• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۴۲۹۱۴
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۱
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

اجرای پوشش گیاهی در ۵۰ میلیون هکتار مراتع کشور

معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: طرح تحول و احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه در ۵۰ میلیون هکتار از مراتع کشور اجرایی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسن وحید، معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اهداف کلی و اثر بخشی این طرح را توانمندسازی و بهبود معیشت بهره برداران مرتع و جوامع بومی، بهبود شاخص‌ها و کارکرد‌های مراتع در مدت اجرای طرح شامل افزایش تولید علوفه، استحصال آب حدود یک هزار و ۴۳۷ میلیون مترمکعب، حفظ خاک و کاهش فرسایش به میزان ۲۶۳ میلیون تن در مدت اجرای طرح و ارتقای بهره وری با استفاده از ظرفیت و پتانسیل‌های بالقوه اکوسیستم‌های مرتعی عنوان کرد.

او افزود: آبخیزداری، مدیریت منابع زیستی یک آبخیز با تاکید بر آب، خاک و پوشش گیاهی به نحوی که به بهترین وجه اهداف مدیریت را برای بهره برداری مداوم از این منابع برآورده سازد.

معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: تغییرات اقلیمی و شرایط حاکم بر عرصه‌های منابع طبیعی کشور ایجاب می‌کند تا در راستای توسعه پایدار سرزمین به موضوع مهم حفاظت و احیای حوزه‌های آبخیز بیش از پیش پرداخته شود.

وحید ادامه داد: در دهه‌های اخیر فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوانداری نقش موثری در بهبود و پایداری منابع آب و خاک، احیای پوشش گیاهی و مدیریت مخاطرات طبیعی در مناطق مختلف کشور داشته و این مهم مورد اقبال عمومی و مسئولان نظام قرار گرفته است.

او اقدامات آبخیزداری در بخش مکانیکی را شامل ایجاد بندخاکی، پخش سیلاب، احداث بند‌های رسوبگیر سنگی ملاتی، گابیونی، خشکه چین، بخش بیومکانیکی را شامل سکو بندی، تراس بندی، بانکت بندی در اراضی شیبدار، عملیات‌های بیولوژیکی را شامل نهالکاری، بذرکاری، کپه کاری، علوفه کاری و بخش مدیریتی و حفاظتی را شامل تسهیل گری و ترویج آبخیزداری و منابع طبیعی، حفاظت و قرق، مدیریت چرا و ساماندهی چرای دام، دیده بانی و اطفاء حریق دانست.
اجرای پوشش گیاهی در ۵۰ میلیون هکتار مراتع کشور
معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: مجموع سطوح مطالعه و اجرای عملیات آبخیزداری در کشور شامل مطالعات تفصیلی – اجرایی ۴۱ میلیون هکتار است.

وحید اضافه کرد: اجرای عملیات آبخیزداری در برنامه ششم توسعه با پیش بینی ۱۰ میلیون هکتار بوده که تا پایان سال جاری۶۳ درصد آن اجرا می‌شود که سطح مطالعه آماده اجرا حدود ۱۸ میلیون هکتار است.

وی مهمترین اثرات اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری در مدیریت آب و خاک ظرف یک سال گذشته را شامل کنترل فرسایش خاک به میزان ۹ تن در هکتار، کنترل رسوب، استحصال آب به میزان ۷۰۰ متر مکعب در هکتار، افزایش تولید ۱۲۰ کیلوگرم علوفه در سال، ترسیب کربن بیش از ۳۰ تن در هکتار، افزایش آب دهی قنوات ۱/۵ تا سه برابر و مدیریت سیلاب و کاهش ۷۰ درصدی خسارت سیل است.

معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بیان کرد: طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری در مدیریت آب و خاک در سطح ۹۰ میلیون هکتار حوزه باقی مانده، با اعتباری معادل ۷۳۹ هزار میلیارد تومان طی ۱۰ سال اجرا می‌شود که ارزش اقتصادی آن ۳ هزار و ۴۹۳ میلیارد تومان خواهد بود.

معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اضافه کرد: طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری در مدیریت آب و خاک در سطح ۹۰ میلیون هکتار حوزه باقی مانده، با اعتباری معادل ۷۳۹ هزار میلیارد تومان طی ۱۰ سال اجرا می‌شود که ارزش اقتصادی آن ۳ هزار و ۴۹۳ میلیارد تومان خواهد بود. وحید، اهداف راهبردی و منافع اقتصادی طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری، مدیریت جامع حوزه آبخیز، استفاده از مشارکت‌های مردمی، نیرو‌های جهادی، خیران و بخش‌های خصوصی فعال در حوز‌های آبخیز، بهبود شاخص‌های پایداری آب، خاک، پوشش گیاهی و معیشت ساکنان حوزه‌های آبخیز به منظور ارتقای سطح بهره وری و استفاده پایدار از منابع، کنترل عوامل تخریب سرزمین شامل سیل، فرسایش خاک، افت آبخوان ها، مقابله با بیابانزایی به منظور ارتقا امنیت غذایی و اجتماعی برشمرد.

او اظهار داشت: ارزش اقتصادی بازاری اجرای عملیات آبخیزداری حاصل از پنج شاخص مهم کنترل فرسایش، مدیریت رسوب، استحصال آب، افزایش تولید علوفه و کاهش خسارت سیل رقمی افزون بر سه هزار و ۴۹۳ میلیارد تومان معادل ۷.۴ برابر هزینه مطالعه و اجرای عملیات‌های آبخیزداری است.

معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در حال حاضر مناطق تحت تأثیر فرسایش بادی بالغ بر ۳۰ میلیون هکتار بوده که از این میزان ۱۴ میلیون هکتار به عنوان کانون بحرانی و خسارت زای فرسایش بادی شناخته شده است.

وحید افزود: خسارت مستقیم وارد بر منابع زیست انسانی از جمله مناطق مسکونی، اراضی کشاورزی، خطوط مواصلاتی، راه آهن، تأسیسات صنعتی و... سالانه بیش از ۶۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.

وی با بیان اینکه اراضی تحت تأثیر فرسایش بادی در سال‌های اخیر حدود یک میلیون هکتار در سال افزایش داشته است، گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه میانگین انجام فعالیت‌های مقابله با بیابان زایی به میزان ۳۰۰ هزار هکتار در هر سال پیش بینی شده است.

معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: برنامه سه میلیون هکتاری کنترل کانون‌های بحرانی فرسایش بادی با رویکرد جهادی و با هدف عبور از بحران خشکسالی و ایجاد توازن در مهار و کنترل کانون‌های بحرانی فرسایش بادی با اعتباری افزون بر ۱۶ هزار میلیارد تومان تدوین شده است.

وحید افزود: رویکرد این برنامه مبتنی بر مردمی سازی فعالیت ها، استفاده پایدار و مؤثر از ظرفیت اجرایی سایر دستگاه‌ها و نهاد‌های مسئول و بهره برداری اقتصادی از پتانسیل‌ها و کالا‌ها و خدمات اکوسیستم مناطق بیابانی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان سیاست‌پژوهی دولت برای مقاوم‌سازی بافت‌های تاریخی کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۴ اسفند ۱۴۰۴
رشد ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
تمدید مهلت استفاده از مشوق کاهش پیش‌پرداخت قراردادهای سرمایه‌گذاری تا پایان اسفندماه
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
ایجاد محدودیت برای درج قیمت در سایت‌های دیوار و شیپور برای مقابله با گرانی در بازار املاک زنجان
ارسال بیش از ۴۵۰ اثر به جشنواره ملی داستان رضوی در لرستان
تصادف مرگبار با دو فوتی و دو مصدوم در بیرانشهر لرستان
دستگیری سارقان طلاجات منازل و اماکن خصوصی در مراغه
اعلام ساعات کاری پایگاه‌های اهدای خون در لرستان
لزوم افزایش آگاهی عمومی در حوزه سلامت روان
آمادگی صداوسیما برای پوشش رسانه ای مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان
دعوت از ۴ دانش آموز دختر با نیاز‌های ویژه در اردوی آماده‌سازی تیم ملی والیبال
ماندگاری هوای گرم و غبارآلود در سمنان
آغاز طرح پژواک در کودکستان‌های چهارمحال و بختیاری
اوقات شرعی اهواز، ۴ اسفند ۱۴۰۴
برتری شناور سازی قشم برابر صنعت نفت آبادان
تمرینات ملی پوشان تکواندو در کیش برای رقابت‌های آسیایی و جهانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
وزش باد و بارش‌های پراکنده در راه لرستان/ پنجم اسفند ۱۴۰۴
داوطلبان رد صلاحیت شده اعتراض خود را ثبت کنند
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه
اوقات شرعی اهواز، ۳ اسفند ۱۴۰۴
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)