• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۷۷۵۰۷
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۱
اجتماعی » جامعه و شهری

زاکانی: نیاز تهران به صدور سالانه ۲۰ هزارپروانه ساخت

شهردار تهران گفت: با فعال شدن دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ ، زمان انتظار برای صدور پروانه ساخت ، از ۱۸ ماه به ۲ ماه کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، شهردار تهران تاکید کرد: تهران ۹۴۰ قطعه است، اگر عمر مفید ساختمان ۵۰ سال باشد با اینکه عمر مفید ۳۰ سال است باید سالانه حداقل دو درصد از این قطعات نوسازی شود تا تهران فرسوده نشود، به عبارتی سالانه باید ۲۰ هزار فقره پروانه صادر کنیم تا مسیر نوسازی شهر را دقیق دنبال کنیم.

علیرضا زاکانی افزود: از سال ۸۴ تا ۹۱ تعداد دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد تحویل داده شده است، تورم در این مدت ۲۵ درصد و رشد قیمت چهار برابر بوده و در دولت سیزدهم تورم ۳۳ درصد و قیمت مسکن هشت برابر شده، ۶۹۰ درصد رشد قیمتی را شاهد بوده ایم.

شهردار تهران گفت: به سمتی رفتیم که طرح‌های موضعی و موضوعی اولویت ما باشد، به همین علت کمیسیون ماده ۵ در این دوره بسیار موفق بوده است همچنین با فعال شدن دبیرخانه این کمیسیون، از ۱۸ماه منتظر ماندن برای صدور پروانه ساخت در نوبت به ۲ ماه رسیدیم.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 

رشد ۷۰ درصدی قیمت مسکن

شهردار تهران در نشست خبری گفت: ۷۰ درصد رشد قیمت در مسکن داریم و علت آن استمرار رکود است، برای این موضوع ما در مدیریت شهری تصمیم گیری کردیم و با اجرای طرح تفصیلی سعی کردیم تا تهران، گران اداره نشود.

علیرضا زاکانی افزود: امروز شرایطی را پشت سر می‌گذاریم که در سال ۹۹ اجاره نشینی در کشور از ۱۲ درصد گذشته به ۳۸ درصد رسید و این رقم در تهران ۴۸ درصد بود که پس از آن نیز کرج با ۴۱ درصد قرار گرفته است.

شهردار تهران گفت:اجاره بها نیز سرسام آور بالا رفته و امروز با حداقل دستمزد، اجاره یک مسکن مناسب به آرزو و خرید آن به فراتر از آرزو تبدیل شده است.

عزم شهرداری برای خروج بازار مسکن از شرایط فعلی

شهردار تهران گفت: برای ساخت حدود ۵۵۰ هزار واحد تفاهم نامه امضا کردیم و ساخت حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار واحد آن شروع شده که بیشتر آن واحدهای استطاعت پذیر هستند.
علیرضا زاکانی افزود: ۳۴ هزار واحد برای شهرداری است که روی زمین‌های خودمان بارگذاری کردیم ، بخشی را برای پرسنل شهرداری ، بخشی را برای اجاره نشینی و بخشی را برای فروش خرد می گذاریم. شهردار تهران گفت:شهرداری همت کرده تا بازار مسکن را از این شرایط خارج کند

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


افزایش مهاجرت معکوس از تهران 

شهردار تهران در ادامه گفت: در سال‌های اخیر مهاجرت معکوس افزایش داشته است، به شکلی که طبق آمار در سال ۱۴۰۰ در شهرستان کرج، بیشترین مهاجرت از تهران بوده، بنابراین تصمیم گرفتیم با مصوبه قرارگاه جهادی مسکن، سالی ۱۸۰ هزار مسکن را بسازیم تا جبران گذشته را کنیم.

علیرضا زاکانی با اشاره به عزم شهرداری برای حل  مشکلات بزرگ شهر تهران با کمک کمیسیون ماده پنج گفت: به دنبال این هستیم که اگر مردم هم طرحی دارند، فارغ از امضای طلایی دنبال شود.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

خطر عمده ۱۲ هزار هکتار بافت ناپایدار تهران برای مردم

شهردار تهران گفت: تهران با چهار مخاطره جدی از جمله زلزله مواجه است، همچنین ۱۲ هزار هکتار بافت ناپایدار خطر عمده‌ای را برای مردم این شهر به وجود آورده و افرادی که در گذشته بودند، مسیر فرسودگی شهر را دنبال کرده بودند که در سال ۱۴۰۱ مسیر متفاوتی دنبال و شیب معکوسی محقق شد.

