• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۵۹۰۴۷
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۳
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

افزایش قیمت گندم تحت تاثیر هزینه‌های تولید

مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران گفت: براساس قانون خرید تضمینی که بنیاد ملی گندم کاران هم عضوی از شورای حمایت گذاری هست ما به قیمت ۱۷ هزار تومان رسیدیم که یک قیمت معقولی است که ۲۰ درصد سود برای کشاورز  دارد.

افزایش قیمت گندم تحت تاثیر هزینه‌های تولیدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما: رادیو اقتصاد در برنامه روزی نو با آقای ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران ایران گفتگویی انجام داده است که به این شرح می باشد.

سوال: موضوع برای همه ما مهم است اهمیتش هم کاملا روشن آیا قیمت تغییر خواهد کرد یا همین ۱۵ هزار تومان باقی خواهد ماند؟

ایمانی: بحث‌های شما را دنبال می‌کنیم بحث قیمت‌های دستوری بود و بحث محصولات کشاورزی، ببینید ما  از آنجایی که اقتصاد ما ثبات ندارد در  کشور و هر روز تحت تاثیر عواملی  تغییر آن ایجاد می‌شود ما نمی‌توانیم یک قیمتی را در یک مسکن خاصی بیاییم چی کار کنیم روی یک محصولی قیمت گذاری کنیم و آن را ادامه بدهیم تا زمان برداشت به طور مثال ما گندم را در شهریور ماه سال ۱۴۰۱ آمدیم براساس شرایط آن روز آمدیم قیمت گذاری کردیم ۱۳ هزار تومان که خوب با شرایط آن زمان که از هزینه‌های تولید گرفته، تورم گرفته، نرخ بازار جهانی گرفته تمام این‌ها مطابقت داشت با قانون و آن عددی که اعلام شده بود و کشاورز هم انگیزه برایش ایجاد شد که برود کشت کند، اما همین طور که ما جلوتر رفتیم تغییراتی ایجاد شد، چون اقتصاد ما تقریبا می‌شود گفت که گره خورده به قیمت ارز حالا قیمت ارز بالا و پایین که می‌شود تاثیر می‌گذارد البته بالا که می‌رود تاثیر می‌گذارد، ولی پایین که میرود تغییری به آن شکل ایجاد نمی‌شود وقتی آمدیم جلوتر کلیه‌ هزینه‌های تولید تحث تاثیر  افزایش قیمت ارز افزایش پیدا کرد بذر افزایش پیدا کرد همان کودی که در اختیار خود دولت بوده و به عنوان حمایتی در اختیار کشاورز قرار باید می‌داده از ۵۰ تا ۱۳۰ درصد افزایش قیمت داشته آن طرف قضیه بالاخره ما هم در این جامعه زندگی می‌کنیم خدماتی که میگیریم لوازمی که میگیریم قطعاتی که تهیه می‌کنیم.

سوال:این کاملا درست است الان به نظرتان آقای ایمانی چه قدر باید باشد ما وقتی داریم صحبت از بنیاد ملی گندم کاران می‌کنیم بالاخره این نشان دهنده این است که من تصمیم گیر من سیاست مدار یا سیاست گذار یا متولی دولتی مقدار زیادی کارم راحت باشد به خاطر نهاد صنفی و حرفه‌ای من باید از این نهاد صنفی و حرفه‌ای استفاده کنم مسلما شما هم حرف نامطبوع یا بی گدار که مطرح نمی‌کنید و ضمن اینکه باید منافع گندم کاران هم به عنوان یکی از مولفه‌های حوزه امنیت ملی حفظ شود چه  قیمتی باید باشد که برای کشاورزان گندم کار ما صرفه اقتصادی داشته باشد.

