• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۴۵۳۰۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۳
سیاسی » مجلس

باید در عرصه حکمرانی اقتصادی تجدیدنظر جدی کنیم

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امروزه شاهد نقش آفرینی اساسی و اثرگذاری جمهوری اسلامی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی هستیم، گفت: نمی‌توانیم به تغییر هندسه جهانی نگاه کنیم بدون اینکه به سیاست داخلی و خارجی توجه داشته باشیم.

باید در عرصه حکمرانی اقتصادی تجدیدنظر جدی کنیمبه‌­ گزارش­ خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، ­­­مراسم افتتاحیه همایش بین‌المللی هندسه نظم جدید جهانی صبح امروز (چهارشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه) با حضور­ ­محمدباقر قالیباف­ رئیس مجلس شورای اسلامی در دانشگاه دفاع ملی برگزار شد.

آقای ­قالیباف در این نشست با اشاره به اینکه همه ما اگر با نگاه منصفانه و با هر سلیقه و گرایشی به فرصت‌های امروز برای جامعه بشریت، امت اسلامی و جهان اسلام نگاه کنیم، حتماً تغییر در هندسه نظم جهانی را می‌بینیم که به نفع بشریت و آزادی خواهان به ویژه مسلمین است که این تغییر مدیون امام (ره) و شهدا است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امام (ره) جز برای خدا کلامی نگفت و جز در راه خدا گامی برنداشت و انقلاب اسلامی در این حرکت نقش کلیدی و اساسی داشته و دارد گفت: در این میان باید از شهدای سرافراز به ویژه و در رأس آن‌ها شهید سلیمانی و شهید ابومهدی که در مقابل سلطه مستکبران در منطقه ایستادند و آن‌ها را محکوم به شکست کردند، یاد کرد.

وی با اشاره به اینکه موضوع مورد بحث نشست امروز از سوی همه متخصصان پذیرفته شده و شاهد تغییر در نظم جهانی هستیم، اظهار کرد: البته اختلاف نظر‌هایی در مختصات و شکل‌گیری آینده نظم جهانی وجود دارد و این پرسش مطرح است که آیا این اتفاق تک قطبی خواهد شد و یا با جابه‌جایی در قدرت دو قطبی می‌شود و یا حتی شاهد چند قطبی شدن با محوریت آسیا خواهیم بود؛ از آغاز دهه اول قرن ۲۱ در محافل سیاسی و دانشگاهی این نگاه مطرح است که قرن کنونی، در بعد اقتصادی، سیاسی، مسائل فرهنگی و فنی قرن آسیا است.

رئیس دستگاه قانون‌گذاری کشور افزود: بازیگران جدید و قدیمی و قلمرو‌های جدیدی وجود دارد که قواعد و اصول تغییر نظم جهانی را متحول می‌کند لذا باید در این مسیر حرکت کرد؛ در این میان باید یادآور شد ما به‌عنوان انقلاب اسلامی باید توجه داشته باشیم که­نمی‌توانیم به تغییر هندسه جهانی نگاه کنیم بدون اینکه به سیاست داخلی و خارجی توجه داشته باشیم.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه بدون شک تحول قطعی است لذا باید در مسائل داخلی به این موضوع توجه کرد، ادامه داد: باور دارم نقش جمهوری اسلامی در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی مهم و اساسی است لذا توجه به مسائل سیاست داخلی در سیاست‌های خارجی نیز اثرگذار است.

وی در این زمینه افزود: بعد از ۴۰ سال فراز و نشیب باید به مسائل در سیاست داخلی و خارجی توجه کرده و نقاط ضعف و قوت مان را مبتنی بر بیانیه گام دوم که از سوی رهبر انقلاب طی چند سال گذشته تبیین شد برطرف کنیم و مبنای کارمان را محور‌های این بیانیه قرار دهیم.

آقای­ قالیباف با یادآوری اینکه رهبر انقلاب در ابتدای سال جاری در سخنرانی حرم مطهر رضوی به موضوع تحول اشاره فرمودند، گفت: البته ایشان در سال ۱۳۹۹ طی سخنرانی در حرم امام (ره) فرمودند که تحول در کشور ضرورت است و مبنا و رأس این تحول حضرت امام (ره) بودند و با شکل گیری انقلاب اسلامی و تبیین راهبردها، امت اسلامی را در این مسیر قرار دادند.

