• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۷۴۵۰۴
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۳
خوزستان » اجتماعی

تلاش برای افزایش شهرهای ملی صنایع دستی در خوزستان +فیلم

مدیرکل صنایع دستی خوزستان : ۵ شهر ملی ثبت شده در کشور در خوزستان وجود دارد که برای افزایش این شهرها اقداماتی در حال انجام است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان در نشست خبری تحریریه خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان با گرامیداشت روز جهانی صنایع‌دستی گفت: استان خوزستان به واسطه جایگاه تاریخی و دیرینگی آن که براساس اسناد، پیشینه آن به هفت‌هزارسال پیش می‌رسد، از خاستگاه‌های نخستین بشر و از مناطق قابل توجه در حوزه سکونت و تمدن بوده و به دلیل دارا بودن امتیازات مهمی مانند آب فراوان و شیرین، خاک حاصل‌خیز و... جایگاه ویژه‌ای در طول تاریخ بشر داشته است.

تلاش برای افزایش شهرهای ملی صنایع دستی در خوزستان

محمدحسین ارسطوزاده ادامه داد: استقرار بشر از گذشته‌های دور تاکنون در جغرافیای باستانی استان خوزستان باعث شده است که امروزه‌روز شاهد برجای ماندن آثار متعددی از تمدن‌های گوناگون در جای‌جای این استان باشیم؛ به‌گونه‌ای که بخش عمده‌ای از تمدن بین‌النهرین در این استان زرخیز شاهدی بر جایگاه ویژه این منطقه از تاریخ بشر بوده و هست.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان افزود: از همین روی، انسان‌های اولیه در این سرزمین به به دلیل نیاز‌های اساسی، به کمک مواد و مصالح بوم‌آورد، به خلق آثار متعددی دست زدند که در بسیاری از آن‌ها هنر و خلاقیت را می‌توان به روشنی در اشیاء مکشوف تاریخی به دست‌آمده مشاهده کرد که این خود نشانی است از ترکیب هنر و نیاز انسان‌های متمدن ساکن در این منطقه که امروزه این آثار را به عنوان صنایع‌دستی می‌شناسیم، در صورتی که در گذشته مصارف دیگری داشته‌اند.

او با تأکید بر هنر انسان‌های گذشته تا امروز ساکن در استان خوزستان گفت: غنای فرهنگی و تاریخی و نیز تنوع قومی و آب و هوایی که امروز در این استان شاهد آن هستیم، از سرمایه‌های ملی کشور محسوب می‌شوند و منشاء خلق آثار متعددی هستند که باتوجه به وسعت سرزمینی استان خوزستان، منجر به خلق آثار و دست‌ساخته‌هایی شده است که امروزه به عنوان صنایع‌دستی استان خوزستان می‌شناسیم.

ارسطوزاده تصریح کرد: امروزه و باتوجه به وجود هنرمندان مستعد در سراسر استان، باید با شناخت درست از این سرمایه ملی و کشف افراد مستعد و کمک در مسیر آموزش بهینه و معرفی استعداد‌های موجود در رشته‌های مختلف صنایع دستی، به رشد اقتصادی استان خوزستان و کشور کمک کنیم.

فعالیت بیش از ۸۰ رشته صنایع دستی در خوزستان 

او در تشریح وضعیت فعلی حوزه صنایع‌دستی در استان خوزستان عنوان کرد: در حال حاضر بیش از ۸۰ رشته فعال صنایع‌دستی در استان وجود دارد و بیش از ده هزار نفر صنعتگر فعال دارای مجوز در این رشته‌ها هم‌اکنون فعالیت می‌کنند که البته افراد بسیاری نیز به صورت سنتی و خودجوش هم‌اکنون در جای‌جای استان خوزستان در زمینه صنایع‌دستی مشغول به فعالیت هستند که آمار قابل توجهی برای این سرمایه ملی در استان خوزستان محسوب می‌شود.

اعطای مهر اصالت و نشان ملی به هنر صنعتگران خوزستان 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان همچنین با اشاره به آثار هنرمندان دارای مهر اصالت و شهر‌های ملی در استان تصریح کرد: در حال حاضر ۱۴۰ اثر دارای مهر اصالت ملی،۴۰ کارگاه فعال، سه‌هزار کارگاه خانگی و پنج شهر ملی در حوزه صنایع‌دستی در خوزستان وجود دارند که امید است امسال باتوجه به پیشرفت‌های صورت‌گرفته، تشکیل پرونده و بازدید‌های کارشناسان و ارزیابان یونسکو، اقداماتی برای افزایش شهرهای ملی خوزستان در حال انجام است.

