• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۴۵۶۴۷
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۲
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

اجرای استادمحوری برای نخستین بار در آموزش عالی

معاون آموزشی وزارت علوم گفت: یکی از برنامه‌های وزارت علوم در دوره جدید، استادمحوری است که برای نخستین بار در نظام آموزش عالی ایران اجرا و بر اساس آن ۲۰ درصد از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری با برنامه استاد، جذب دانشگاه می‌شود.

اجرای استادمحوری برای اولین بار در آموزش عالیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، معاون آموزشی وزارت علوم امروز (چهارشنبه) در نشست خبری با خبرنگاران به طرح تحول دولت سیزدهم در بخش آموزش عالی اشاره کرد و گفت: چهار چالش آموزش عالی در طرح تحول شامل، حکمرانی در دانشگاه، آموزش هدفمند و اشتغال، ارتقای امور فرهنگی و دیپلماسی علمی است. بر همین اساس و برای رفع ۴ چالش در این طرح، برنامه ریزی‌هایی کرده ایم.

عموعابدینی در ادامه گفت: برای تحقق دانشگاه تمدن ساز باید کرسی‌های نوآوری و اخلاق محوری همچنین شاخص‌های استادمحوری و نیازمحوری را توسعه دهیم. برای تحقق آن آیین نامه سرآمدی آموزشی را تدوین و دهه سرآمدی آموزشی و حکمت بنیان را بعد از هفته معلم تصویب کردیم که این هفته در سال جاری در بسیاری دانشگاه‌ها گرامی داشته شد و از استادان برتر آموزشی خود قدردانی کردند.

معاون وزیر علوم اظهار داشت: همچنین جشنواره برنامه ملی سرآمدان آموزشی سراسر کشور به زودی برگزار می‌شود، از استادان برتر آموزشی سراسر کشور ابتدا ۱۳۰ نفر معرفی شدند که از آن تعداد در مرحله اول ۳۷ نفر و در مرحله دوم تا ۲۰ نفر انتخاب شدند که از این افراد در مراسمی به زودی قدردانی می‌شود.

عموعابدینی هدف از برگزاری این جشنواره را توجه به فعالیت‌های استادان و استادمحوری در دانشگاه‌ها عنوان کرد.

وی در ادامه از فعال شدن سه شورای گسترش آموزش عالی، هدایت استعداد‌های درخشان و شورای عالی برنامه ریزی آموزش عالی سخن گفت و یادآور شد: آموزش مهارت‌ها را به برنامه‌های آموزشی دانشگاه‌ها اضافه کرده ایم. همچنین برخی رشته‌ها را بر اساس نیاز صنعت توسعه دادیم و اگر صنعتی درخواست آموزش خاصی برای دانشجویان در یک رشته داشت، مصوبه‌ای در شورای گسترش تصویب کردیم که می‌توان آموزش دانشجو را در رشته با توجه به خواست صنعت انجام داد.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: برای آمایش آموزش عالی و حذف کدرشته‌محل‌ها گروهی متشکل از ۱۲۰۰ نفر از استادان و دانشیاران در شبکه تخصصی آموزش عالی تشکیل دادیم که از آن‌ها هم پیش از ارائه کدرشته‌محل‌ها به کارگروه مرکزی نظرخواهی می‌شود.

عموعابدینی تصریح کرد: یکی دیگر از برنامه‌های ما استادمحوری بود که اکنون و برای نخستین بار در نظام آموزش عالی ایران ۲۰ درصد از ظرفیت مقطع کارشناسی ارشد و دکتری بر اساس استادمحوری و با برنامه استاد جذب دانشجو انجام می‌شود.

وی افزود: بررسی‌های ما از ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا نشان داد بیشتر استادان بر اساس برنامه داده شده به دانشگاه جذب می‌شوند، سپس دانشجوی دکتری و کارشناسی ارشد خود را پذیرش می‌کنند. این از جمله روش‌های جدید آموزش در دنیا است که به خوبی شکل گرفته است.

عموعابدینی در بخش دیگری از این نشست با تاکید بر اجرای طرح تحول آموزش عالی گفت: ۱۰ سال پیش سند آمایش آموزش عالی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۹ ماده مصوب شد که وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد برای تحقق آن تکالیفی برعهده دارند.

