• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۴۵۶۱۱
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۱
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

٦٠٠ همت تامین مالی از طریق بازار سرمایه

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: جایگاه بازار سرمایه در ­سال‌های اخیر بسیار تغییر کرده است. اکنون ارزش معاملات بازار سرمایه به ۱۱ هزار همت می‌رسد. سهام بیش از ۸۰۰ ناشر در بازارسرمایه معامله می‌شود. ۱۰۰۰ نهاد مالی اکنون در بازار سرمایه تحت نظارت سازمان بورس مجوز گرفته و در حال فعالیت هستند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از­پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) ­، مجید عشقی در حاشیه امضای تفاهم‌نامه میان سازمان بورس و دانشکده مدیریت دانشگاه تهران گفت: سازمان بورس و اوراق بهادر در زمینه بحث‌های پژوهشی سبقه طولانی دارد، می‌توان در این خصوص به مرکز پژوهش‌های سازمان اشاره کرد.
وی اضافه کرد: در گزارشات و دستور العمل‌هایی که از سوی مرکز پژوهش‌ها مطرح می‌شود، نوآوری‌هایی قابل مشاهده است که باتوجه به نتایج حاصله تصمیم گرفتیم آن را بسط دهیم.
رئیس سازمان بورس مطرح کرد: کمیته مرکز پزوهش‌ها هفت عضو دارد که براساس تصمیمات اتخاذ شده، قرار است از سطح فرد گسترش یافته و با دانشگاه‌های بزرگ در ارتباط باشیم.
عشقی گفت: در سازمان بورس اطلاعات و داده‌هایی داریم که لازم است روی آن‌ها کار شود.
رئیس سازمان بورس بیان کرد: در مورد اتفاقاتی که از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ رخ داد، تحلیل چندانی روی صورت نگرفته بود. براساس تصمیمات اتخاذ شده، این اطلاعات را به واسطه یک برنامه به صورت ناشناخته در اختیار یک گروه قرار دادیم که نتایج خوبی داشت، البته به طور کامل منتشر نشده است.
رئیس سازمان بورس گفت: حدود ۱۷ الی ۱۸ سال از قانون بازار گذشته در این مدت به نتایجی رسیدیم که برخی از ابزار‌ها، نهاد‌ها و ... باید گسترش یابد، نوآوری‌ها و نقد‌هایی که درمورد اتفاقات و ابزار‌هایی که در بازارسرمایه وجود دارد، هنگامی که از دانشگاه‌ها ارائه شود، بسیار کاربردی‌تر است.
عشقی گفت: بخش قابل توجهی از سرمایه انسانی سازمان بورس، از فارغ‌التحصیلان دانشگاه تهران است، قابلیت جذب نخبگان علمی را داریم و دانشجو‌های تحصیلات تکمیلی را می‌توانیم در پژوهشکده جذب کنیم.
وی افزود: انشالله بتوانیم با این همکاری‌ها قدم‌های مناسبی را در بازار سرمایه برداریم.
رئیس سازمان بورس در پایان گفت: بحث‌هایی، چون حاکمیت شرکتی، نیازمند برخی تغییرات در حوزه علمی و اجرایی است. امسال تمرکز بازارسرمایه بر بحث تامین مالی پروژه‌ها و صنایع تولیدی از طریق این بازار است.
٦٠٠ همت تامین مالی از طریق بازار سرمایه
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در نخستین نشست علمی بورس و دانشگاه اظهار کرد: جایگاه بازار سرمایه در سال‌های اخیر بسیار تغییر کرده است. اکنون ارزش معاملات بازار سرمایه به ۱۱ هزار همت می‌رسد. سهام بیش از ۸۰۰ ناشر در بازارسرمایه معامله می‌شود. ۱۰۰۰ نهاد مالی اکنون در بازار سرمایه تحت نظارت سازمان بورس مجوز گرفته و در حال فعالیت هستند.
رئیس سازمان بورس افزود: روزانه بیش از ۴۰۰ هزار نفر در بازارسرمایه معامله انجام می‌دهند. سال گذشته ۳۰۰ همت تامین مالی از طریق اوراق در بازار سرمایه برای دولت و سایر بازیگران داشتیم؛ تقریبا به همین میزان نیز شرکت‌ها افزایش سرمایه دادند. در مجموع می‌توان گفت ۶۰۰ همت تامین مالی در راستای فعالیت اقتصادی به واسطه این بازار صورت گرفته است.
رئیس سازمان بورس گفت: این عدد‌ها نشان می‌دهد ما در بازار سرمایه با کار‌های بزرگی مواجه هستیم. امسال وظیفه ما تامین مالی بنگاه‌های تولیدی از طریق بازارسرمایه است که در این راستا می‌توان به نهاد‌ها و ابزار‌های جدید اشاره کرد.
عشقی گفت: اکنون بیشترین تامین مالی بنگاه ها، از طریق بانک‌ها صورت می‌گیرد. این را میتوان به سبب آشنایی پایین این بنگاه‌ها با ابزار‌های بازار سرمایه دانست.
عشقی بیان کرد: عدم آشنایی سبب شده تا بانک‌ها سهم عمده‌ای در بحث تامین مالی داشته باشند که البته این امر هم مشکلات متعددی را به دنبال دارد.
