• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۶۲۹۰۱
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۷
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

نخستین «کتابخانه چین» در ایران، در دانشگاه علامه طباطبائی راه‌اندازی می‌شود

دانشگاه علامه طباطبائی، سفارت چین در ایران و دفتر مطبوعات شورای دولتی چین، با هدف راه‌اندازی مشترک «کتابخانه چین» در دانشگاه علامه طباطبائی، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

نخستین «کتابخانه چین» در ایران، در دانشگاه علامه طباطبائی راه‌اندازی می‌شودبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از  روابط عمومی وزارت علوم ب، آیین انعقاد قرارداد راه‌اندازی مشترک «کتابخانه چین» در دانشگاه علامه طباطبائی، با حضور عبدالله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، چانگ هوا سفیر جمهوری خلق چین در ایران و جمعی از معاونان، مدیران، اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان ایرانی و چینی در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.

معتمدی در ابتدای این آیین گفت: باتوجه به سیاست‌های جمهوری اسلامی برای گسترش فعالیت‌های خود با کشور‌های شرقی و به طور خاص با کشور چین، راه‌اندازی کتابخانه چین در این دانشگاه برای ما فرصتی مغتنم است تا فعالیت‌های علمی خود را با کشور چین بیش از پیش گسترش دهیم. علاقه‌مند هستیم که ارتباطات علمی بیشتری با دانشگاه‌های چین داشته باشیم تا بتوانیم دانش موجود در دانشگاه‌های چین و همینطور دانشی که در دانشگاه علامه طباطبائی وجود دارد را در قالب تعاملاتی همچون تبادل استاد و فعالیت پژوهشی و آموزشی به اشتراک بگذاریم.

وی با بیان اینکه ما در دانشگاه علامه طباطبائی رشته زبان چینی داریم و دانشجویان ما در مقطع کارشناسی، دانشجویانی علاقه‌مند، مستعد و با انگیزه برای یادگیری زبان چینی هستند، بیان کرد: علاقه‌مند هستیم با کمک استادان زبان چینی دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری زبان چینی را نیز در ایران راه‌اندازی کنیم. همینطور علاقه‌مند هستیم به گسترش زبان فارسی در چین کمک کنیم و آمادگی داریم که با دانشگاه‌های چین نیز تعاملاتی برای گسترش و راه‌اندازی زبان فارسی در کشور چین داشته باشیم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به افتتاح مرکز چین شناسی در این دانشگاه در سال‌های پیش، گفت: این مرکز ظرفیتی برای ارتباط نزدیک‌تر ما با کشور چین است. راه‌اندازی کتابخانه چین نیز در دانشگاه علامه طباطبائی، فرصت بسیار خوبی است که ما به عنوان مرکز فعالیت‌های علمی مربوط به چین در بین دانشگاه‌های ایران مرکزیت پیدا کنیم تا کسانی که علاقه‌مند به آشنایی با ادبیات، تاریخ، سیاست و فرهنگ چین هستند با مراجعه به این کتابخانه، به هدف خود دست پیدا کنند. البته ما نیز آمادگی داریم تا در دانشگاه‌های چین، کتابخانه‌های زبان فارسی را تجهیز کنیم تا به محققان و علاقه‌مندان چینی برای آشنایی با زبان فارسی کمک کنیم.

وی افزود: دبیرخانه بخش دانشجویی جاده ابریشم یکی دیگر از نهاد‌هایی است که در ارتباط با تعامل بین چین و ایران در دانشگاه علامه طباطبائی فعال است و امیدوارم در آینده بتوانیم این مناسبات را گسترش دهیم و همه تصمیمات عملیاتی شود.

در ادامه سفیر چین در ایران با ابراز خرسندی برای حضور در آیین امضای تفاهم‌نامه راه اندازی مشترک کتابخانه چین به نمایندگی از دفتر مطبوعات شورای دولتی چین و سفارت چین، گفت: نزدیکی کشور‌ها در نزدیکی دل‌های مردمان آن کشور‌ها است. با گذشت بیش از پنجاه سال از شروع رابطه چین و ایران، با وجود هرگونه تغییرات در جامعه بین‌المللی، ما همواره کنار هم ایستاده‌ایم.

وی تاکید کرد: در سال‌های اخیر رابطه چین با ایران در همه زمینه‌ها، به ویژه در زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی پیشرفت خوبی داشته و تعاملات چشمگیر و قابل ملاحظه‌ای را بر جای گذاشته است. در فوریه سال جاری، رئیس جمهور ایران در سفر خود به چین، با همتای چینی خود، بیانیه مشترکی امضا کردند که در این سند به همکاری ایران و چین در همه زمینه‌ها به ویژه زمینه‌های آموزشی و فرهنگی اشاره شده است. امضای این تفاهم‌نامه نشانه و حرکت خوبی در جهت عملیاتی‌سازی بیانیه بین دو کشور است.

وی با اشاره به اینکه برای سومین بار است که من در دانشگاه علامه طباطبائی حضور پیدا کرده‌ام، ادامه داد: توانایی و ظرفیت آموزشی و تحقیقاتی این دانشگاه در رشته‌های انسانی، اجتماعی و فرهنگی برای من بسیار تاثیرگذار است. امیدوارم تاسیس این کتابخانه بتواند پنجره‌ای باشد برای علاقه‌مندان ایرانی، که بتوانند چین و فرهنگ چینی را بیشتر بشناسند و درک کنند. همچنین امیدوارم با استفاده از این ظرفیت‌ها و فرصت‌ها، دانشگاه علامه طباطبائی دانشجویان خوبی در رشته زبان چینی پرورش دهد تا این دانشجویان بتوانند در آینده، در جهت تقویت رابطه بین چین و ایران و خدمت کردن به روابط مشترک راهبردی جامعه چین و ایران، ایفای نقش کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز عملیات لایروبی و پاکسازی مسیل کمشچه در برخوار
عمل موفقیت آمیز کاشت ضربان ساز بدون سیم در کاشان
بررسی فرصت‌ها و ظرفیت‌های همکاری‌های نفتی ایران و بلاروس
صادق گودرزی سرمربی تیم کشتی آزاد نوجوانان ایران شد
حضور ۳۰۰ نیروی پلیس راه در گشت محور‌های مازندران
پایان فرار ۳ ساعته قاتل جوان شاهرودی
تردد در محور تاراز تنها با زنجیرچرخ
طراوت وشادمانی کرمانیان ازبارش‌های رحمت الهی
آیین یلدای شهدایی در بجنورد برگزار شد
توضحیات سخنگوی کمیسیون آموزش درباره وضعیت دانشجویان بین‌الملل دانشگاه پیام نور
انسداد ۲ جاده اصلی مشهد-کلات و تربت جام -صالح آباد
هفته ۶ فوتبال لیگ کنفرانس اروپا؛ امشب میزبانی کریستال پالاس و فیورنتینا مهمان است
خوزستان آماده اجرای مصوبه دولت برای تسهیل واردات از مبادی مرزی
لحظه‌ای در مسیر پاسداری از ایران درنگ نخواهیم کرد­
کلاهبرداری با شگرد گرفتن بیعانه در فروش خودرو
استقرارخودروهای مکانیزه برف روب در معابر اصلی پایتخت
افزایش نانوایی ها در تره بار
آغاز فصل دوم نمایش فیلم‌تئاتر‌های خانه هنرمندان
فعالیت سامانه بارشی تا اواسط وقت فردا در خوزستان
مردمی‌سازی رسانه از رویکردهای جدید رسانه ملی در خراسان رضوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۴ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)