ایمانی:عرض کردم ما براساس همان قانون خرید تضمینی که بنیاد ملی گندم کاران هم عضوی از شورای حمایت گذاری هست و کمیته‌های کارشناسی نشست‌هایی که برگزار شد ما به قیمت ۱۷ هزار تومان رسیدیم که یک قیمت معقولی است که ۲۰ درصد سود برای کشاورز  دارد یعنی ما در فرایند به اصطلاح تولید گندم فقط ۲۰ درصد سود را برای کشاورز لحاظ می‌کنیم که کشاورز انگیزه داشته باشد بالاخره یک کشاورز هم یک کار اقتصادی دارد می‌کند دیگر این طور نیست که فرض بفرمایید امنیت غذایی برای ما مهم باشد، ولی خوب اقتصاد خانوار کشاورز را نادیده بگیریم لذا این بحث هم باید لحاظ شود به همین منظور با توجه به تغییراتی که عرض کردم اتفاق افتاد به هر حال ما به قیمت ۱۷ هزار تومان رسیدیم و تقاضای تجدید نظر نرخ محصولات کشاورزی  را براساس خود مصوبه شورای قیمت گذاری که در پایان شهریور ماه برای یکی از بند‌های صورت جلسه قیمت گذاری آمده که اگر چنانچه تغییراتی در قیمت و در تورم و در مسائل دیگر اتفاق بیفتد قیمت می‌تواند تجدید نظر بشود خوب این تقاضا را ما داشتیم  وزارت جهاد کشاورزی حالا به دلایلی تمکین نکردند و جلسه شورا برگزار نکردند منجر شد به این که ما مکاتبه بکنیم با ریاست محترم جمهور حتی نامه زدیم به مقام معظم رهبری از ایشان کمک خواستیم که کمک کنند واقعا گندم با این شرایطی که دارد تولید می‌شود شرایط سخت اقتصادی و شرایط سخت اقلیمی کشاورز ما دارد با طبیعت دست و پنجه نرم می‌کند با این شرایط اقتصادی دارد دست و پنجه نرم می‌کند می‌رود وام ۲۳ درصداز بانک‌ها دارد می‌آورد تولید می‌کند امروز این جوری برخورد کردن با تولید کننده به نظر من اصلا معقول و منصفانه نیست ما چیز زیادی نمی‌خواهیم.

سوال:نکته این جاست که ما الان به نقطه‌ای رسیدیم که تصمیمی را دید برای تامین  این کار که به نفع کشاورزان تمام شودمی دانم منافعش بسیار است، ولی منابع دولت هم برای پرداخت محدود است، ولی در عین حال باید این مساله را هم حلش کنیم با تنظیم با بخش‌های دیگر فکر می‌کنید ۱۷ هزار تومان تصویب بشود.

ایمانی: البته عرض کردم به دستور ریاست محترم جمهوری دستور دادند طی نامه‌ای که اعلام کردند تجدید نظر اتفاق بیفتد پریروز جلسه شورا تشکیل شد، ولی باز هم به توافق نرسید منتج شد به این که مجددا کمیته‌های کارشناسی شکل بگیرد یک بررسی میدانی شکل بگیرد بعد قیمت تمام شده به شورا اعلام شود که شورا انشالا تصمیم بگیرد.

سوال: چه قدر طول می‌کشد؟

ایمانی: احتمالا جلسه قرار است شنبه یا یک شنبه برگزار شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما چهارم اسفند ۱۴۰۴
ثبت بیش از ۲ میلیون و ۸۶۷ تراکنش در گیلان
پایان بررسی اعتراض داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها تا دهم اسفند
تصویب کلیات تأمین سهم ۲ درصدی تحقیق و توسعه
جدول لیگ برتر فوتبال ایران در پایان هفته بیست و دوم؛ استقلال در صدر
بزرگ‌ترین مجموعه تجاری، فرهنگی و ورزشی استان افتتاح شد
برپایی موزه‌های محلی در روستاها با مشارکت اهالی در نوروز
۵۱ هزار متر مربع زمین در سیرجان رفع تصرف شد
مهیا شدن شرایط اهدای خون پس از افطار درانتقال خون مهاباد
توزیع بیش از ۱۹ هزار تن انواع نهاده‌ کشاورزی در اهواز
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق بندر ماهشهر
واکنش ایرانیان به درخواست دشمن
چراغ روشن سفره‌های ساده افطاری در مساجد کیش
هفته ۱۹ لیگ برتر والیبال؛ بازگشت شهداب به مسیر پیروزی با عبور از سد پاس
کسب رتبه دوم قم در ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان به مردم در کشور
۱۵ دهیار خاطی رشت راهی دادگاه شدند
تلاش برای تأمین اعتبارات طرح جوانی جمعیت در مازندران
برخورد ۲ پژوپارس، ۲ کشته و یک زخمی برجای گذاشت
هفته نوزدهم لیگ برتر والیبال؛ برتری صنعتگران امید مقابل استقلال گنبد
برپایی نمایشگاه هنر دانش آموزان دبیرستان حضرت زینب (س) رامشیر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
بیانیه بسیج دانشجویی خواجه نصیر درباره اتفاقات اخیر دانشگاه‌ها
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه
کمپین «همه ما ایران هستیم» در برزیل
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
کاهش دمای هوا در جنوب غرب خوزستان
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)