وی افزود: با توجه به استقبال جوانان و نوجوانان برای یادگیری صنایع دستی، این بخش در خوزستان محتوای پویا‌یی دارد و نمایشگاه‌ها و رویداد‌های مختلفی با فعالیت صنعتگران خوزستان برگزار می‌شود.

تلاش برای افزایش شهرهای ملی صنایع دستی در خوزستان

احیای رشته های صنایع دستی منسوخ در خوزستان 

ارسطوزاده همچنین افزود: ۵۶ نشان ملی برای صنایع دستی شاخص در استان خوزستان دریافت شده است و در کارگاه‌های آموزشی مختلف برنامه ریزی برای افزودن به این آثار شاخص انجام شده است.

وی گفت : همچنین برای بازیابی و زنده سازی صنایع دستی رو به فراموشی برای انتقال به نسل‌های آینده، علاوه بر مستندنگاری این رشته‌ها کلاس های آموزشی نیز با حضور هنرصنعتگران خوزستانی در حال انجام است که علاوه بر آموزش ، میزان تولید در این رشته ها در حال افزایش است .

مدیرکل صنلایع دستی و گردشگری خوزستان همچنین با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از ۲۰۰۰ نفر در رشته‌های صنایع دستی خوزستان آموزش دیدند و گواهی دریافت کردند افزود: هنرصنعتگران خوزستان طی این مدت در بیش از ۱۰ نمایشگاه ملی شرکت کردند و به مناسبت رویداد‌های مختلف بیش از ۱۷ نمایشگاه در استان خوزستان با حضور فعالان این حوزه برگزار شد.

اعطای تسهیلات به متقاضیان

وی با اشاره به اعطای تسهیلات به متقضیان فعالیت در حوزه صنایع دستی خوزستان گفت: برای افزایش تولید در این زمینه تسهیلات ویژه ای پرداخت میشود و افراد متقاضی، شرکت‌های پشتیبان و تعاونی‌ها می‌توانند با تشکیل پرونده از این تسهیلات بهره مند شوند.

ارسطوزاده همچنین با اشاره به کمبود محصولات صنایع دستی برای عرضه در ایام ویژه از جمله نوروز گفت : محصولات صنعتگران خوزستان به خوبی به فروش می‌رود و در بسیاری از مواقع این محصولات جوابگوی بازار تقاضا نیست که برنامه ریزی برای ارتقاء کمیت و کیفیت محصولات صنایع دستی استان خوزستان انجام شده  است.

افزایش اشتغال حوزه صنایع دستی با کمک تعاونی های روستایی

وی رویکرد اساسی این سازمان را افزایش تعاونی‌ها به ویژه در روستا‌ها در حوزه صنایع دستی و اشتغال زایی عنوان کرد و افزود: ظرفیت های روستا‌های مستعد برای تولید صنایع دستی به صورت زنجیره ارزش بررسی شده است و بیش از ۷۰ روستا برای زنجیره تولید صنایع دستی در استان خوزستان شناسایی شدند.

ارسطوزاده گفت: با اولویت تعاونی‌های روستایی برنامه‌ریزی برای تقویت صنایع دستی انجام شد که به منظور افزایش اشتغال و سودآوری برای تولید کننده‌ها آمادگی لازم کسب شده است.

تلاش برای افزایش شهرهای ملی صنایع دستی در خوزستان

توسعه بازارچه های صنایع دستی 

وی گفت: با توجه به تمهیدات وزارت خانه برای ایجاد بازارچه‌های صنایع‌دستی در هر شهر که زمین قابل واگذاری وجود داشته باشد از سوی مسئولان این زمین‌ها به سرمایه‌گذاران صنایع‌دستی واگذار و بازارچه‌های تولید صنایع دستی در شهر‌های مستعد ایجاد شود.

ارسطوزاده با اشاره به اینکه آثار ملی و صنایع‌دستی خوزستان در سطوح فراملی در حال ثبت هستند افزود: در روز‌های اخیر ثبت جهانی کپوی دزفول مطرح شد و به نتیجه رسید و تایید اولیه آن انجام شد که گام موثری در حوزه صنایع دستی استان خوزستان برداشته شده است. 