کم‌توجهی به بازار‌های مشتقه، یکی از دلایل ریزش‌های بازار
رئیس سازمان بورس تصریح کرد: ساختار این بازار در آذر سال ۱۳۸۴ به شکل کنونی معین شد. ما نیازمند این هستیم که قوانین بازار تغییر کند، علی رغم اینکه بازار نقدی به لحاظ بازیگران و تعداد شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار، تغییرات قابل توجهی یافته، اما ابزار‌های مالی نیاز به کار دارند. در بحث اوراق مشتقه هم نیاز به کار داریم. یکی از دلایل ریزش های بازار توجه کم به بازار‌های مشتقه بوده است
عشقی مطرح کرد: در بحث نهاد‌های مالی به پیشرفت‌های خوبی دست پیدا کردیم، اکنون عمده معاملات بازار سرمایه در دست بخش خصوصی است.
مدیریت ریسک در نهاد‌های مالی مغفول مانده
عشقی تاکید کرد: در حوزه کارکرد‌های نهاد‌های مالی نیازمند کارکرد‌های جدی هستیم. بحث مدیریت ریسک در نهاد‌های مالی مغفول مانده که باید توجه بسیاری به آن کرد.
رئیس سازمان بورس گفت: در سازمان بورس مرکز پژوهش داریم که از همان ابتدای کار سازمان بورس کار خودش. را آغاز کرده، مرکز پزوهش سعی کرده ارتباط نزدیکی با دانشگاه‌ها برقرار کند تا قدم‌های مناسبی را در راستای رفع مشکلات بازارسهام بردارد.
او بیان کرد: اواخر سال گذشته پیشنهادی مطرح شد تا به طور مستقیم با خود دانشگاه‌ها جلساتی برگزار کنیم، اولین دانشگاه هم با توجه به نقش موثری در حوزه تامین نیروی انسانی سازمان، دانشگاه تهران بوده است
رئیس سازمان بورس اضافه کرد: موضوعات و مسائلی را که در بازار سرمایه است، به دانشگاه‌ها منتقل می‌کنیم تا روی آن کار شود. سعی می‌شود تمام داده‌هایی که بتوان در اختیار دانشگاه‌ها قرار داد به صورت برنامه ناشناس در اختیار قرار دهیم.
سرباز نخبگی گسترش خواهد یافت
عشقی گفت: بحث سرباز نخبگی را در سازمان بورس گسترش خواهیم داد، خوشبختانه سامانه معاملات بومی را که با همکاری دانشگاه تهران صورت گرفته تا پایان سال به جریان خواهد افتاد.
عشقی بیان کرد: در بحث قوانین حقوقی بازارسرمایه نیازمند جدی گرفتن این حوزه و به کارگیری افراد متخصص در این حوزه هستیم.
دامنه نوسان؛ مسبب افزایش سرعت تخلیه هیجان در بازار
عشقی تصریح کرد: فراز و فرود بازار کاملا طبیعی است. یکی از دلایلی که موجب اُفت سنگین بازار در روز دوشنبه شد، به بحث دامنه نوسان بازمی‌گردد؛ زیرا با افزایش دامنه نوسان هیجانات بازار با سرعت بیشتری تخلیه می‌شود.
وی بیان کرد: برخی شایعات مطرح شد و برخی بر آن دامن زدند که این مسائل را پیگیری حقوقی خواهیم کرد.
رئیس سازمان بورس گفت: نگاه معامله گران اغلب کوتاه‌مدت است. با توجه به حجم معامله‌گران آن‌ها را نمی‌توان کنترل کرد و توقع داشت همیشه رو به بالا خرید کنند. همین باعث شد تا عرضه‌ها در دوروز گذشته افزایش یابد.
عشقی گفت: اکنون شرایط بنیادی شرکت‌های بورسی، نهاد‌های مالی، منابع مالی بازرگردان‌ها قابل مقایسه با سال ۹۹ نیست.
رئیس سازمان بورس بیان کرد: نمی‌توانیم بازار را همیشه از نوسانات مصون بداریم. به همین خاطر ابزار و صندوق‌هایی قرار دادیم تا افراد بر اساس میزان ریسک‌پذیری در آن‌ها سرمایه گذاری کنند.
عشقی در پایان گفت: در میان‌مدت و بلندمدت با توجه به فرآیند دوسویه شدن جریان معاملات در بازار سرمایه، شرایط این بازار بهتر خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جلوه‌ای تماشایی از حضور حماسی مردم پارس آباد
برگزاری ­نمایشگاه محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان، هسته‌های فن آور و نوپا(استارت آپ) در حوزه ورزش
«لرستان مقتدر؛ حضور ملت پیروز در چهل‌وهفتمین سالروز انقلاب»
قدردانی نماینده ولی فقیه و استاندار همدان از حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیام قدردانی فرمانده انتظامی آذربایجان غربی از حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
کاهش ۱۷ درصدی سود خالص توتال
برگشت ساعات بهره‌برداری مترو مشهد مانند روال قبل
جشن پیروزی انقلاب در شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری
پیام قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان واستاندار آذربایجان‌غربی از حضور حماسی مردم
جشن اقتدار قم؛ حضور مردم بخش‌های استان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
حضور پرشور روستائیان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
اسلامی: فناوری هسته‌ای باید در زندگی مردم ملموس باشد
تجلی حضور مردم شهرستان‌های فارس در راهپیمایی ۲۲ بهمن
تاکید ایران بر تقویت گفتگوهای منطقه‌ای است
کمینه و بیشینه دمای بیست و دوم بهمن ماه در سمنان
اهدای خون ۲۶۱ نفر دراستان اصفهان
بصیرت عمیق مردم تکاب حماسه حضور دیگری را رقم زد
مروری بر خبر‌های ورزشی ۲۲ بهمن ماه استان قزوین
نجات مصدوم در منطقه کوهستانی دیناران اردل
حضور سران قوا در راهپیمایی ۲۲ بهمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
جزئیات عفو و تخفیف مجازات ۲۱۰۸ نفر از محکومان عمومی و انقلاب
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)