• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۴۲۱۲۳
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۷
علمی و فرهنگی » حج و زیارت

اعزام زائران اهل سنت از ۱۱ استان کشور به حج ۱۴۰۲

مدیراهل سنت بعثه مقام معظم رهبری از اعزام زائران اهل سنت از ۱۱ استان کشوردر قالب ۶۶ کاروان به سفر معنوی حج خبر داد.

اعزام زائران اهل سنت از ۱۱ استان کشور به حج ۱۴۰۲به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام هادی اکبری با تاکید بر این که «حج» برای همه عالم بشریت است، گفت: همانطور که در قرآن کریم نیز تاکید شده «حج» متعلق به همه مردم جهان است و مناسک آن هم برای همه به یک صورت وضع شده است، حج باعث هدایت همه بشریت است و از این جهت از اهمیت فوق العاده‌ای برای مردم جهان برخوردار است و رنگ، قوم، نژاد و ملیت تاثیری ندارد و همه در پیشگاه خدای بزرگ یکی هستند.

مدیر اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به حضور زائران اهل سنت در حج ۱۴۰۲ گفت: ما هر سال حدود ۱۰ هزار زائر اهل سنت داریم که عازم سرزمین وحی می‌شوند.

وی با اشاره به حضورپیروان مذاهب شافعی و حنفی در ایران ادامه داد: هر چند مذاهب دیگری هم در ایران زندگی می‌کنند و در حج هم حضور دارند، اما تعداد عمده زائران را این دو مذهب تشکیل می‌دهند که از استان‌های مختلف عازم عربستان خواهند شد.

حجت الاسلام هادی اکبری در مورد استان‌هایی که کاروان هایشان را به حج اعزام خواهند کرد نیز  افزود: برای حج امسال ۱۱ استان زائران اهل سنت را ساماندهی کرده اند که در قالب ۶۶ کاروان به این سفر معنوی مشرف خواهند شد.


وی درباره ترکیب کاروان‌های اعزامی از استان‌های مختلف نیز گفت: استان گلستان با ۱۴ کاروان بیشترین زائر اهل سنت را در این سفر خواهد داشت و استان‌های گیلان و فارس هم با یک کاروان در حج حضور پیدا می‌کنند.


مدیر اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری در پاسخ به این پرسش که آیا برای حج امسال هم کاروانی مشترک از زائران اهل تسنن و اهل تشیع خواهیم داشت، گفت: در استان گیلان یک کاروان خواهیم داشت که مشترک است و برای آن یک روحانی اهل سنت و یک روحانی شیعه در نظر خواهیم گرفت.

وی ادامه داد: از مجموع بیش از ۸۷ هزار نفری که امسال از کشورمان عازم سرزمین وحی خواهند شد حدود ۱۰ درصد زائران اهل سنت هستند که تعدادشان نسبت به سال‌های گذشته تغییر محسوسی نداشته است.


حجت الاسلام اکبری به اقدامات صورت گرفته در حوزه آموزش برای زائران اعزامی اشاره کرد و گفت: اتفاق جدیدی که امسال رقم خورده این است که در کنار آموزش‌ها و کلاس‌هایی که برای زائران برگزار کردیم، همه روحانیون اعزامی نیز در یک دوره بازآموزی شرکت کردند و آزمون‌هایی را پشت سرگذاشتند تا سطح علمی و دانش آن‌ها سنجیده شود.


مدیراهل سنت بعثه مقام معظم رهبری  با بیان این که تعداد ۱۱۰ نفر از روحانیون، معین و معینه‌ها برای اعزام انتخاب شدند، در مورد کاروان‌های مدینه قبل و مدینه بعد نیز گفت: ۳ یا ۴ کاروان مدینه قبل هستند و ۶۲ کاروان هم مدینه بعد خواهند بود. این اتفاق به ما به عنوان عوامل اجرایی کمک می‌کند که بتوانیم با تمرکز بیشتر خدمات دهی بهتری به زائران داشته باشیم.

حجت الاسلام اکبری  به «شورای افتاء» نیز اشاره کرد و گفت: این شورا در طول سال فعال است و ۱۲ نفر از علمای طراز اول اهل سنت عضو آن هستند. آن‌ها در طول سال جلسات و نشست‌های مختلفی را دارند و مسائل پیچیده و مواردی را که مورد اختلاف است، بررسی می‌کنند و در نهایت نتایج تحقیقات آن‌ها در قالب کتاب، کتابچه و جزوه چاپ و در اختیار زائران قرار می‌گیرد.


