• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۴۶۲۲۹
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۷
اجتماعی » جامعه و شهری

راهکارای ترافیک استاندارد

سیدتیمور حسینی جانشین رئیس پلیس راهور فراجا گفت:کسانی که با وجودزیرساخت مناسب و بافرهنگ سازی خوب تمکین نمی‌کنند و در چارچوب مقررات قرار نمی‌گیرند با ابزار اجرای مقررات یعنی جریمه باید به سراغ این افراد برویم.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما برنامه روزی نورادیو اقتصادبا حضورسیدتیمور حسینی جانشین رئیس پلیس راهور فراجا به موضوع ترافیک استانداردپرداخت.

سوال: پلیس اعلام کرده بود که به دنبال راهکاری هست که بتواند قدرت بازدارندگی بیشتری نسبت به شرایط موجود داشته باشد و شهروندان هم به دنبال این هستند که نظم و آرامش در آمد و شد‌ها برقرار باشد. فرای این که این بازدارندگی با چه عدد و مبلغی در جریمه‌ها درج بشود مکانیسم‌های آن هست از جمله نظارت حرفه‌ای و دقیق و کارآمد، حضور کارشناسان و افسران با مهارت و زبده و کاملا متخصص در این حوزه، در کنار نرم افزار‌های کاربردی و تجهیزات کارآمد؛ الان کجای ماجرا هستیم؟

سردار حسینی: برای این که ما یک ترافیک استاندارد داشته باشیم، تجربه دنیا و دانشی که در این حوزه وجود دارد، می‌گوید که باید سه تا کار اصلی انجام بشود. اول مهندسی ترافیک است که آن زیرساخت‌های لازم را شامل می‌شود، همه‌ی زیرساخت‌هایی که نیاز است برای یک جابجایی و حمل و نقل سریع، امن و ارزان؛ یعنی یک حمل و نقل، یک جابجایی اگر سریع، امن و ارزان نباشد، ما به آن نمره خوبی نمی‌دهیم. در وهله دوم می‌بایستی آموزش و فرهنگ سازی به درستی انجام بشود و در نهایت هم بحث اجرای مقررات هست، یعنی کسانی که با وجود یک زیرساخت مناسب و همچنین فرهنگ سازی خوب تمکین نمی‌کنند و در چارچوب مقررات قرار نمی‌گیرند با ابزار اجرای مقررات یا اصطلاحا جریمه باید به سراغ این تعداد از افراد برویم. هدف از جریمه یا به عبارت دقیق‌تر مجازات، در همه مکاتب حقوقی دنیا پیشگیری است و جلوگیری از ارتکاب آن تخلف است و بازدارندگی است نسبت به این که فرد بررسی می‌کند، حساب و کتاب می‌کند که ببیند هزینه آن تخلف یا جرم کمتر از آن نصبی است که در صورت ارتکاب آن تخلف یا جرم نصیبش می‌شود یا بیشتر.

سوال: الان تجهیزاتی که هست، ...

سردار حسینی: پس این جریمه چیزی هست که در همه دنیا وجود دارد و یک اصل بدیهی است، در همه کشور‌های پیشرفته برای این که اجرای مقررات اثربخش باشد از این تجهیزات استفاده می‌کنند که اصطلاحا به آن "آی تی اس" گفته می‌شود "سامانه‌های هوشمند"ما هم در کشور و به ویژه در کلانشهر‌ها و علی الخصوص در پایتخت بیش از ۱۰-۱۵ سال است که دیگر به شکل خیلی پررنگ به سمت این رویکرد رفتیم و تجهیزاتی را در اختیار گرفتیم که دخالت انسان را به حداقل برسانیم، دخالت عامل انسانی را به حداقل برسانیم و این تشخیص تخلف و جریمه تخلف را به سامانه‌های هوشمند واگذار کنیم، لذا هم دوربین‌هایی که به شکل ثابت وجود دارد و هم دوربین‌هایی که پرتابل و دستی هست در اختیار همکاران ما و هم دست افزار‌هایی که در اختیار تک تک همکاران ما در سطح کشور هست و در صورت مواجهه با یک برهه تمام سوابق این راننده اعم از گواهینامه، نمرات منفی، مالکیت خودرو یا خودرو‌هایی که بعهده دارد، وضعیت بیمه شخص ثالث، احیانا اگر دستور شکایت داشته باشد، توقیف داشته باشد و هر مورد دیگر در این دست افزار مشخص است.