علیرضا زاکانی افزود: باید به سمت نوسازی برویم و خطر بافت فرسوده را برای شهر و شهروندان به حداقل برسانیم.

شهردار تهران همچنین گفت: موضوع شهر ابعاد مختلف دارد؛ در سال ۱۴۰۱ در منطقه یک، ۳ و ۱۱ کاهش تراکم داشتیم. 

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

ساکنان تهران یک میلیون مسکن کم دارند

شهردار تهران همچنین تاکید کرد:ساکنان تهران یک میلیون مسکن کم دارند در حالیکه مسکن برای مردم تهران که ۱۶ درصد جمعیت کشور را شکل می‌دهند امری حیاتی است. بر همین اساس تاکید جدی برای ساخت و ساز در تهران داریم.

دخالت‌های نابجای شورای عالی شهرسازی و معماری مردم را دچار محدودیت کرده

شهردار تهران همچنین گفت: امروز دخالت‌های نابجای شورای عالی شهرسازی و معماری باعث شده که مردم دچار محدودیت شوند.

علیرضا زاکانی افزود: تا پیش از تیر ۹۸ مصوبات سیستمی نبود و پس از آن سیستمی شد که تا ۷۵۰ متر در تهران را یک طبقه اضافه می‌دادند و تا ۱۲۵۰ متر را دو طبقه اضافه می‌دادند و همه این تصمیم گیری‌ها در مناطق انجام می‌شد و از سال ۹۸ به بعد ترافیک کمیسیون ماده ۵ افزایش پیدا کرد، بی تردید نمی‌شود با زندگی مردم سیاسی برخورد کرد و با جان مردم به عنوان یک ابزار برخورد کرد.

ترسیم افق جدید برای شهر تهران

شهردار تهران با تاکید بر اینکه برای شهر افق جدیدی ترسیم شده است که در آن به نوسازی شهر توجه شود، افزود: تلاش خواهیم کرد در این حوزه مشکلاتی مانند بی مسکنی، بد مسکنی، ایمنی شهر و توزیع نامناسب خدمات در شهر را حل کنیم.

علیرضا زاکانی افزود: براین اساس ایده‌های جدیدی داریم که کالبد شهر را متحول می‌کند و این مهم از طریق طرح‌های موضوعی و موضعی دنبال می‌شود. شهدار تهران گفت: مصوبات هر جلسه کمیسیون ماده ۵ بر روی سایت بارگذاری می‌شود، اما یک ماه و نیم است که کمیسیون ماده ۵ مصوبه‌ای نداشته است.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

توجه شهرداری به فضای سبز تهران

شهردار تهران در ادامه با تاکید بر اینکه در تهران به فضای سبز توجه ویژه‌ای می‌شود، گفت: در همین مدت فضای سبز به شدت توسعه یافته به شکلی که در سال ۱۴۰۰، ۱۲۵۰ هکتار در ۱۴۰۱، ۱۵۰۰ هکتار و برای امسال نیز ۲۰۰۰ هکتار توسعه فضای سبز پیرامونی شهر تهران اجرایی شده و در دستور کار قرار گرفته است.

علیرضا زاکانی در ادامه با اشاره به وضع باغ‌ها در شهر تهران گفت: لایحه جدید باغ‌ها برای حفظ و گسترش به شورا رفته از قبل با اعضای شورا مشورت شده اشت.

شهردار تهران گفت:راهی گذاشتیم که میزانی از زمین امکان ساخت داشته باشد البته به شرط آنکه مابقی به عنوان باغ حفظ شود.

طرح های موضوعی و موضعی در اولویت شهرداری تهران 
 
شهرداری تهران در نشست خبری با موضوع کمیسیون ماده پنج گفت: سال گذشته ۳۴۰ مصوبه داشتیم که 66 طرح آن موضعی بوده است. به گزارش علیرضا زاکانی افزود: جلوی رانت و امضای طلایی را گرفتیم تا مشکل مردم رفع شود و همه بتوانند ساخت و ساز کنند. شهردار تهران گفت: تغییر وضع پادگان جی، ۰۶ و دوشان تپه از این دست تصمیمات است.