وی ادامه داد: در ایام حج هم چند روحانی حنفی و شافعی در بعثه مقام معظم رهبری مستقر می‌شوند تا به سوالات و ابهامات زائران پاسخ دهند. برای سفر به عربستان هم یک روحانی حنفی و یک روحانی شافعی به عنوان شورای افتاء در مکه و مدینه مستقر خواهند شد تا در خدمت زائران باشند.


حجت الاسلام اکبری درخصوص برنامه‌های آموزشی زائران نیز گفت: دستورالعمل‌هایی در این مورد ابلاغ شده است که برگزاری ۱۲ جلسه آموزشی شامل آن می‌شود. این جلسات با هماهنگی مدیران کاروان‌ها از قبل ماه مبارک رمضان در استان‌ها آغاز شده و خوشبختانه روند بسیار خوبی دارد و تا زمان اعزام دوره‌ها کامل خواهد شد.

وی تاکید کرد: البته این آموزش‌ها در ایران است و از آنجایی که زائران قبل از شروع اعمال حج هم فرصت دارند به صورت روزانه برنامه‌هایی را برای آن‌ها خواهیم داشت.


مدیراهل سنت بعثه مقام معظم رهبری نقش روحانیون در تحول معنوی زائران را پررنگ دانست و گفت: امور معنوی کاروان‌ها و تحول روحی زائران بر عهده روحانیون است. اگر خوب عمل کنند این تحول به وجود می‌آید و سفر به سفری معنوی تبدیل می‌شود.

حجت الاسلام اکبری با بیان این که اعمال حج بین اهل سنت و شیعیان مشترک است خاطرنشان کرد: روحانیون باید تلاش کنند با دادن علم و آگاهی و خداشناسی کاری کنند که زائر وقتی از سفر حج برمی گردد انسان دیگری شود و تحولی در او صورت بگیرد که روی بقیه هم تاثیر بگذارد. این وظیفه خادمان فرهنگی حاضر در حج است که چنین تحولی را در جلسات و نشست‌ها و محفل‌های انس ایجاد کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاسخ قاطع ایران به تهدیدها؛ ناوها را غرق می‌کنیم
محکومیت شدید اقدام جدید رژیم صهیونیستی از سوی مالزی
مروری بر خبرهای ورزشی جمعه اول اسفندماه قزوین
خدمت رسانی ۳۳ خادمیار هرمزی به زائران در قم
افزایش برداشت آب از سد طالقان
زیان ۲۴۰ میلیون دلاری پاکستان در پی بسته ماندن گذرگاه تورخم
آغاز عملیات شانه‌سازی آزادراه کرج قزوین
توسعه پرداخت با گوشی همراه در مالزی
تولید حدود ۲ و نیم میلیون متر مربع فرش دستباف در ۱۰ ماهه ۱۴۰۴
ثبت‌نام ۶۰۹۷ داوطلب شورا‌های روستایی در استان مرکزی؛ حد نصاب همه روستا‌ها تکمیل شد
بازداشت خبرنگار دویچه وله آلمان در ترکیه
گفت‌و‌گو نخست وزیر پاکستان با وزیر خارجه آمریکا درباره تحولات غزه
برگزاری همایش پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در حاجی آباد
رقابت ۷۰۰ دانش‌آموز در مسابقات قرآن و عترت لامرد
قطع موقت گاز در سه روستای شهرستان بویراحمد
قره‌تاج در مناطق مرزی سردشت به شکوفه نشست
اهدا جهیزیه به زوج‌های بسیجی در میناب
گذشت اولیای دم از قصاص
اختصاص ۴۶۵۰ میلیارد تومان برای توسعه اشتغال و خدمات روستایی در کرمان
استخر نیمه کاره آبیک در اولویت تکمیل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
صعود چهار نماینده آذربایجان شرقی به مرحله دوم لیگ فوتبال مناطق کشور
یارانه بهمن‌ماه دهک‌های ۴ تا ۹ واریز شد
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر؛ اول اسفند
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
۸۰۰۰ آشپزخانه مهدوی آماده طبخ غذای گرم برای نیازمندان در ماه رمضان
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
از سرزمین چین (۱۰)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)