• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۵۷۳۱۰
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۴

خلاقیت جالب ژاپنی ها در تولید مصالح ساختمانی

یافتن مصالح ساختمانی کم هزینه و پایدار برای محیط زیست و دسترسی به مسکن مقرون به صرفه امری بسیار مهم است. اخیرا محققان مصالح ساختمانی کامپوزیتی را با ترکیب ماسه ، ملات و پوشک‌های مصرف شده، ایجاد کرده اند.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، دسترسی به مسکن مناسب و مقرون به صرفه یکی از ارکان اساسی حقوق بشر است. این یک مساله ویژه در بسیاری از کشور‌های کم درآمد که عرضه و تقاضا با هم مطابقت ندارند، است.
 
استفاده از پوشک‌های دور ریخته شده در مصالح ساختمانی
 
به گفته محققان، مصالح ساختمانی اغلب جزء گران‌ترین آیتم‌ها در ساخت خانه هستند و تا ۸۰ درصد هزینه‌ها را به خود اختصاص می‌دهند. در حالی که استفاده از موادی مانند الیاف طبیعی، مصالح خاکی و ضایعات ساختمانی صنعتی مورد کاوش قرار گرفته است، بتن به دلیل استحکام و دوام، پایه اصلی ساخت و ساز خانه، باقی مانده، اما بتن می‌تواند ردپای کربن زیادی از خود به جای بگذارد.
 
محققان دانشگاه کیتاکیوشو ژاپن به دنبال راهی برای حفظ مزایای بتن، اما سازگاری با محیط زیست و تولید ارزان‌تر آن بودند. آن‌ها به یک محصول زائد غیر متداول روی آوردند که پوشک یکبار مصرف بود.
 
در انجام این مطالعه، محققان دریافتند: در سال ۲۰۱۹، کل زباله در اندونزی ۲۹٫۲۱ میلیون تن بوده، اما این رقم در سال ۲۰۲۰ به ۳۲٫۷۶ میلیون تن افزایش یافت. طبق گزارش ها، اندونزی در رتبه ششم جهانی استفاده از پوشک یکبار مصرف قرار دارد. بسیاری از پوشک‌های مستعمل در رودخانه‌ها و آبراه‌های کشور رها شده و از طریق مواد شیمیایی و میکروپلاستیک‌ها باعث آلودگی می‌شوند. این تحقیق می‌تواند به دو موضوع از جمله پاکسازی محیط زیست و ارائه یک جایگزین ساخت و ساز کم هزینه مهم بپردازد.
 
محققان نمونه‌های بتن و ملات را با ترکیب پوشک‌های یکبار مصرف شسته، خشک و خرد شده با سیمان، ماسه، شن و آب تهیه کردند. عمل آوری فرآیند حفظ رطوبت کافی در بتن در محدوده دمایی است که به هیدراتاسیون سیمان کمک کرده و واکنش شیمیایی بین سیمان و آب که به استحکام و دوام آن کمک می‌کند.
 
مخلوط‌هایی که حاوی نسبت‌های متفاوتی از پوشک بودند، آزمایش شدند تا مشخص شود چقدر می‌توانند فشار را تحمل کنند. محققان سپس حداکثر مقدار شن و ماسه‌ای را که می‌توان با زباله‌های پوشک جایگزین کرد تا خانه‌ای با پلان ۳۶ متر مربع ایمن بسازند، محاسبه کردند.
 
پژوهشگران دریافتند:می توانند ۱۰ درصد شن و ماسه را با زباله‌های یکبار مصرف پوشک در بتن مورد نیاز برای تشکیل ستون‌ها و تیر‌ها در یک خانه سه طبقه جایگزین کنند. در یک خانه یک طبقه، این نسبت به ۲۷ درصد افزایش یافت. از نظر ملات مورد استفاده برای ایجاد دیوار‌های جداکننده، محققان می‌توانند تا ۴۰ درصد شن و ماسه را با زباله‌های پوشک جایگزین کنند.
 
به طور کلی، محققان دریافتند:تا ۸ درصد از ماسه در تمام سازه‌های بتنی و ملات مورد نیاز برای ساخت یک خانه یک طبقه با پلان ۳۶ متر مربع را می‌توان با زباله‌های پوشک جایگزین کرد که معادل ۱٫۷ متر مکعب زباله است.
 
این تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسیده است که افزودن پوشک استفاده شده به بتن به میزان قابل توجهی از استحکام آن نمی‌کاهد. این یافته نشان می‌دهد که استفاده از پوشک برای ایجاد مواد کامپوزیتی، به ویژه در مورد توسعه مواد سازگار با محیط زیست و مقرون به صرفه امکان پذیر است.
 
محققان بر این باورند: بتن با پوشک یکبار مصرف کاربرد‌های گسترده‌ای در خارج از ایجاد مسکن دارد. این نتیجه مهم است، زیرا پوشک‌های یکبار مصرف سومین عامل اصلی دفن زباله در سطح جهان هستند. در سرتاسر جهان، سالانه بیش از ۱۸ میلیارد پوشک یکبار مصرف در محل دفن زباله‌ها قرار می‌گیرد.
 
این مطالعه در مجله Scientific Reports منتشر شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سقوط یک اصله درخت رو به روی هتلی در رشت
تجلیل از فرمانده سپاه انصارالرضا خراسان جنوبی در جشنواره سراسری مالک اشتر بسیج
سفر رئیس جمهور به شهرکرد
رونق گردشگری در لالی با اجرای طرح مطالعه و امکان‌سنجی
پایان اعتراض مسالمت‌آمیز برخی اصناف دهلران
بازدید کارشناسان جهاد کشاورزی از مزارع کلزا و علوفه شهرستان رودبار جنوب
ورود کاروان ۵۲ نفره زائران عراقی به غربی‌ترین شهرستان خراسان رضوی
هجدهمین جشنواره ملی حضرت علی اکبر(ع) جوان سرباز در رشت
پیوند دانشگاه با صنعت
حضور استاندار کردستان در میان بازاریان سنندج
پاسخ به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
هشدار دادستان بهارستان به سودجویان بازار
کشف انواع سیگار قاچاق در صومعه سرا
گشایش نمایشگاه آثار مقاومت در بیرجند
لزوم توجه همزمان به توسعه زیرساخت‌های ورزشی و حمایت مستمر از ورزشکاران
رونمایی از تمبر اختصاصی مشهد در سومین آیین اهدای نشان مشهدالرضا (ع)
استقرار و خدمات مضاعف پليس کرمان در هفته مقاومت
توقف تیم منصوریان در دومین گام
بزرگداشت سالگرد شهید سلیمانی در شهرستان رومشکان
ديدار فرمانده انتظامي "فاریاب" با خانواده شهيد "سجاد شمس الدینی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی ادارات مازندران فردا چهارشنبه ۱۰ دی
فارس چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
رویکرد دولت پرداختن ریشه‌ای به موضوع افزایش قیمت‌ها است
ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها و بانک‌های تهران فردا تعطیل شد
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس
ادامه فعالیت سامانه بارشی و کاهش محسوس دما
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی
کاهش ۱۳ درجه ای دما در استان همدان
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
کاهش محسوس دمای هوا در خراسان جنوبی
اصفهان فردا چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
مأموریت رئیس‌جمهور به وزیر کشور برای گفتگو با معترضان
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
حضور گسترده مردم تهران در مراسم ۹ دی
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود چهار تیم به مرحله یک هشتم نهایی
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)