سوال: یعنی این دست افزاری که الان دست پلیس می‌بینیم که فقط پلاک خودرو را جستجو می‌کنند یا با یک کد ملی بلافاصله تمام این اطلاعات در دست است

سردار حسینی: تمام سوابقی که مربوط می‌شود به رانندگی این فرد

سوال: پس به عبارتی به راحتی پلیس احوالپرسی می‌کند

سردار حسینی:  یکی از الزامات این است که پلیس بتواند خوب کنترل و نظارتش را اعمال کند داشتن همین تجهیزات است، چون تجهیزات ما به شکل هوشمند با استفاده از سیم کارت کارش را انجام می‌دهد، بلافاصله در صورت جریمه این پیامک هم ارسال می‌شود و راننده از آن موضوع مطلع خواهد شد.

سوال: الان تجهیزات برای مثال در شهر‌های بزرگ، ما عمدتا ترافیک و بد رانندگی کردن را در شهر‌های بزرگ شاهد هستیم و متاسفانه علیرغم همه هشدار‌ها حوادث اتفاق می‌افتد، صبح شنبه شنوندگان شاهد بودند که خود من در یک تصادفی گرفتار شدم آن هم ناشی از تخلف رانندگانی که نه آداب رانندگی را. این تجهیزات کاملا گسترش پیدا کرده می‌توانیم مطمئن باشیم؟

سردار حسینی: ما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب راه زیادی داریم، این را اگر من ادعا کنم که الان وضعیت ما کاملا در حد مطلوب و استاندارد است هنوز واقعا به این حد نرسیدیم، همه تلاش ما این است که،  بخش قابل توجهی از ایجاد این قابلیت به سازمان‌های دیگر مربوط می‌شود، در قانون صراحتا این اشاره دارد که ایجاد این امکانات، استقرار این امکانات در شهر‌ها با شهرداری‌ها و در جاده‌ها با سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای است  ما با این دوستان تعامل و همکاری خیلی خوبی داریم و در صدد این هستیم که این قابلیت‌ها، چه به شکل کیفی و چه به شکل کمی آن توسعه لازم را پیدا کند. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهار حریق در یک دستگاه تریلی در شوش
لزوم راه اندازی کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ اسفند ۱۴۰۴
تشکیل ۶ کارگروه تخصصی در شورای راهبردی بانوان و خانواده هرمزگان
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۶ اسفند ماه ۱۴۰۴
۵۱ درصد از اراضی مستعد زنجان زیر چتر آبیاری نوین
دعای هر روز و روز هفتم ماه مبارک رمضان
مهلت بخشودگی جرائم مالیاتی زنجان تا ۱۴ اسفند
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
ضرورت احداث کمپ ترک اعتیاد در بستان‌آباد
کشف ۳۱ هزار لیتر سوخت قاچاق در حاجی آبادِ هرمزگان
گسترش همکاری ها بین آذربایجان شرقی و جمهوری آذربایجان
ایران جان، مقوم انسجام و امید ملی
هشدار نارنجی تشدید گردوخاک با منشا عراقی در خوزستان
نظارت هوشمند در جاده‌های سیستان و بلوچستان تقویت می‌شود
اختصاص ۲ آمبولانس پیشرفته به بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
اعتبار امروز تبریز ریشه در هویت تاریخی آن دارد
بارش پراکنده باران در سمنان
هم‌اندیشی فرمانده سپاه خوزستان با قضات بسیجی؛ قدردانی از همراهی دستگاه قضا در مأموریت‌ها
لزوم رعایت توصیه‌های ایمنی هنگام استفاده از شوینده‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ثریا آقایی به کشور بازگشت
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
تغییر مسیر خط ۸۰ اتوبوسرانی اصفهان
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود
شهادت خلبان و کمک خلبان در درچه خمینی شهر
رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها
پیش بینی ۴ ایستگاه نوروزی برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی در میبد
پیش بینی خیزش گردوخاک محلی در خوزستان
شیفت عصر مدارس مازندران فردا چهارشنبه تعطیل شد/ فعالیت ادارات تا ۱۲ ظهر
تماس تلفنی وزرای امور خارجه ایران و امارات
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)