قاسم عموعابدینی با بیان اینکه امروز ۲۰ هزار مؤسسه آموزش عالی داریم که ساماندهی آن به آمایش رشته و کدرشته‌محل‌ها نیاز دارد، افزود: گزارش‌های متعددی از نهاد‌های تحقیقاتی داشتیم که نشان می‌داد کسب شغل برای افراد از دیگر اهداف یعنی ارتقای سطح فرهنگ و علاقه‌مندی فردی مهم‌تر است.

 معاون آموزشی وزارت علوم تأکید کرد: مطالعات نشان داد از بسیاری از کدرشته‌محل‌ها در سطح استان و منطقه و شهرستان استقبال نمی‌شود، حتی برخی کدرشته‌محل‌ها ۶۰ درصد ظرفیت خالی نسبت به ظرفیت اولیه دفترچه کنکور داشتند.

عموعابدینی گفت: بنابراین برنامه ریزی کردیم رشته‌هایی که بالاتر از ۶۰ درصد متقاضی ندارند یا به همین اندازه دانش آموخته‌های آن رشته شغل ندارند، در یک کارگروه مرکزی بررسی شوند، ۲۰۰۰ کدرشته‌محل در این مرحله اولیه غربالگری بررسی می‌شوند و احتمال می‌دهیم ۴۰ درصد از این تعداد کدرشته‌محل در دفترچه کنکور ۱۴۰۲ حذف شود.

وی توضیح داد: این کار بر مبنای نیازمحوری انجام می‌شود و رشته‌های مرتبط با علوم فناوری راهبردی، علوم پایه و علوم انسانی در این مرحله بررسی و حذف نمی‌شوند.

معاون آموزشی وزارت علوم نصریح گرد: برای سال ۱۴۰۳ کارگروه‌های استانی برای بررسی کدرشته‌محل‌ها تشکیل می‌دهیم تا با دقت بیشتری این کدرشته‌محل‌ها بررسی شوند. اگر هم صنعت یا نیازی در جامعه برای رشته‌ای اعلام شود، مصوبه‌ای در شورای گسترش آموزش عالی تصویب می‌کنیم تا رشته مدنظر دوباره در دانشگاه تدریس شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رونمایی از طرح جامع شهری شهرکرد
بازار مهاباد در تب و تاب ماه مبارک رمضان؛ فراوانی کالا در کنار نوسان قیمت‌ها
دریافت هزینه نصب ماشین‌آلات توسط تأمین اجتماعی متوقف می‌شود
ثبت ۱۰۱ سکه از مسکوکات ضرب شیراز در فهرست آثار ملی منقول
الگوهای قرآنی در تدوین قوانین حمایت و سرپرستی
آغاز میهمانی خدا
روایت اسناد زنده از حقیقت تلخ
اعلام ساعت فعالیت بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کیش در رمضان ۱۴۰۴
برگزاری اردوی تیم ملی تکواندو در کیش
سنجاب بلوچی پاسبان نخلستان‌ها
رمضان، ضیافتی برای تمرین بندگی و طاعت
قهرمانی تیم بسکتبال با ویلچر بانوان استان یزد در پاراالمپیاد استعدادیابی جوانان کشور
رشد ۱۱۱ درصدی فراتر از برنامه اشتغالزایی در استان مرکزی
ماه پرفضیلت رمضان بهترین فرصت برای پاکیزه کردن دل ها
ضیافت معنوی در قاب رسانه؛ دست پُر صداوسیمای یزد در ماه مبارک رمضان
افتتاح سالن ورزشی روستای نصرت اباد
مادر شهیدان نجاری آسمانی شد
تجلیل از ۶۴ نخبه و معلم دشت‌سر آمل
افزایش بهره‌وری آب با اجرای طرح اصلاح الگوی کشت در ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی حاشیه دریاچه ارومیه
گرامیداشت پنجاهمین سال تأسیس مسجد امام حسن مجتبی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
۱۸۶ معلم به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند
برنامه ریزی برای برگزاری رویداد‌های علمی ورزشی
تداوم اجاره همسر در اروپا
خبر خوش برای خانوار‌های عشایری و روستایی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه و تردد روان در جاده‌های شمالی
قیمت خرید تضمینی گندم در بودجه ۱۴۰۵
پیش‌بینی جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق کشور
رویت هلال ماه مبارک رمضان ۱۴۰۴ در قم
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)