معاون صنایع دستی خوزستان نیز در این نشست با اشاره به توسعه فعالیت‌ها در حوزه صنایع دستی خوزستان گفت: سال گذشته ۳۸ میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان این حوزه پرداخت شد.

شکرالله قاسمی همچنین با اشاره به اینکه حدود ۱۰ رشته در معرض خطر انقراض و فراموشی در صنایع دستی خوزستان وجود دارد گفت : برای احیای این رشته ها مستندنگاری و آموزش حضوری انجام شد که در برخی از این رشته‌ها از جمله نمدمالی، دیبای شوشتر، جاجیم و چلنگری تولیداتی نیز ایجاد شده است.

تحقق صددرصدی اشتغالزایی در حوزه صنایع دستی

وی با اشاره به تحقق صددرصدی تعهد اشتغالزایی اداره کل میراث رفرهنگی صنایع دستی و گردشگری خوزستان طی یکسال گذشته گفت: میزان تعهد این اداره دو هزار پانصد شغل بود که امسال نیز همین تعداد تعهد بر عهده این سازمان در خوزستان است.

قاسمی همچنین افزود: در مجموع ۱۴۰ نشان ملی توسط صنعتگران خوزستانی کسب شد که ۵۶ نشان از این تعداد در سال ۱۴۰۰ به این استان اعطا شده است.

وی گفت: در حوزه یونسکو نیز نشانه‌های اصالت بین المللی در رشته‌های خراطی ، چوقا بافی و کپو به هنرمندان خوزستانی اعطا شد.

قاسمی با اشاره به راه اندازی بازارچه های صنایع دستی در خوزستان با همکاری شهرداری ها گفت: یک بازارچه نیز در اندیکا در حال راه اندازی است.

وی همچنین با بیان اینکه بیش از چهار هزار مجوز در حوزه صنایع دستی صادر شده است گفت: این آمار نشانگر افزایش تعداد هنر صنعتگران خوزستان در این بخش است.

معاون صنایع دستی خوزستان با بیان اینکه حدود ۵ و ۹ دهم میلیون دلار صنایع دستی از طریق گمرک خوزستان به خارج از کشور صادر شده است گفت: این تنها بخشی از آمار ثبت شده برای صادرات در این حوزه است.

تلاش برای افزایش شهرهای ملی صنایع دستی

قاسمی افزود: برای ثبت ایذه به عنوان شهر ملی گلیم و شادگان به عنوان شهر ملی حصیر اقداماتی در حال انجام است.

وی تاکید کرد: این امکان وجود دارد که سرمایه گذاران در سطح ملی قرارداد‌های برای گسترش و ایجاد بازارچه‌های صنایع‌دستی و کارگاه‌ها با دریافت زمین از سوی دهیاران بخشداران و فرمانداران برای توسعه. اشتغالزایی در این حوزه سرمایه گذاری کنند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری
دستگیری یکی از گروهک‌های تروریستی منافقین در البرز
­قهرمانی شمشیرباز نوجوان ایران در جام جهانی سنگال
کشته و زخمی شدن ۷ کودک براثر انفجار مهمات در افغانستان
کشف بیش از ۹ تن کود شیمیایی قاچاق در آرادان
تقدیم استوارنامه سفیر ایران به رئیس جمهور ساحل عاج
بررسی مشکلات زیرساختی جعفرآباد در جلسه با نمایندگان استان قم
گام بلند سپاه کهنوج در توسعه زیرساخت‌ها
مدیران باید پاسخگوی واقعی مردم باشند و رضایتمندی جامعه اولویت دولت است
افتتاح طرح انتقال آب شهرستان رابر؛ به زودی
اجرای پویش کودکان سایبری در آذربایجان شرقی
ادامه افتتاح طرحهای دهه فجر در کرمان
رتبه سوم آذربایجان شرقی در طرح ملی ایران دیجیتال
بررسی روند اجرای طرح ملی محور کرمان–دیهوک
تولید در بخش کشاورزی، شیلات و دامپروری باید دانش بنیان شود
ثبت نام داوطلبان انتخابات شورای اسلامی روستا‌ها قم از فردا
بهره برداری از مرکز اورژانس اجتماعی کلیبر
حماسه جاودانه ۲۲ بهمن کرمان از شهر تا روستا
شهداب با پیروزی جایگاه دوم جدول را حفظ کرد
پایان لیگ وزنه برداری بانوان ایران با قهرمانی فولاد مبارکه سپاهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فیلم‌های سینمایی تلویزیون، پنج شنبه ۲۳ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۳ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)