعدام سرکرده گروهک تروریستی حرکه النضال را محکوم و به حمایت از او پرداختند.

در ادامه این نشست «مهدی مومنی» از اساتید حقوق دانشگاه تهران به نقد حقوقی دادگاه استکهلم پرداخت و گفت: پرونده «حمید نوری» از ابعاد حقوقی قابل نقد است و وکلای وی حتما به این موارد در روند تجدید نظر توجه می‌کنند.

به گفته وی، یکی از نکاتی که جزء «استاندارد» و «بلاشک» در دیوان کیفری بین المللی به شمار می‌رود، اصل برائت است

این استاد حقوق می‎گوید: رای پرونده «حمید نوری» را که می‎خوانید می‌بینید که اصل برائت در جای جای آن نقض شده است؛ بر اساس این اصل، فرض بر این است که همه افراد بی‌گناه هستند تا زمانی که به طور قاطع فرد، در محکمه صالح گناهکار شناخته شود.

به گفته وی، حکم دادگاه بدوی نشان می‌دهد که اصل برائت زیر پا گذاشته شده و اساس آن کیفرخواست صادر شده است و دادگاه سوئد چشم بسته به کیفرخواست استناد کرده است.

«مومنی»، همچنین اظهار کرد: در طول دادگاه سوئد به طور پیوسته بر این کیفرخواست استناد و از آن دفاع شده است؛ در اسناد بین المللی اصل برائت مورد تصریح قرار گرفته است.

همچنین «جعفری»، استاد حقوق دانشگاه و وکیل پرونده «حمید نوری»، ضمن اشاره به شرایط حقوقی پرونده مذکور، گفت: از موارد اتهامی منتسب به «حمید نوری»، ۲ عنوان اتهامی وجود دارد؛ در بحث دادرسی منصفانه، دادگاه سوئد خود از ناقضان است و در این پرونده ۲ روز قبل از ورود «حمید نوری» حکم بازداشت صادر شده و وی به محض ورود به سوئد بازداشت می‌شود و سپس وارد مرحله تحقیقات می‌شوند.

این وکیل دادگستری، تاکید کرد: «حمید نوری» در سفر به سوئد به نحوی ربوده می‌شود؛ باید دستکم به کنسولگری ایران این موضوع را اطلاع می‌دادند.

«جعفری»، همچنین ادامه داد: در دادگاه محلی سوئد بسیاری از اصول رعایت نشده و به صورت یکسویه دادستان این کشور به نحوی به صورت شاکی وارد می‌شود؛ علاوه بر این آن‌ها در ایران تحقیقاتی به عمل نیاوردند.

وکیل «حمید نوری»، با اشاره به اینکه سوئد نگاهی سیاسی به پرونده دارد، گفت: حدود صد و یک جلسه دادگاه تاکنون برگزار شده و شاید گفته شود که با توجه به تعدد جلسات، دادگاه حقوق متهم را رعایت کرده، اما تنها ۲۰ ساعت به آقای نوری برای دفاع اختصاص یافته است و حتی ادله‌ای که دادستان بر آن‌ها متکی است محل اشکال است.

وی افزود: مستندات از اظهارات اعضای منافقین است که شاکیان این پرونده هستند و تحقیقات مستقلی صورت نگرفته است؛ حتی در خصوص ترجمه رای هم «حمید نوری» از حق خود محروم شد و طرف سوئدی مترجمانی قرار داد که قادر به بیان موارد اتهامی نبودند.

وکیل «حمید نوری»، همچنین اضافه کرد: از دیگر موارد نقض حقوق حمید نوری می‌توان به نقض موارد حقوق بشری مانند شکنجه و خشونت پلیس اشاره کرد.

«مجید نوری»، فرزند «حمید نوری» نیز در این همایش، گفت: تماس‌ها با پدرم قطع است و در مجموع شاید توانسته‎ایم ۱۰ ساعت با پدرم ملاقات کنیم.

وی با بیان اینکه در آغاز ۲۵ ماه پدر را ندیدیم، اظهار کرد که سوئد اجازه انتخاب وکیل را نداد و با دروغ و کار رسانه‌ای این موارد را وارونه جلوه داده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
لزوم مدیریت مصرف انرژی برای تبدیل قم به الگوی کشور
هنر پلی برای صلح و همدلی و مقابله با صداهای تفرقه‌افکن است
استقبال مردم بیضا از فوتبالیست بیضایی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
۲ هزار دستگاه آمبولانس بین دانشگاه‌های علوم پزشکی توزیع می‌شود
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
مهار آتش‌سوزی در مراتع روستای چراغ‌تپه تکاب
اسکان موقت ۱۷ خانواده قمی در اثر حمله رژیم صهیونیستی
فوتبال لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ استقلال یک، الوصل صفر (نیمه نخست)
سفر معاون اجرایی رئیس‌جمهور به عسلویه
طرح ویژه برخورد با تخلفات حادثه‌ساز در معابر شهری گیلان
مهار حریق در جنگل ابر شاهرود
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
کاهش مصرف سوخت با تولید موتورهای هیبریدی
بازسازی ۱۰۲ واحد مسکونی آسیب دیده در جنگ تحمیلی دوازده روزه در قم
 فرهنگ بسیجی امروز محور ایستادگی ملت‌ها در برابر نظام سلطه است
خبر‌هایی از بزرگداشت شهدای گمنام و دفاع مقدس
مشکل خرده‌فروشان آمریکایی در تامین کالا به دلیل تعرفه‌های ترامپ
قاچاق با کارت سوخت شخصی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مدارس سمنان غیر حضوری شد
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)