 

 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 

حل ده ها مشکل بزرگ تهران درکمیسیون ماده ۵

شهردار تهران با بیان اینکه مشکلات بزرگ شهر تهران را که ۱۰ ها سال مردم را زجر داده بود با کمیسیون ماده پنج حل کردیم، گفت:بافت چیذر، فرحزاد، ده ونک، حصارک، اسلام آباد و محلاتی را که مردم سالیان سال رنج می بردند و هیچ کسی به آن توجه نمی کرد، ساماندهی کردیم.
علیرضا زاکانی با تاکید بر اینکه خیابان قزوین که روزی گل سرسبد اقتصادی تهران‌ بود، تبدیل به یک محله فرسوده شده بود، افزود: ۲.۹ کیلومتر در دو طرف آن تغییر پهنه داشتیم و امکان نوسازی فراهم کردیم.
شهردار تهران سپس به موضوع خیابان دماوند پرداخت و گفت: برای این خیابان طرح اصلاحی گذاشتم نه برای یک پلاک آن. برای محور فدائیان اسلام هم اگر ده سال دیگر تصمیم نمی گرفتیم شرایط آن تغییر نمی کرد و تحول آنجا به زودی آغاز و در واقع ساخت و ساز در تهران شروع می شود.
علیرضا زاکانی افزود: برای هریک از این تصمیمات کارگروه تخصصی در نظر گرفتیم که تک تک پلاک ها و قطعات را ماه ها بررسی می کردند.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

­شرط و شروط شهرداری تهران برای ساخت هتل ۳۰ طبقه

شهردار تهران گفت: شرط ما برای احداث هتل ۳۰ طبقه ای که میگویند روی گسل است، تایید مرکز تحقیقات ساختمان است.
علیرضا زاکانی افزود: در تهران بحث ساخت هتلی داریم که زمین شناسی اعلام کرده این بنا روی گسل است، اما مراجع دانشگاهی از دانشگاه امیرکبیر نامه رسمی دادند که نوع سازه تاب آوری لازم را دارد.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

گشایش در محله «کن» و حل مشکل محله «نفرآباد»

شهردار تهران با اعلام اینکه محله کن ۷۹ هکتار است و ۳۴۰ هکتار کوهسار و ۱۸۰ هکتار باغ خرمالو نیز دارد، گفت: در کن راجع به ۷۹ هکتار مباحثی را مطرح کردیم و ۵ هزار قطعه را بررسی کردیم که با تصمیم کمیسیون برای این ۵ هزار قطعه که شامل ۱۵ هزار خانوار می‌شود، گشایش ایجاد کردیم.

علیرضا زاکانی افزود: شرایط در نفرآباد طوری بود که سال‌های سال برای مردم مشکلاتی ایجاد شده و آنجا را تبدیل به مخروبه‌ای کرده بودند که حق ساخت ۳ طبقه بیشتر نداشتند این درحالی بود که کسانی بودند که همان جا با رانت ۷ طبقه ساخته بودند، اما ما جلوی این رانت را گرفتیم و امروز شرایط آنجا متفاوت است.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نظارت‌ها بر بازار مسکن در زنجان تشدید شد
رئیس جمهور: بسیاری از شب‌ها خوابم نمی‌برد
مس رفسنجان قعرنشین لیگ در اندیشه صعود
افزایش سرعت باد جنوب شرقی و متلاطم شدن دریا در سواحل، ۲۳ بهمن
واگذاری زمین به ۴۰۰ ایثارگر کاشانی
آلودگی هوای ۹ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی
صدور ۴۵۰۰ حکم بدون زندان در گلستان
جاده‌های مواصلاتی مازندران تا شنبه زیر بار محدودیت‌های ترافیکی
آموزشگاه خیر ساز ۶ کلاسه منطقه گله دار فارس کلنگ زنی شد
نماز شکر مردم خراسان شمالی از حضور حماسی در راهپیمایی ۲۲ بهمن
کیهان توکهور قهرمان مسابقات فوتبال جام فجر توکهور و هشتبندی
نجات بانوی ۳۶ ساله در کویر لوت با تلاش امدادگران هلال‌احمر خراسان جنوبی
گلستان با ظرفیت‌های راهبردی در آستانه جهش اقتصادی قرار دارد/ ضرورت تثبیت سیاست‌ها و حمایت تکمیلی از تولید
جدال گل‌گهر و پرسپولیس؛ شنبه ۲۵ بهمن
طرح آبیاری کم‌فشار مزرعه «رئیس‌آباد» رفسنجان افتتاح شد
عملیات آمریکا در کاراکاس خلاف قوانین بین‌المللی بود
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در کهگیلویه و بویراحمد
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
سرمایه گذاری ۲۶ میلیارد دلاری صنعت نفت در دولت چهاردهم؛ از فشارافزایی پارس جنوبی تا بازگشت حفاری به خزر
گشایش نمایشگاه مشاغل خانگی در دولت آباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
لیگ قهرمانان آسیا دو؛ سپاهان بازی بُرده مقابل الاهلی را مساوی کرد
بازی سپاهان-الاهلی، امروز در قطر
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
تصاویر هوایی از حضور حماسی مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)