وی بیان کرد: باید توجه داشته باشیم در چگونگی تحول یاد شده در مسیر انقلاب اسلامی که به تعبیری از آن حکمرانی نو یاد می‌شود، در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، محیط زیستی و خارجی گام برداریم و در این حکمرانی نقاط قوت را گسترش داده و نقاط ضعف را تقویت کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه نقش آفرینی جمهوری اسلامی در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی کلیدی، مهم و اثرگذار است، اظهار کرد: این موضوع برای امت اسلامی امری قابل توجه است، زیرا در انزوا قرار دادن ایران اسلامی، یکی از دسیسه‌های دشمنان است و بعضاً برخی نگاه‌ها و افراد در داخل کشور به آن دامن می‌زند؛ البته ایران عزیز ما آنقدر قوی، وسیع و تاثیرگذار است که هرگز منزوی نخواهد شد و عظمت انقلاب اسلامی در همه عرصه‌ها مشهود است.

رئیس قوه مقننه در این رابطه تصریح کرد: دشمنان تلاش می‌کنند آسیب‌ها را در نقاط ضعف به ایران وارد کنند که عرصه اقتصادی یکی از این نقاط محسوب می‌شود؛ بنابراین­در عرصه حکمرانی اقتصادی باید تجدیدنظر جدی کنیم؛ ریشه اصلی چالش کنونی در حکمرانی اقتصادی است که دشمنان در خارج و داخل بر آن متمرکز شده‌اند و این چالش از جایی شروع می‌شود که ما از مبانی تحولی امام (ره) برای ایران اسلامی و امت اسلامی در عرصه اقتصاد فاصله گرفتیم.

رئیس مجلس، تصریح کرد: متکی بودن به مردم و مردمی بودن یکی از این مبانی است؛ به عنوان مثال اگر امروزه در عرصه بازدارندگی، دفاعی­ و امنینی در اوج قدرت هستیم و این امر موجب شده دشمنان تا بن دندان مسلح­ بحث اقدام نظامی را از میز خود حذف کنند به خاطر تکیه بر مردم از ابتدای انقلاب تاکنون بوده است، اما در نقطه مقابل اقتصاد را مردمی نکردیم­

وی در این راستا تصریح کرد: حضرت امام خمینی (ره) اعتقاد داشتند دخالت و اقدامات دولت­ در اقتصاد مردم شرعا حرام است­ به عبارتی اگر اقتصادمان مردمی بود حتما دچار چالش‌های امروزی نمی‌شدیم­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ریشه مشکلات قوانین ناقص و پر از حفره کشور است
لطفا به جای تطق مداوم ، قوانین را اصلاح کنید
حفره ها را ببندید
رانت ها و رانت جویان را جمع کنید !
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز آبگیری تالاب بین المللی قوپی‌باباعلی مهاباد
شمس‌آذر میهمان فجر در جستجوی جبران
عوارض ۴۰ درصدی برای گاز‌های فلر در بودجه ۱۴۰۵
آغاز اردوی تیم ملی فوتبال از سوم فروردین
هوا سرد می شود
برگزاری دوره تربیت مربی هلال احمر به میزبانی آباده و لارستان
جشن تکلیف هزار دانش‌آموز دختر منطقه زرین‌شهر
بررسی و پیگیری فوری مشکلات جاده‌ای شهرستان میرآباد
ترسیم راهبرد‌ها و برنامه‌های آینده بسیج علمی برای سال ۱۴۰۵
کمینه و بیشینه دمای یکم اسفند ماه
ثبت ملی جشنواره چهل آش در شهر طاد فلاورجان
مهار بحران زیرمیزی با اصلاح ساختار مدیریتی
شناسایی ۳۰۰ مورد تخلف ساخت‌وساز غیرمجاز در شهرستان مهاباد
کشف محموله ۴ تنی کودشیمیایی قاچاق در کرمانشاه
توزیع ۱۱۰ بسته معیشتی در مسجد امام حسین (ع) قم
نام‌نویسی حدود ۱۴ هزار داوطلب در انتخابات شوراهای اسلامی روستاهای فارس
تعیین تکلیف ترافیک ، معابر و قنات حسین آباد چرمهین
دانش‌آموزان نباید از حکمرانی فاصله داشته باشند
معرفی برگزیدگان مسابقات قرآنی روستایی و عشایری در فارس
۲ بُرد و ۲ شکست کاراته‌کا‌های کردستانی در سوپر لیگ سبک‌های آزاد کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
صعود چهار نماینده آذربایجان شرقی به مرحله دوم لیگ فوتبال مناطق کشور
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
یارانه بهمن‌ماه دهک‌های ۴ تا ۹ واریز شد
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
آذربایجان غربی سردتر می‌شود
اوقات شرعی اهواز، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
۸۰۰۰ آشپزخانه مهدوی آماده طبخ غذای گرم برای نیازمندان در ماه رمضان
پیش بینی رگبار باران در برخی مناطق
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)