پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دارو و درمان سازمان دامپزشکی کشور گفت: ۲۲۰ پروانه ثبت و ساخت مکمل های دام و طیور برای شرکتهای دانشبنیان صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما رادیو اقتصاد در برنامه مجله کشاورزی در گفتگو با مدیرکل دارو و درمان سازمان دامپزشکی کشور به موضوع پروانه ثبت و ساخت مکمل های دام و طیور پرداخته است.
سوال: خبری را خواندیم در ارتباط با بحث صدور ۲۲۰ پروانه ثبت و ساخت مکملهای دام و طیور، این مکملها در چه حوزهای است؟ ما یک سری مکمل داریم که بحث خوراک دام و طیور است و یک بحثی هم روی دارو و واکسن است. فکرمیکنم سازمان دامپزشکی روی دارو و واکسنها برای شرکت دانش بنیانها این پرونده را ثبت کرد.
حسینی: دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی وظایف خیلی متعدد و گستردهای را دارد در ارتباط با ثبت داروها، تولیدشان و همچنین نظارت بر سیستم توزیع، در ارتباط با واحدهای تولیدی که شامل کارخانجات تولید دارو میشود و مکمل ها، مکملهای افزودنی به خوراک و همچنین ما تولید ضدعفونی کنندهها و تولید سموم را داریم که خیلی متنوع هستند. از نظر آماری اگر بخواهم عدد و رقمی را عرض کنم خدمت شنوندگان عزیز، آماری که شما فرمودید صرفاً برای مکمل نیست، یعنی در حوزه تولید دارو و مکمل و افزودنیها است، از نظر آماری در کشور حدودا ۲۵۰ کارخانه تولید دارو، مکمل و افزودنی داریم. تقریبا ۱۱ کارخانه داریم که تولید واکسن انجام میدهند یعنی واکسنهای دام و طیور را تولید میکنند.
سوال: صفر تا صد تولید داخل است یا نه تکنیکال آن وارد میشود و این جا فرآوری میشود.
حسینی: در ارتباط با داروها، این تعداد کارخانه که عرض کردم، مواد اولیه شان عمدتا وارداتی است، اما سایر افزودنیها، بیشتر ماده موثره و مواد اولیه وارداتی است، اما سایر مواد افزودنی تولید داخل است و در کارخانجات تولید میشود.
سوال: اگر بخواهیم درصد بگوییم چند درصد برای این که ما این را به شرکتهای دانش بنیان اجازه صدور پروانه را بدهیم.
حسینی: آماری که عرض کردم به طور کلی است، در مورد دانشبنیانها آمار جداگانه عرض میکنم، ما حدود ۳۰۰ شرکت وارد کننده دارو و واکسن داریم که اینها یا مواد اولیه یا محصولات نهایی را وارد میکنند. در داخل کشور تقریباً به همین حدود ۳۲۰ شرکت هم هستند که چه به شکل سراسری یا استانی این محصولات را توزیع و پخش میکنند. در این رابطه ما طی سال گذشته حدوداً ۴۱۰ پروانه ساخت یا پروانه تولید را صادر کردیم به طور کلی برای اقلامی که عرض کردم شامل دارو و واکسن و مکمل ها، اما در ارتباط با موضوعی که شما در ابتدای برنامه فرمودید ۲۲۰ پروانه خاصه برای شرکتهای دانشبنیان است، شرکتهای دانش بنیان خوشبختانه طی چند سال اخیر خصوصاً در یکی دو سال گذشته تعدادشان بیشتر شده و رشد بیشتری داشتند و در سازمان دامپزشکی مخصوصاً دفتر دارو و درمان، استقبال میکند از شرکتهای دانش بنیان، شرکتهای فناور که با دانشی که در اختیار دارند بتوانند تولیدات قابل توجهی داشته باشند. در این ارتباط عرض کردم ما خودمان را موظف و مکلف به همکاری با این شرکتها میدانیم از نظر تعداد، نزدیک به ۴۰ شرکت فعال دانش بنیان داریم که تولیدات داروهای دامپزشکی و واکسنها را انجام میدهند و تولید میکنند در بخشهای مختلف.
سوال: اینها زیرمجموعه سازمان دامپزشکی هستند؟
حسینی: نه به عنوان زیرمجموعه نیست اینها شرکتهای دانش بنیانی هستند که شکل گرفتند و مجوزهای لازم را از معاونت فناوری ریاست جمهوری گرفتند و تولیداتشان در بخش دارو و واکسن و مکملهایی است که در حوزه دام و طیور مصرف میشود. همچنان که نظارتهای ما شامل تمام بخشها میشود، در ارتباط با موضوع تولید به طور ویژه، چون موضوعی حساس است و خیلی هم استراتژیک است، نظارت بر کار این شرکتها و تولیداتی که انجام میدهند چه تولیدشان و چه توزیع یعنی وقتی یک تولید انجام شد و طبق نظر سازمان دامپزشکی مجوزهای لازم را گرفت، برای توزیع و مصرف آنها هم ما از طریق زنجیرههای نظارتی که داریم روی آنها نظارت میکنیم و این اطمینان را میتوانیم به مصرف کنندگان اینها بدهیم یعنی دامداران و مرغداران عزیزی که از این محصولات استفاده میکنند که با اطمینان خاطر، خصوصا که اینها مجوزهای دامپزشکی را دارند و روی لیبلهای آنها این موضوع ذکر شده که تحت نظر دامپزشکی تولید شده اند.
سوال: این استانداردها با استانداردهای بین المللی هم باید سازگار باشد یا اینکه یک استاندارد داخلی ما است؟
حسینی: ما یکسری ضوابط و مقررات داریم که به ناچار باید تبعیت کند از استانداردهای بین المللی یعنی یک بحث کلی است که در تمام دنیا باید از آن تبعیت شود. اما در یک سری از موارد هم است که ما طبق دستورالعملها و بخشنامههایی که در داخل کشور داریم قاعدتاً با سازمانهای دیگر، سازمانهای استاندارد یا دستگاههای دیگر یک سری استاندارد را تعریف کردیم و یک سری ضوابط را مشخص کردیم که باید طبق آنها بتوانند تولیداتشان را داشته باشند. در ارتباط با تعداد شرکتها که نزدیک به ۴۰ شرکت فعال است خوشبختانه این شرکتها حول و حوش ۲۲۰ تا ۲۳۰ پروانه ثبت و تولید محصول را برای انها صادر کردیم.
سوال:، ولی ۴۰ تا فعلا فعال شده و دارند تولید میکنند.
حسینی: نه ۴۰ شرکت فعال داریم که این ۴۰ شرکت ۲۳۰ پروانه ساخت محصول دارند، مثلاً یک شرکت ممکن است ۱۰ محصول تولید کند، یک شرکت ممکن است ۱۵ تا، ولی سرجمع اینها ما تعداد پروانههایی که تا به امروز صادر کردیم برای شرکتها حدود ۲۲۰ تا ۲۳۰ است که هم پروانه ثبت است و هم پروانه تولید، برای تولید چه موضوع دارو است یا واکسن و مواد بیولوژیک یا مکملهایی که به خوراک دام اضافه میشود. سوال: پنجره صادرات را برای واکسن سازان و شرکتها و سرمایه گذاران هم شما فراهم میکنید یا خیر؟ حسینی: بله طبیعتا ما در ارتباط با تولید همچنان که حمایتهایی را داریم و تسهیلگری کردیم، در ارتباط با موضوع صادرات هم به همین شکل، ما بعد از این که نیاز داخل را مرتفع کنند، راه را باز گذاشتیم در ارتباط با صدور مجوزهایی که عموماً با گمرک در این قضیه همکاری میکنیم، حتی برای صدور مجوزها در هر ساعتی از شبانه روز یعنی تصمیمی که سازمان دامپزشکی دارد در امر صادرات دارو، واکسن، مکملها بدون هیچ مانعی تسهیلگری میکنیم و راه را باز گذاشتیم برای صادرات و رونق بیشتر واحدهای تولیدی، در ارتباط با موضوع صادرات برای دارو اعلام میکنم که ما بدون هیچ منعی این کار را انجام میدهیم البته خوب یک سری ضوابط و استانداردها را باید رعایت کنیم که اینها مجوزهای لازم را داشته باشند، چون وقتی صادراتی از کشور داریم، باید صادراتی باشد که وقتی به کشوری صادر شد، آن طرف مشکل ساز نشود، مستنداتی که همراه این محموله است یا نوع بسته بندیها یا بروشور و لیبلهایی که است طبیعتاً باید طبق ضوابط سازمان دامپزشکی باشد.